מילון מונחים

מילון מונחים

בוקר טוב ויום מקסים לכולם! ראשית-שוב, אני כ"כ שמחה שגיליתי את הפורום הזה, נעים וכיף פה... קהילה חמה אוהבת ותומכת (בלי שום קשר שמדובר בדברים הכי אהובים עליי), זה ממש יפה
התחלתי לדפדף אחורנית, וגיליתי המון מונחים שאיני מכירה. לכל מורה יש את הכינויים שלה לתנועות, אך חוץ משימי (אוף, כמה שאני אוהבת שימי) ושמיניות אין לי מושג על מה אתן מדברות... מכונת כביסה? גמל? שו??? אני בטוחה שאני מכירה את התנועות, רק בשם אחר :) תודה רבה על העזרה!

tlingit

New member
../images/Emo13.gif הנה נסיון להסביר תנועה אחת

והיא "מכונת הכביסה", (פשוט מקוצר זמן, זה לא כל כך קל להסביר תנועות במילים) מכונת כביסה היא תנועה המורכבת מכמה תנועות, אנסה לתאר מה עושים: במצב של ברכיים רפויות, כדי לשחרר מקום לתנועה, ותוך ששומרים במשך כל התנועה שהאגן נשאר מיושר קדימה, (כאילו שתי עצמות האגן מסתכלות ישר) ואין תנועה מחוץ למישור הגוף, 1 מתחילים בהרמת האגן לצד ימין, מותן ימין כמו מושכת את האגן למעלה בצד, 2 אוספים את כל האגן למעלה לאמצע, (כמו שפיפי אומרת הישבנים נושקים זה לזה), 3 מורידים אגן לצד שמאל, 4 כל האגן "מסתכל" למטה (כאילו שהפופיק רוצה לראות את הרצפה) חוזרים על הרצף הזה שוב ושוב, ואז זה נראה כמו מכונת כביסה שמתגלגלת. אפשר לגלגל לצד אחד
(כלומר מתחילים בהרמת אגן לימין וכו' כמו שתיארתי) ואפשר לגלגל לצד שני
(כלומר מתחילום בהרמת אגן לשמאל וממשיכים) אפשר לבצע את התנועה ברצף רך עם המוסיקה, או בצורה קטועה, לפי קצב התופים.
תנועה מאד נעימה ומשחררת (אחרי שלומדים אותה
) מומלצת לביצוע בשיטוטים ארוכים במוזיאונים למשל ומאד מקילה על גב תחתון דואב (רק שהשומרים לא יראו אתכם או שתקבלו כמה מבטים מוזרים מאד...)

למעלה