אשה מרציפן
New member
מילון מושגים
בזמנו היה מקובל בפורומים שהיה מילון מושגים/מונחים לנושאים בענייני הפורום. בתחום של דירה להשכיר זה נשמע כמו משהו שפחות נדרש, אבל בעקבות כמה וכמה דיונים בנושא במקומות שונים, נוצרה אצלי תחושה שקיימת נטייה לערפול מסוים בנושאים שונים, שמילון שכזה היה יכול ליצור סדר בעניינים.
למה הכוונה? מלבד הפורום הזה אני פעילה בעוד מסגרות של ייעוץ רלוונטי, ויוצא לי להיתקל בצעירים ובצעירים פחות שמתקשים להבין את ההבדלים בין דירות מחולקות לדירות "מקוריות", ואת הכדאיות או חוסר הכדאיות במצבים מסוימים, וכמו כן למה ברגע שכתוב במודעה שהדירה ממוקמת ברח' X המבוקש, כדאי לעבור הלאה (רמז - אם הרחוב באמת מבוקש, אין צורך לציין את זה).
אני אתחיל עם כמה מונחים בסיסיים, אתם מוזמנים להצטרף:
"מחיר הדירה כולל חשבונות" - המשמעות היא שמדובר בדירה מחולקת. קחו בחשבון שהמצב הזה לא בהכרח משתלם, ואל תמהרו להעדיף דירה כזאת על פני דירה ש"אינה כוללת חשבונות".
"מחיר הדירה הוא X + Y ש"ח ארנונה, חשמל ומים לפי צריכה" - לפעמים מצוין גם שכ"ד בלבד, במצב כזה מיותר לשאול אם המחיר "כולל משהו", במיוחד אם מצוין שזו דירת שלושה חדרים - על דירות "מקוריות" שאינן מחולקות נגבה שכ"ד בלבד שאינו כולל חשבונות, אז אין מה לנסות להתמקח. מניסיון של לא מעט שנים - זה לא דבר רע.
"דירת יחיד" - מושג שאני אישית מאוד לא מחבבת: בימינו כשמפרסמים דירות חדר מחולקות כדירות שמתאימות לזוגות, המושג "דירת יחיד" מעיד בדרך כלל שמדובר בכוך של ממש.
"קיימת אפשרות לרכוש את הריהוט מהדייר הקודם" - יש מי שמנסחים את זה כ"עדיפות לרכוש את הריהוט מהדייר הקודם" - מומלץ לוודא מול בעל הדירה והדייר העוזב בנפרד מה שייך למי - כבר הועלו סיפורים, כולל בפורום זה, על בעלי דירות שניסו למכור ריהוט שלהם לשוכרים נכנסים באמתלה שמדובר בריהוט של השוכר שעזב, ואני לא אתפלא לשמוע גם על מצבים הפוכים. בכל מקרה - מבחינה חוקית אסור להתנות שכירת דירה בקניית רכוש.
"חנייה ברחוב" - לפעמים מצטרפת לזה המילה "בשפע". אם אתם בעלי רכב מומלץ מאוד לבצע סיור באזור בשעות שונות בדגש על שעות הערב ולוודא את הנושא - במקרים רבים יש אולי חנייה בשפע, אבל יש גם מכוניות בשפע כך שחנייה פנויה - אין.
"רחוב עורפי שקט" - לפעמים מתבצע ניסיון שלא לשקר אז משמיטים את המילה "שקט". רחוב עורפי לא בהכרח יהיה שקט - אם יש בית ספר קרוב תשכחו משקט, ואם יש עבודות תמ"א תשכחו גם משקט וגם קחו בחשבון את נושא האבק.
"גישה נוחה ל..." - המלצה חמה למי שמתעניין בדירה באזור שאינו מכיר: כנסו לגוגל מפות ובדקו את המרחק למקומות חשובים (העבודה, הלימודים, החבר/ה). זה לא תרחיש נדיר לראות מודעות שמצוין שהדירה מתאימה למי שלומד ב... או עם גישה מהירה ל... ואז מגלים שמדובר במרחק נסיעה משמעותי מאוד, במיוחד בפקקים.
בזמנו היה מקובל בפורומים שהיה מילון מושגים/מונחים לנושאים בענייני הפורום. בתחום של דירה להשכיר זה נשמע כמו משהו שפחות נדרש, אבל בעקבות כמה וכמה דיונים בנושא במקומות שונים, נוצרה אצלי תחושה שקיימת נטייה לערפול מסוים בנושאים שונים, שמילון שכזה היה יכול ליצור סדר בעניינים.
למה הכוונה? מלבד הפורום הזה אני פעילה בעוד מסגרות של ייעוץ רלוונטי, ויוצא לי להיתקל בצעירים ובצעירים פחות שמתקשים להבין את ההבדלים בין דירות מחולקות לדירות "מקוריות", ואת הכדאיות או חוסר הכדאיות במצבים מסוימים, וכמו כן למה ברגע שכתוב במודעה שהדירה ממוקמת ברח' X המבוקש, כדאי לעבור הלאה (רמז - אם הרחוב באמת מבוקש, אין צורך לציין את זה).
אני אתחיל עם כמה מונחים בסיסיים, אתם מוזמנים להצטרף: