מילון מונחים

מצב
הנושא נעול.

laliv

New member
מילון מונחים

מילון מונחים
שלום לכולם. אני מחפשת מילון מונחים באדריכלות (רצוי בעברית). מישהו יכול לתת לי קישור לאתר כזה? או לצרף הגדרה למושג אלמנט דומיננטי במבנה?

גולי מ

New member
אז ככה

מילון מונחים
שלום לכולם. אני מחפשת מילון מונחים באדריכלות (רצוי בעברית). מישהו יכול לתת לי קישור לאתר כזה? או לצרף הגדרה למושג אלמנט דומיננטי במבנה?
אז ככה
"אלמנט" - מרכיב "דומיננטי" - מרכזי/חיוני "מבנה" - אין לי מושג מה זה הכוונה לאיזהשהו אספקט תכנוני(=מופשט)/עיצובי(=מוחשי) שמהווה (להלן: ה"אלמנט") את עיקר/עמוד השידרה (להלן: "דומיננטי") של המילה השילישית הזו שאני לא מכירה.

laliv

New member
תודה. שאלה נוספת

אז ככה
"אלמנט" - מרכיב "דומיננטי" - מרכזי/חיוני "מבנה" - אין לי מושג מה זה הכוונה לאיזהשהו אספקט תכנוני(=מופשט)/עיצובי(=מוחשי) שמהווה (להלן: ה"אלמנט") את עיקר/עמוד השידרה (להלן: "דומיננטי") של המילה השילישית הזו שאני לא מכירה.
תודה. שאלה נוספת
את יכולה לתת דוגמא לאלמנט דומיננטי במבנה(בניין)?

גולי מ

New member
למשל כנסיית רונשאמפ של קורבוזייה

תודה. שאלה נוספת
את יכולה לתת דוגמא לאלמנט דומיננטי במבנה(בניין)?
למשל כנסיית רונשאמפ של קורבוזייה
המוטיב הדומיננטי של המבנה הינו החלונות. מיקום החלונות בקיר מסודר עפ"י פרופורציות גיאומטריות מדוייקות. עיצוב החונות, בתוך עובי הקיר הגדול, מאפשר חדירת אור למבנה הכנסיה באופן מיוחד. החלונות, המאפשרים חדירת אור זאת, מהווים מעין התממשות של מטאפורת "האור" וה"הארה" של האמונה. אלמנט דומיננט נוסף במבנה זה (כן, יכולים להיות יותר מאחד...), הינו קירויי הבטון. מדובר בבטון מזוין חשוף. בטון מזויין הינו המצאה של סוף המאה ה- 19, וקורבוזייה היה אחד ממבשריה. אני אשמח לדעת כמה נקודות קיבלתי על השאלה הזו בשיעורי בית...

לפי הדוגמה שנתת...

מילון מונחים
לפי הדוגמה שנתת...
מספיק סתם מילון לועזי-עברי. אפשר גם להעיר למורה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה