מילון שמות

דורה22

New member
מילון שמות

היי גל, ברכות על הפורום המעניין, המקורי והאנושי כל כך! רציתי לשאול- האם יש אפשרות שמתישהו, כשתוכל, אם דבר כזה אפשרי בכלל, תכין מילון שמות ומשמעויותיהם? אני יודעת שיש רבים באינטרנט אבל הם לא ממש עוזרים לי. אני בהריון לאחר 4 שנות טיפולי פוריות (וילד בריא ומקסים בן 8), ויתכן שיש לי בבטן בת. שם לבן, אם יהיה, יש לי, לבת- ממש לא. מאד, מאד, מאד, מאד (לא יכולה להדגיש מספיק) חשוב לי שלשם תהייה משמעות מילולית טובה ובריאה, או שמקורו יהיה באדם חיובי שאני מעריכה, (למשל שרה אימנו, אבל זה שם מאד מיושן לתת לילדה היום, מה גם שתגודל בבית חילוני), ושהשם יהיה במובהק של שם בת. הבעייה שלי שבעלי ואני לא מצליחים להסכים, והאמת- שום שם לא ממש גורם לי להרגיש שהתאהבתי בו. ככל שאדע מה השם הנכון עבורה מוקדם יותר ייקל עליי להתחבר אליה. השם נראה לי אחד הדברים המשמעותיים ביותר שאנחנו יכולים לעשות עבור הילדים שלנו. אז- מה אתה אומר? ואם אין באפשרותך לעזור- האם ידוע לך היכן כן אוכל להיעזר?

גל סופר

New member
רעיון יפה ../images/Emo13.gif

האמת? לא חושב שיש לי זמן לעשות את זה, אבל אני מאוד אשתדל. אהבתי את הרעיון. אני מציע לחכות ללידה, כי רק אז מתחברים באמת לשם. בהצלחה

דורה22

New member
תודה על התייחסותך,

וגם על ההבטחה להשתדל. יש לי עוד חצי שנה בערך עד הלידה, בעזרת השם, כך שאוכל להמתין...
האם אתה מכיר אתרי אינטרנט בנושא פרט לאתר של מוריה ולאתר של זולו, ששניהם מוכרים לי כבר תקופה ארוכה? באתר של מוריה מופיעה רשימה חלקית מאד של שמות ובאתר של זולו הפירוש הוא מאד שטחי ולא מובן לי לגמרי. (מה זאת אומרת בדידות כפירוש לשם?) והאמת- הפתעת אותי. רק אחרי הלידה מתחברים לשם? האם לאהוב את שמו של הילד עוד בהיותו בבטן לא תורם להתחברות שלנו איתו ולקשר הנבנה? אולי אפשר להתלבט בין שנים שלושה שמות ולהחליט רק בלידה? נראה לי מאד קשה לעבור הריון בלי להרגיש את השם הנכון, זה שמרעיד את הלב. מה אתה חושב?

גל סופר

New member
למרות שהרעיון יפה

כשזה נוגע ל"התחברות כל עוד הוא בבטן", זה לא נכון. בעיקר בגלל שאין בו עדיין את החלקים שאליהם באמת אפשר להתחבר. ע"פ הקבלה, אך ורק ממש לקראת הלידה [ולפעמים מעט אחריה], אם התינוק יודעת באיזה שם לבחור. בעניין אתרים בנושא... אני לא ממליץ. אינטרנט זה מקום בו יש הרבה טוב, וגם יש הרבה שטויות. צריך להיזהר מזה מאוד. בהצלחה

למעלה