מיליון מלחמות

טסוס

New member
מיליון מלחמות

אני נלחמת מיליון מלחמות בעצמי,כל שעה, אין לי הפסקה,אני פשוט דורשת מלחמה..
כולכן כותבות על הפן הרגשי, העייפות הנפשית,הביקורת,השאלות הקשות.. ואני לא מצליחה להבין איך אתן לא מתרכזות ברעב? בהרגל האינטנסיבי של הבליסה האינסופית?
זה מה שאני חושבת עליו כל היום!
מה אני אוכל ומתי,כדי שאהיה שבעה, שמא יהיה טריגר רעב פיצפון שיעיר את החיה ואז אני נלחמת בחיה כשאני קולטת שהיא אף פעם לא הלכה לישון היא תמיד רוצה לבלוס, היא תמיד רוצה לקחת הפסקה מהעולם ופשוט להתחרע במשך שעות על הרים של מזון.
אני ממש מחזיקה את עצמי על רצועה כדי לא לעזוב את הלימודים באמצע ולנסוע לתל אביב לקיים הילולת מזון פסיכית.
זה כל מה שאני חושבת עליו כל דקה.
אהה..במשך 8 שנים,שכחתי לציין.
אני קרובה לוויתור על החיים כמו מישהו שאין לו כאלה.
כן כואב לי המוח והנפש מהמצב הנפשי שבתחתית אבל רגע ומה עם העובדה הפיזית?.. המוח שלי מכור לכמות מזון כל כך גדולה שאני לא יכולה לצאת ממעגל הדיכאון הזה כי השמחה תלויה בכמות הסוכר בדם.
ואני מרגישה מאוד מפגרת.
כי אני כותבת בעוד שאני אטומה רגשית, אני לא יכולה לשחרר את הרגשות כי אני לא רוצה לשחרר את החיה איתם.
אז יצא שכתבתי מבלי להרגיש שהוצאתי או חלקתי.
נו טוב.

כמו הבת שלי ט'

כל שיחה איתה - סביב האוכל .

מה לאכול בבוקר , ביניים , צהריים , ביניים , ערב , לילה .... ואם אשאר רעבה
ואם לא אשבע

"אין לי מספיק גבינות .... אין מספיק חלב ...."

איזו מנת שמן לאכול היום

הכל באובססיביות , כל פעולה קטנה שלה - אובססיבית .

"אז אני אוכל הרבה כי אתם הרחבתם לי את הקיבה .... "

"לא אלך לחוג כי מתי אוכל ארוחת ערב
"

כל ארוחה אצלה ולא משנה מה אוכלת - לפחות חצי שעה , כל ביס נספר .

הייתה מאושפזת השבוע בשל חולשה , הצטרכתי להביא לה אוכל מהבית כי האוכל בבית החולים מלא שמן .... אין מוצרים מקמח מלא (לא אוכלת בכלל מזון מקמח לבן)

יצאה מהאנורקסיה אבל קיימות הפרעות אכילה , קיימות הרבה בעיות לא קלות אחרות .

את נמצאת בטיפול כלשהו

קולדון

New member
מימי- שימי לב לתקנון הפורום,

לא מציינים כאן פירוטים של מאכלים.. (או משקלים או קלוריות וכו)

תודה!

levshavur

New member
לטסוס

שלום לך
אני חושבת שבדרך לצאת מהמעגל הזה היא לעצור את המעגל הזה...להגיד למחשבות לכו מימני...תעזבו אותי בשקט...אני חושבת שאם תצליחי לצאת מהאטימות הריגשית גם כוחם של המחשבות ייחלש. יש כל מיני דרכים לצאת מאטימות ריגשית : לכתוב לצייר לדבר עם חברה וכ'...העיקר שתצליחי לעצור את המעגל. ובמחשבה יותר עמוקה, מעבר למה שכתבת למה יש לך צורך למלחמות? מה זה נותן לך?
אני מקווה שתצליחי
לבשה.

טסוס

New member
במהירות שאני נוסעת לא פשוט לעצור

אני אומנית לכן אני מדברת דרך מה שאני יוצרת, זאת הדרך היחידה שלי כי אני לא תקשורתית במיוחד עם החברה, אני לא מעזה לגלות את החולשות והקשיים שלי כי יש יותר מידי ואני יודעת שזה מעמיס על האדם שמולי.
אני משתמשת בהומור כשאני רוצה קצת רוך אנושי ורוב הזמן אני מתבודדת ומתקשרת רק באמצעות היצירות שלי (אני סטודנטית).
ואין לי צורך במלחמות, יש עובדה, הן נופלות עליי, הצורך הבלתי נגמר לאכול מוביל למלחמה נגדו, אולי אני מסתכלת על זה מנקודה לא נכונה אבל זה התוצר של המצב שלי כרגע.
אני לא בטיפול, סיימתי אותו כי עברתי עיר בכדי ללמוד.
מעבר לזה שאין לי זמן לטיפול, אני מקווה שלא יהיה לי זמן גם להיות חולה.
התאוריה הזאת לא עובדת, המחלה קודמת לכל תרתי משמע.

levshavur

New member
לטסוס

שלום לך
גם אני עוסקת באמנות - הוצאתי לאור ספר ילדים שכתבתי וציירתי ...חוץ מיזה אני
לומדת תאטרון באוניברסיטה. אני גם כותבת שירים וסיפורים שלא יצאו לאור...
גם אני מדברת דרך הציור אני שמה מוזיקה ומציירת. אמנות היא סוג של תקשורת...
אבל צריך שמישהו יבין את המסר שלך...לדוגמא מחברות השירים והציורים של
הילדות (התחלתי לכתוב שירים בגיל 8 ) ושידרתי אותות מצוקה שאם הפסיכולוגית
של ילדים הייתה יודעת להבין את הציורים שלי היא הייתה יודעת מה קורה איתי...
פחדתי לספר לה על מה שקורה בבית...
אני חושבת שאין לך מה להתבייש בחולשות שלך לכל אחד ישנן החולשות שלו...
חבל שהמחלה קודמת לכול חבל בשביל הלימודים שלך..אני חושבת שהמחלה לא צריכה להיות הדבר הכי חשוב בחיים...היא צריכה להיות ברקע או הכי טוב להעלם לגמרי...
בקשר למלחמות , אני לא מוותרת למחשבות חולות אני חושבת מחשבות טובות בחזרה
כלומר בעבר הייתי חושבת "רוצה למות" ומייד אחרי זה "רוצה לחיות" וזה עבד!!! כיום אין לי כבר מחשבות כאלה ואם אחת התגנבה למוח שלי אני הודפת אותה במחשבה טובה... אני חושבת שזה אפשרי, לפחות לי זה עזר...
לבשה

טסוס

להפרעת אכילה פנים רבות, והרבה קשיים שונים שמרכיבים אותה.
לפעמים היא מקבלת פנים אחרות בכל תקופה, ואני חושבת שהרבה מהבנות שכותבות כאן מכירות את התחושה הזו של רעב בלתי פוסק ועיסוק בלתי פוסק באוכל. אני בוודאי מכירה.

בגלל שהפרעת אכילה זה דבר מורכב גם להבין את המצב שלך זה דבר מורכב. היכולת שלך למדוד מה הוא רעב נורמלי ומה הוא רעב חולני, האם את רעבה כי את אובססיבית לאכול והגוף שלך מכור לכמות מזון גדולה, או שאת רעבה כי את אוכלת מעט מדי ומשאירה את הגוף שלך בתת תזונה תמידי, היא יכולת מאוד מוגבלת.
מי שיכול לעזור ולעשות סדר בדבר הזה היא דיאטנית.
טיפול דיאטני הוא חובה למי שרוצה לצאת מהמעגל הזה,
של תחושות אשמה אין סופיות, של טרדות תמידיות ממה לאכול ומתי לאכול, של חוסר איזון לגבי הדחפים לאכילה.
מעבר לזה שהוא עוזר לסדר את האכילה עצמה, הוא עוזר מאוד לתחושות שסובבות את האכילה.

היית פעם בטיפול כזה? חשבת על זה?

למעלה