מילון מונחים

באלאדיה

New member
מילון מונחים ../images/Emo63.gif

התחלתי לעבוד על מילון מונחים
, זה כלי שניתן לפרסם בפורום אבל רק אם יש בו לפחות 30 מונחים. חשבתי שזה יהיה נחמד אם ננציח מושגים חדשים שאנחנו לומדים כאן עם הזמן כך שלא נשכח אותם וכל משתתף חדש יוכל לראות וללמוד
(ואולי כולנו נלמד דברים חדשים..). בכל אופן, התחלתי מתוך הודעות ישנות שלנו לגזור מונחים (ג'ומנה, זאפה, ריקוד תורכי, באלט מצרי..) אבל דרושה עזרה
להגיע ל- 30 מונחים. אז יאללה כל המומחים והמומחיות - תנו לי בהגדרות: שאריקי, סעידי, קברט, ריקוד פרסי, סאגאת... לכל המגדיר מובטחת נשיקה וירטואלית ממני

באלאדיה

New member
וירטואלית - למה לא? ../images/Emo3.gif

יותר מזה בעלי לא ירשה... חוץ מזה - צריך להגדיר בשביל זה.

hooda

New member
באלדיה בכל זאת פרוש למונח

לא הצלחתי למצוא אותו תודה שפרה סוריא

hooda

New member
באלדיה יקרה תודה ../images/Emo47.gifושאלה

עכשיו הבנתי בין לקרא ולהגות ועיברית קצת שכיחה את הפרוש, לגבי בכל אופן שארקיה היא רוח קדים בחודש אפריל -מאי באזור הכינרת. רוח שיגעונית שבאה משום מקום חזקה ועיתים הרסנית, עיתים רחוקות בירושלים, מה הפרוש "במונח הריקוד לשארקייה" מענין כאן בצפון הרחוק ישנה רוח כזו שהילידים -האינדינים- קוראים לה-שינוק,-בדרך כלל חמה ופראית,

hooda

New member
שארקייה בבקשה פרוש../images/Emo51.gif

הריקוד או הלחן מהירים או רצופים יללות סחיבות בזה מדובר? בקשר לגומנה ראיתי ראיתי דווקא יופי של ביצוע של אחת מההופעות של פיפי ודינה .המון תודה שפרה

שרקייה

New member
הי שפרה.

פרוש המילה שרקייה הוא באמת רוח קדים. רוח מזרחית חמה ועזה (זאת שגורמת לכנרת לסעור כל יום בצהריים). המילה שרקייה נובעת מהמילה שארק בערבית שפרושה מזרח. בתחום הריקוד המזרחי, סגנון הריקוד השארקי הוא דווקא הסגנון המערבי יותר. זהו הסגנון שהתבסס בשנות הארבעים כאשר גורמים בהוליווד זיהו את הפוטנציאל בריקוד המזרחי והחלו להשתמש בו בסרטים שונים. אבל הוליווד בדרכה, צריכה למשוך תשומת לב כדי לפרנס את התעשייה ולכן יצרו סוג של שעטנז. לקחו את הסממנים המזרחיים מבגדי הרקדניות (מטבעות, חרוזים, צבעים עזים וגווני זהב) ויצרו חליפות ריקוד חצויות. חליפות כאלה לא עלו על דעתן של רקדניות במצריים היות וזה היה בגדר פריצות. גם בסגנון הריקוד נעשה ערבוב. סגנון הריקוד המקורי הכפרי שהיה צנוע יחסית ולא מתהולל, התערבב עם סגנונות הריקוד האירופאיים - בעיקר בלט ויצר סגנון ריקוד בעל תנועות פתוחות, זורמות וגדולות. תנועות שמדגישות את הידיים הכתפיים והחזה, ואת החלוקה בין פלג הגוף העליון לתחתון. המרחב בו נרקד הריקוד היה גדול הרבה יותר. אם בעבר הרקדניות המצריות היו רוקדות את הריקוד שהיום אנו מסווגים כבאלדי על משטח קטן (ויש אפילו שהגדילו וקבעו שניתן לרקוד ריקוד בלאדי שלם על בלטה אחת), אזי בסגנון השארקי היתה התפרסות על פני כל שטח הבמה במטרה להפוך את הריקוד למרשים יותר. סגנון הריקוד הזה הגיע למצריים בעיקר על ידי הרקדניות תחיה קריוקה וסמיה ג'מאל שיצרו בתקופה ההיא סרטים באירופה ובהוליווד. כאשר הסרטים הללו התקבלו במערב, והרקדניות הפכו לסלברטי הן התקבלו גם במצרים. אבל... עד היום, למרות הפתיחות הגדולה יותר, למרות החשיפה למערב הרקדניות המצרים לא נחשבות ראויות. הן יכולות להיות מליונריות. להקסים כל ערב המוני אנשים שיהיו מוכנים לשלם מאות ואלפי דולרים כדי לראות אותן, אבל לא יהיו ראויות להנשא לבעל מעמד. גם הרקדניות עצמן מודעות לזה. ולכן, ככל שהרקדנית נחשבת מכובדת יותר, כך הלבוש שלה חושפני פחות. ביי, גליה

tlingit

New member
כמה ידע זורם פה ../images/Emo13.gif איזה יופי לנו

אני כל הזמן לומדת ומחכימה

hooda

New member
../images/Emo51.gifשרקייה - נכון- ' ראקס שארקי "

אכן יחסתי זאת לסיגנון ריקוד לכן משפחתי ואני קוראים לזאת באלט מצרי וביחוד עם הקידמה בכל אופן המון תודה שפרה

fifi ness

New member
אני אוהבת ../images/Emo77.gif../images/Emo25.gifהרבה../images/Emo25.gif|נש

אז בבקשה ללקסיקון" ואחדה ואונוס",{אחד וחצי} "ראקס בלאדי",{עממי}"ראואזי"{צועני}."ראקס שאעבי"ריקוד פולקלור."ראקס הואנם" ריקוד הגבירות. "פלאחי"{עובד אדמה} הכוונה לחקלאי."חאגלה"{סוג של בדואית במצריים}. "מלאיית לאף"הסדין העוטף והכוונה לצעיף העוטרים בו את הגוף "בצניעות". "חול-חאל"צמידים לרגלי האישה."פוסטן טוב"שמלה שלמה."באדלה" חליפה בשתי חלקים. "בוראוע" רעלה."מאשיית אל באטה" הליכת הברווזה. "מעאלמה"בוסית. התעייפתי .... לילה טוב
פיפי.

fifi ness

New member
לו לו לו לו ליה זראליט ז"א הילהולים

לא לשכוח להכניס ללקסיקון,בשמחות אמן. עכשיו אשן בשקט
פיפי.

fifi ness

New member
יש לי עוד אוצר מילים ללקסיקון אני

רוצה לדעת אם להמשיך או לא. מחכה לאישורכן.... פופה.

למעלה