מילון הקללות באספרנטו (ממש...)

מור ד

New member
מילון הקללות באספרנטו (ממש...)

לא הייתי מעלה על דעתי שדווקא אני הבן אדם שהמילה הכי גסה שהוא אמר בחיים שלו היה- "אתה איכסה!", ימצא מילון קללות באפסרנטו(אל תאשימו אותי! חיפשתי מילונים באפסרנטו!), אבל הם דווקא כן, ורואים שזמנהופ היה שובב לא קטן, אבל הקללות שלו נשמעות יותר כמו קללות של איזה בית אצולה, משהו שנשמע כמו- " לך תעשה עם אשתך עוד ילדים, ושיהיה לכם בכיף ובהנאה", אגב זה אתר מלא

EldadoS

New member
בן יונה, מה עם הכתובת? ../images/Emo8.gif)

מור, נראה כאילו ההודעה נקטעה לך באמצע, איכשהו... האם צירפת גם את כתובתו של אותו אתר חינוכי?
א.

מור ד

New member
כן... (פה) בן יונה? חשבתי שזה...

בן האישה שעובדת בצומת אבל לא במעצ. שעומת בצומת עוד לפני שהיו כבישים http://www.notam02.no/~hcholm/altlang/ht/Esperanto.html

EldadoS

New member
../images/Emo51.gif כל הכבוד! ../images/Emo45.gif

יפה יפה! ובחיפושי מילון - האם בין כל הכתובות שהעלית, מצאת משהו שהשביע את רצונך? אני יודע שאנשים בד"כ משתמשים בבילון באספרנטו. נדב, למשל.

קללות באספרנטו

,Kara Mor כתבת שזמנהוף היה שובב גדול כי הוא המציא קללות. לידיעתך- זמנהוף לא המציא את כל אלפי השורשים שקיימים היום במילון שפת אספרנטו. הוא המציא מילים רבות מאד, אך עליהן נוספו במשך השנים עוד אלפי מילים. כנ"ל לגבי הקללות: חלק ניכר מהקללות דהיום נתחברו מאוחר יותר. ! Iru al Diablo,Filo de putino, Fikita

EldadoS

New member
האמת...

האתר שמצאת מכיל בעצם מילות סלנג יומיומיות באספרנטו, יותר מאשר קללות. רוב המילים האלה נראות די בוטות אבל הן לא קללות, אלא יותר ההיפך מ"לשון נקייה". חיבור המוכר כמשהו בין מילות הסלנג האלה לבין קללות (אם אינני טועה) הוא "Knedu min, Sinjorino" (לושי אותי, גבירתי
. אני מודה שלא בדקתי אם מישהו כבר העלה אותו למרחב הקיברנטי

אלדדוס היקר../images/Emo124.gif../images/Emo92.gif../images/Emo93.gif../images/Emo104.gif

הינה יש לך הזדמנות להעשיר את כולנו ולהעלות את יצירת המופת על המוקד הקיברנטי. תשלח אותה לפורום, או תשלח לינק אליה אם אתה יודע היכן ניתן למצוא את זה ואני כבר אדאג לכל השאר. ירוקי.

TheHead

New member
האם קלטתי כאן צורת ציווי?

פשוט עוד לא הגעתי לזה עם התוכנה אז אני שואל מראש :) Knedis, Knedas, Knedos - הצורות הרגילות ובכלל Knedi = ללוש Knedu = צורת הציווי?

EldadoS

New member
אכן, אכן... ../images/Emo45.gif

ה"ראש" עובד! knedi = ללוש, ו- knedu = צורת הציווי! אלדד

EldadoS

New member
imperativo - הציווי באספרנטו

אכן, ציווי יוצרים באספרנטו ע"י הסיומת -u. אחת הדעות שקראתי, היא שזמנהוף הושפע מעברית (לכו! רדו!) בקביעת סיומת זו עבור הציווי. האם מישהו מכיר דעה אחרת לגבי האטימולוגיה של גזירת הציווי?

../images/Emo41.gifuuuuuuu

כנראה שאכן היהודי זמנהוף נטל מן השפה העברית את סיומת הציווי. אך אין הוכחה לכך...

Neta558

New member
קצת מוזר..

מאחר שזה לא בדיוק נכון לקחת את הסיומת Xו כסיומת מייצגת לציווי בעברית. למעשה זו הסיומת של רבים, ולא של ציווי. הרי בגופים אחרים הייתם אומרים: רד, רדי, רדנה.. ורק ברבים-רדו.

EldadoS

New member
אז כנראה זה התאים...

נראה שהווקאל הזה (u) היה פנוי בשביל ציווי.. בעצם, אני לא זוכר איפה קראתי - או אולי שמעתי - שזמנהוף אימץ את זה מעברית, אבל בכל מקרה זוהי מנמוניקה די טובה לישראלים שלומדים אספרנטו - להזכיר להם שהאות עבור הציווי מקורה בצורת הציווי לרבים!

EldadoS

New member
מנמוניקה...

זהו סימן לזכירה, טריק לשיפור הזיכרון בעניין כלשהו. מוצא המלה קרוב לשמה של אלת הזכרון היוונית, מנמוסינה (כמדומני, אין לי כרגע אפשרות לבדוק זאת...). ו...מבטאים מלה זו בדומה לשמה של הגברת לווינסקי (זו שברליץ טבע על פיה את המוטו שלו: [תחילת קוד] I did not have sex with that woman... [סיום קוד]

מאיפה לקח זמנהוף מה?

נטע והאחרים- האמת היא שזה בכלל לא משנה מאיזו שפה לקח זמנהוף את השורש הזה או את התחילית (קידומת) ההיא או את הכלל הדקדוקי הלז. זה מעניין אותנו רק כקוריוז ולא יותר מכך. מה שחשוב הוא שד"ר זמנהוף יצר יצירה טובה מאד (לא אגיד "מושלמת", כי שפה אינה יכולה להיות מושלמת בשום אופן!), שהכללים הדקדוקיים שבה הם מינימליים מצד אחד, אך מצד אחר היא מאפשרת להתבטא באופן מעולה כמו בכל שפה אחרת. ואם הוא לקח את סיומת הציווי מעברית או מאנגלית, זה חסר משמעות כיום.

Neta558

New member
אני לא חושבת שזה משנה...

לא נראה לי שזה משנה מבחינת האספרנטו מהיכן נלקחה סיומת הציווי. פשוט לשם דיוק מבחינת העברית, ראיתי צורך לציין שזו אינה סיומת ציווי
(יש אנשים שאוהבים גם שפות אחרות..קורה) נטע

זיו חן

New member
יוסף שמר xxx צודק בהחלט

לגבי א, זה לא משנה מאין נלקחו המלים, זה מעניין אטימולוגים. אבל לזמי היו בהחלט עקרונות בבחירת או בחיבור המלים. על כך בפעם אחרת. מבטיח, זיו.

למעלה