מילון לאדינו

אסטרלו

New member
כמה דברים....

למנהלות היקרות- אפשר להחליף את הקובץ הקודם.
לכולכם - שיתוף הפעולה שלכם הביא את המילון מ-795 ערכים ל-1121 - נוספו 326 ערכים חדשים!
ידנו עוד נטויה כמובן, אל תפסיקו לעדכן. יש לי עוד הרבה ממה שכתבתם ולא הספקתי להכניס. בסיבוב הבא הכל יהיה.
בבקשה מי שיכול בזמנו החופשי להעיר ולהאיר כל דבר, כי כבר היה קשה לעשות הגהה.
בפעם הבאה כבר אחלק לפי א"ב ו- abc שיהיה יותר קל.
בבקשה הערותיכם לגבי התוספת למעלה אם היא לטעמכם.

רותי ב.

New member
כמה דברים -

1) ישר החלפתי את הקובץ הקודם בזה שנוספו לו כל כך הרבה ערכים ומילים. 2) ברור שיהיו עוד עדכונים ותוספות, ככל שאנשים יכתבו פה בפורום וייזכרו ויוסיפו לנו מילים. והכי הכי חשוב -
על ההשקעה אסטרלו. את ע נ ק י ת

Sarika

New member
../images/Emo47.gifאסטרלו הגדולה מכולם../images/Emo47.gif

מוסיפה עוד
לתודות של רותי, כל הכבוד על היוזמה, ההשקעה וההתמדה, אין עליך, מה היינו עושים בלעדייך

רחילו

New member
../images/Emo24.gifואני מרבעת את התודות לאסטרלו

הגדולה מכולם, תודה על ההשקעה הגדולהועל ההעשרה

מואיס

New member
מונצ'אס גראסיאס אסטרלו, סוס ריינה

קון גראנדה פלאזר טי לו ב'ו דר איל דיקסיניריו מייו פור קואנטאס סימאנאס קי טי איודי אי אינה גראסיאס

אסטרלו

New member
מואיס קרידו, אז מוי בואנה אידיאה

אן סרקה אוקאזיון, קה מוס ב'אמוס אה אנקונטראר, לו ב'ו טומאר פור קואנטוס דיאס. מה ב'ה איודאר מונצ'ו קון לה אסקריטוריה אן לאדינו
סאב'ס, קואנדו אסטוביטיס אן לה קאנדה, קיז'י דמאנדאר טה קה מה לו מרקס, אי מה אב'רגואנסי
פין קה ב'אמוס אריב'אר אה און דיקשיונאריו יינו, יה ב'ה סאליר אונו פארה מרקאר

מואיס

New member
יה טיאניס ראזון, איס פיקאדו קי נו

מי אקודרי טראייר ב'וס קואנטוס דיקסיונאריוס די אייה

אסטרלו

New member
../images/Emo13.gifבאשוסטונה,

באמת על לא דבר. יהיה עדכון אחת לתקופה,כדבר שבשגרה.

Sarika

New member
אסטרלו ברשותך מספר הערות...

ראשית "שאפו" עשית עבודה נפלאה ! הערה כללית - היה כדאי לציין בגרש את המילים המתחילות ב-F כדי להבדילן מהמילים שמתחילות ב-P למשל - פ'אמיה=FAMIYA , PRETO=פריטו מילה מס' 177 בקבוק=בוקאל נכון ויש עוד מילה רידומה ridoma המילה מופיעה גם במילון של לאדינוקומיוניטה. מילה מס' 183 ברז- טעות הדפסה - רשמת באותיות עברית ברז במקום פ'ואנטי מילה מס' 207 גפרורים=קיבריטיס, אצלנו אומרים פארלאקיס אם את רוצה תוסיפי. מילה מס'240 רזה,דק=דלגדו, אנחנו אומרים דק=דלגדו, רזה=פ'לאקו. זה הכל בינתיים, נוצ'אדה בואנה.

אסטרלו

New member
שריקה, את 10!

קודם כל- הרבה מהמילים הראשונות שהיו במילון, הועתקו מהשיחון שהיה קיים בפורום. בתקופה ההיא לא הוקפד על ה"גרש" כפי שאנחנו מקפידים היום. נראה לי שיש גם מילים עם דאבל וו במקום ב' שאנחנו משתמשים עכשיו. לפני העדכון הבא אני אעבור על כל המילים ואעשה את התיקונים הנדרשים. וגם את כל התיקונים שרשמת - הדפסתי והכל יבוצע. לגבי גרסאות שונות לאותה מילה - אני אכניס גם את הגרסה השניה והשלישית, אם יש, מה שיקרה הוא שבעברית יופיע פעמיים "גפרורים" אחד מתחת לשני למשל, ובלאדינו זה יופיע במרחק אחד מהשני עפ"י המיון הלועזי.

רותי ב.

New member
אני מציאה שכל אחד ירשום

איזו טבלה של הערות, ונרכז אותה. ראיתי קצת דברים בפעלים בעיקר, ורשמתי. בקרוב אשלח לך.

למעלה