מילון של קיבוץ?

מילון של קיבוץ?

בהרבה קיבוצים יש מילים שאופייניות רק לקיבוץ עצמו. ספרו על המילון של הקיבוץ שלכם! בקיבוץ שלי (נצר סרני) לפסי האטה ("באמפרים")קוראים "גדודיות" (אין לי מושג למה) לתחבושת צווארון כזאת ששמים כשהעורף/גב נתפס קוראים "מילולית" (כי יש אישה זקנה בקיבוץ שקוראים לה מרגלית מילול, שכבר שמונה שנים לא מורידה את זה) לצנוברים קוראים "פיניול" (שזה פשוט המילה באיטלקית. יש לנו המון משפחות איטלקיות) לקלנועית "סחב סב" (אבל זה לא רק אצלנו) לבית האבות בקיבוץ קוראים "איזולציה" (שזה בידודון בעברית, או חדרי חולים מבודדים) ועוד כל מני ששכחתי כרגע... מה אצלכם? עמי

MsUnderstood

New member
היה פה שירשור דומה בהתחלה של הפורום

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1244&msgid=49397160 אבל אפשר להוסיף עוד

Indian Friend

New member
חח גם אצלנו יש סבתא אחת

שלא מורידה את הצווארון הזה איזה 30 שנה.. ויש לה אפילו כאלה בכמה צבעים.. חח

moranka

New member
חחחחחח

שני דברים: 1) נשבעת לך, מילים כאלה מצחיקות עוד לא שמעתי! ואני חיה בקיבוץ כבר 23 שנה! תמיד היו ויכוחים אם משליכים, מפנים, זורקים כלים/כביסה, מרבד או שטיח, נקניקיה בפיג'מה או משה בתיבה, ומה שאמרת היה הכי שווה מהכל!! 2) החתימה שלך זה
. מזל שאחרי שראיתי את ההצגה קנו לי את הקסטה והספר, ככה ששנים רבות ח"כ עוד הייתי שומעת את פיטר-פן בריוויאנדים מטורפים!

אומי5

New member
אם אני לא טועה ,מאצלכם יצא כינוי

לקלנועיות ... מהיום קיראו לקלנועית :אוטוטו....

Nipiy

New member
דכסמו"ל

יום שישי כולם חוזרים הביתה מהצבא הולכים ל-א.צהריים ואז דכסמו"ל דואר, כביסה, סופר (בשביל הבנות זה סיגריה) מרכולית ולישון.

למעלה