מילוי כתנה Quilters Dream

mirysal

New member
מילוי כתנה Quilters Dream

שלום בנות, אני חדשה כאן וגם בשמיכות טלאים, ואשמח מאוד לעזרתכן. האם מילוי הכתנה Quilters Dream שנמכר בפיסות http://www.pissott.co.il/ProductDetails.aspx?productID=2218&catn=%EE%E9%EC%E5%E9%E9%ED מספיק חם לחורף בארץ? אם אני אכין שמיכת טלאים עם מילוי זה לבני הקטן, האם היא תספיק להחליף את הפוך שלו בחורף? תודה רבה! מירי http://flickr.com/photos/31530946@N05/ (English)

justmom

New member
ברוכה הבאה.../images/Emo140.gif

לדעתי לא. לבן שלי יש שמיכה עם מילוי כותנה של קווילטר'ס דרים (דרגה אחת יותר דקה - request) והשמיכה נפלאה לקיץ ולמעבר, אבל בהחלט לא מספיקה כשמיכה יחידה לחורף. בחורף הוא ישן עם שמיכת פוך ומעליה הקווילט
(הוא בן שש). השמיכה שלו משמשת בעיקר ככיסוי מיטה. Quilter's Dream נפלא לתיפורים ידניים, אבל צריך להביא בחשבון שזה מפני שהוא דק כל כך. ובגלל שהוא 100% כותנה התיפורים צריכים להיות במרווחים צפופים יותר ממילוי פוליאסטר (ההמלצה של מרווחים של 8 אינץ' באתר של פיסות נראית לי קצת נדיבה מדי). פוליאסטר מחמם יותר, אבל איני אישית לא אוהבת מילויי פוליאסטר ומעדיפה את הכותנה (אני עושה רק תיפור ידני).

mirysal

New member
מחפשת מילוי חם! ועוד כמה שאלות

תודה רבה על התגובה המהירה. תרשי לי להוסיף גם שאחרי ששוטטתי בפורום, תודה רבה לך גם על הכתבות הרבות שכתבת, שמהן, כמו גם מחברות הפורום האחרות, שאבתי הרבה מידע. האם אני יכולה להתייעץ איתך עוד קצת?:) המטרה שלי היא לתפור שמיכת טלאים פשוטה ולא מסובכת מדי לבן שלי שהוא בן שנה וחודשיים. הייתי רוצה שישתמש בה כשמיכה לחורף - בתקווה במשך כמה שנים קרובות. אני גם רוצה שהשמיכה תהיה בעלת נפח - לא גדול מדי, אך גם לא מעוכה מדי. אני כן מעוניינת רק במילוי כתנה. אני חושבת על משהו דומה לשמיכה זו. טלאים של ריבועים בגודל סופי של 13 ס"מ (כך אנצל את המכסימום מהרבעים ששמנים שבEtsy אפשר למצוא אותם בפחות מ- 2$ - אשמח לשמוע גם אם יש לך נסיון בהזמנת הבדים מ-Etsy, על פניו נראה לי שהמחירים שם יותר זולים, גם יותר נוח לי, כי אני גרה בצפון ולהגיע לתל אביב בשבילי די סיפור). אז ככה - לגבי המילוי: דיברתי ארוכות עם פיסות, המילוי שהם מוכרים הוא Select Loft, והם הציעו לי לעשות מילוי כפול, כדי שיהיה חם יותר. העלות תהיה לי כ130 ש"ח, כולל המשלוח. ואז בAVELI'S QUILTS, אם אני אקנה את המילוי Supreme loft, שהוא הכי חם, העלות כולל המשלוח היא 35$. עכשיו השאלה - מה עדיף? העלות יוצאת לי אותה העלות. הפלוס של להזמין מחו"ל הוא שאני גם נשארת עם עודף מילוי. אני צריכה גודל של 43X59", ולכן אצטרך לקנות את הגודל של הTwin, שהוא 72X93". בפיסות, לעומת זאת, המכירה היא לפי מטר. בקיצור, אני די מתלבטת - מה את חושבת? שוב, אני רוצה שתהיה שמיכה חמה, וגם קצת נפוחה. עווד שתי שאלות, אם אני יכולה - מה ההבדל בין מילוי טבעי ולמילוי לבן? כדי להשיג את האפקט של הנפיחות, איפה מומלץ לעשות את התיפורים - במקום של התפרים בין הריבועים, או במרכז של הריבועים? תודה רבה על כל עזרה! אשמח לשמוע עצות גם מבנות אחרות! אני די מתרגשת... אתגר שפעם לא חשבתי שאוכל לקחת על עצמי... :)

mirysal

New member
עוד מספר שאלות לגבי סוג הבד לשמיכה

בהמשך למה ששאלתי בהודעה הקודמת (לחצתי על enter יותר מדי מהר), חשבתי אולי גם לתפור את השמיכה מפלנל. אך אינני בטוחה אם זה לא יהיה יותר מדי. אולי את החלק התחתון מפלנל, ואת החלק העליון - תערובת של כתנה ופלנל. אשמח לשמוע דעות בעניין. בין היתר, אשמח לשמוע ממי שיש להן שמיכות טלאים מפלנל - האם הן נעימות ומחזיקות מעמד כמו אלה מכתנה? תודה!

justmom

New member
בשמחה ../images/Emo140.gif

ככה - אני בדרך כלל מזמינה מאוולי, אם כי ראיתי בפורום השכן שלמישהי היתה בעיה איתם - הם לא קיבלו משלוח של מילויים ולא ידעו אותה שיהיה עיכוב בהוצאת ההזמנה שלה. לי מעולם לא היו בעיות איתם, והיתרון הגדול שלהם הוא לא רק המחירים הזולים, אלא העובדה שבזכות המחיר הזול, אפילו 2 מילויי קינג-סייז יוצאים פחות מ-50 דולר ולכן הם פטורים ממכס. לגבי המילוי - אני לא יודעת מה לומר לך. בפיסות יש את יתרון המיידיות, כי משלוחים מאה"ב לפעמים נתקעים, והוודאות שיש במלאי. מצד שני, המחירים שלהם מאד גבוהים בהשוואה לחו"ל. אם זו שמיכה ראשונה, ואת עוד לא בטוחה אם תצטרכי את יתרת המילוי, אולי כדאי לנסות קודם את פיסות, אבל שוב, ההחלטה שלך. לגבי העובי - השאלה איך את רוצה לתפר - ידני או במכונה. לתיפור ידני עדיף מילוי כמה שיותר דק, מפני שאחרת מאוד קשה להעביר את המחט דרך הטופ, המילוי והגב, ושוב חזרה כלפי מעלה, ולקבל תיפורים קטנים ועדינים (ב-hand quilting, תיפורים קלאסיים נעשים בטכניקה מיוחדת, שמצריכה להחדיר את המחט אנכית לשמיכה, להטות אותה לאחור ושוב לעלות לצידה העליון, מה שמחייב שכבת מילוי דקה). במכונה את יכולה להשתמש בכל עובי שרק תרצי. העוביים המומלצים לתיפור ידני עם request ולכל היותר select. הבדלים בין מילוי טבעי ללבן - הטבעי הוא בצבע off white, הצבע הטבעי של סיבי הכותנה שעברו רק ניקוי וסירוק למשטח. המילוי הלבן עבר הלבנה - bleaching, לקבלת צבע לבן. אני לא מחבבת את זה גם מפני שזה תהליך כימי (ואני לא אוהבת כימיקלים ליד תינוקות) וגם מפני שזה "מקשיח" את המילוי ועושה אותו יותר נוקשה מהמילוי הטבעי, מה שמקשה על התיפורים. הייתי בוחרת במילוי לבן רק לשמיכה עם הרבה רקע לבן (כי מילוי טבעי ייראה מבעד ל-top וייתן לשמיכה גוון צהבהב), ושאינה מיועדת לתינוק. לגבי הזמנות - אין לי מושג, אני לא מזמינה מאטסי - אני קונה היישר מחנויות און-ליין בארה"ב ובצרפת, מפני שאני לא קונה fat quarters אלא לפחות חצאי מטרים. לא חסרות חנויות מהימנות עם מחירים טובים. מה שהכי חשוב זה לבדוק את ה\תנאי ה-shipping שלהם, ולוודא שא. הם משתמשים במעטפת Flat rate $111.95 Glbal Priority. ב. הם מוכנים להכניס למעטפה כזו מינימום 6-7 יארדים בד. למעטפות האלה ניתן להכניס כל דבר עד משקל 4 פאונד, הן יכולות להכיל משהו כמו 6 יארד (ובחנויות טובות יתאמצו ויכניסו 7, ולפעמים אפילו 7.5 יארד) והם מגיעות עם שליח הביתה. הנה כמה חנויות נחמדות: זאנדס - מחירים מעולים ומותק של חנות איקווילטר - מבחר ענק ומאוד נחמדים ואני מצטרפת לך למטה קישור לעוד חנות מצוינת. ולאפטקט נפוח - אם מדובר בתיפורים ידניים, הייתי עושה תיפורים by the piece - על כל ריבוע, במרחק כרבע אינץ' מהתפר בין הריבועים. האמת, גם תיפורים של grid (רשת) של קווי אלכסון שמצטלבים במרכז כל ריבוע תיתן אפקט יפה. בהצלחה, ואם תצטרכי עוד עזרה, אני אשמח לעזור. כל-כך מרגש, שמיכה ראשונה
(אני עוד שומרת איפה שהוא בארון את הראשונה שלי, שכבר מתפוררת מרוב שימוש).

mirysal

New member
משלוח לארץ

תודה רבה רבה עדי! תודה גם על ההצעה להיעזר בך..:) אני אעדכן אותך לגבי ההמשך...:) את חושבת לפני הנסיון שלך שהשכבה הכפולה של הselect תספיק לחורף ( אני אשתמש בתיפור ידני)? לגבי המשלוח לארץ - אם המוכרים מוכנים להכניס את הבדים למעטפה הזו, המחיר עדיין חייב להיות פחות מ-50$? מה קורה אם הוא עובר את ה-50$? בכל מקרה יהיה צריך לשלם מכס? את יודעת כמה? תודה רבה, מירי

ayala26

New member
לא, למעטפה כזו נכנסים גם דברים יקרים יותר

אם בחרת בדים יקרים - הם יהיו יקרים אפילו שהם תופסים אותו מקום כמו בדים זולים. מילוי בכל מקרה לא יכנס למעטפה flat rate היא דקה מדי.

mirysal

New member
משלוח-המשך

למעטפה אני מתכוונת להכניס את הבדים ולא את המילוי. האם אני מבינה נכון שאם עלות הבדים עוברת את 50$ אך הם נכנסים למעטפה, בטוח לשלוח את זה לארץ, ואני לא אצטרך לשלם למכס ולמע"מ? (באיזו עלות מדובר בכל מקרה)? מה לגבי 35 ש"ח? שמעתי משהו על זה שחייבים לשלם את זה בקבלת המשלוח בארץ. תודה,מירי

שולרון

New member
מכס ותשלומים אחרים

גם אני שמעתי על ה-35 ש"ח, אבל זו כנראה אגדה אורבנית. לאחרונה קיבלתי שני משלוחים - אחד מאמזון והשני מ-איקווילטר, שניהם היו מתחת ל-50 דולר ולא הייתי צריכה לשלם. בנוגע לגובה המכס - אין לי מושג כמה זה. יכול להיות שאת יכולה למצוא על זה מידע באתר המכס באינטרנט. יש לבדוק לפי סוג הסחורה - על בד תצטרכי לשלם סכומים שונים מספרים. אם אני זוכרת נכון - על ספרים בכלל משלמים מס קנייה ולא מכס. שולמית

justmom

New member
על ספרים משלמים מע"מ - 17 או 18 אחוז משווי

החבילה. אני התבקשתי פעם אחת לשלם 35 ש"ח על הזמנה מאמזון, אבל נראה לי שחרגתי שם מ-50 הדולר והתשלום היה המע"מ. גם אני חושבת שזו אגדה אורבנית.

justmom

New member
../images/Emo92.gif../images/Emo13.gif

נראה לי שהשכבה הכפולה תספיק. מצד שני, אם את מתכוונת לתפר ידנית, יהיה לך די קשה לתפר שכבת מילוי עבה - את תצטרכי לעשות את זה בשיטה של stab stitching, שזה תפר אחד כל פעם. יש לזה שני חסרונות - זה מאוד מאוד איטי, ומאוד קשה לשמור שהתכים בגב השמיכה יהיו אחידים - לרוב הם יוצאים אלכסוניים והמראה קצת מבולגן, מה שלא קורה כשמתפרים בטכניקה של rocking motion quilting, שמצריכה מילוי דק. משלוח - קודם כל, רק כדי למנוע אי-הבנות - המעטפות האלה מיועדות למשלוחים של חפצים שטוחים יחסית כמו בדים וספרים, לא למילוי, שהוא צרור שמנמן ותפוח. ביחס למחיר - הכלל הוא שכל מה שמעל 50 דולר משלמים מכס.

chayahd99

New member
מאמר../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

עדי, נראה לי שהגיע הזמן למאמר המשך בנושא המילויים על בסיס השרשור המצויין הזה. מה דעתך
יש מצב שאת עורכת את התכתובת למאמר שישמר במאגר לאורך זמן

justmom

New member
נראה לי שאין פה מספיק "בשר"

למאמר שלם - אם אערוך את זה, אפשר יהיה לצרף את זה כתוספת למאמר הקיים?

למעלה