בשמחה ../images/Emo140.gif
ככה - אני בדרך כלל מזמינה מאוולי, אם כי ראיתי בפורום השכן שלמישהי היתה
בעיה איתם - הם לא קיבלו משלוח של מילויים ולא ידעו אותה שיהיה עיכוב בהוצאת ההזמנה שלה. לי מעולם לא היו בעיות איתם, והיתרון הגדול שלהם הוא לא רק המחירים הזולים, אלא העובדה שבזכות המחיר הזול, אפילו 2 מילויי קינג-סייז יוצאים פחות מ-50 דולר ולכן הם פטורים ממכס. לגבי המילוי - אני לא יודעת מה לומר לך. בפיסות יש את יתרון המיידיות, כי משלוחים מאה"ב לפעמים נתקעים, והוודאות שיש במלאי. מצד שני, המחירים שלהם מאד גבוהים בהשוואה לחו"ל. אם זו שמיכה ראשונה, ואת עוד לא בטוחה אם תצטרכי את יתרת המילוי, אולי כדאי לנסות קודם את פיסות, אבל שוב, ההחלטה שלך. לגבי העובי - השאלה איך את רוצה לתפר - ידני או במכונה. לתיפור ידני עדיף מילוי כמה שיותר דק, מפני שאחרת מאוד קשה להעביר את המחט דרך הטופ, המילוי והגב, ושוב חזרה כלפי מעלה, ולקבל תיפורים קטנים ועדינים (ב-hand quilting, תיפורים קלאסיים נעשים בטכניקה מיוחדת, שמצריכה להחדיר את המחט אנכית לשמיכה, להטות אותה לאחור ושוב לעלות לצידה העליון, מה שמחייב שכבת מילוי דקה). במכונה את יכולה להשתמש בכל עובי שרק תרצי. העוביים המומלצים לתיפור ידני עם request ולכל היותר select. הבדלים בין מילוי טבעי ללבן - הטבעי הוא בצבע off white, הצבע הטבעי של סיבי הכותנה שעברו רק ניקוי וסירוק למשטח. המילוי הלבן עבר הלבנה - bleaching, לקבלת צבע לבן. אני לא מחבבת את זה גם מפני שזה תהליך כימי (ואני לא אוהבת כימיקלים ליד תינוקות) וגם מפני שזה "מקשיח" את המילוי ועושה אותו יותר נוקשה מהמילוי הטבעי, מה שמקשה על התיפורים. הייתי בוחרת במילוי לבן רק לשמיכה עם הרבה רקע לבן (כי מילוי טבעי ייראה מבעד ל-top וייתן לשמיכה גוון צהבהב), ושאינה מיועדת לתינוק. לגבי הזמנות - אין לי מושג, אני לא מזמינה מאטסי - אני קונה היישר מחנויות און-ליין בארה"ב ובצרפת, מפני שאני לא קונה fat quarters אלא לפחות חצאי מטרים. לא חסרות חנויות מהימנות עם מחירים טובים. מה שהכי חשוב זה לבדוק את ה\תנאי ה-shipping שלהם, ולוודא שא. הם משתמשים במעטפת Flat rate $111.95 Glbal Priority. ב. הם מוכנים להכניס למעטפה כזו מינימום 6-7 יארדים בד. למעטפות האלה ניתן להכניס כל דבר עד משקל 4 פאונד, הן יכולות להכיל משהו כמו 6 יארד (ובחנויות טובות יתאמצו ויכניסו 7, ולפעמים אפילו 7.5 יארד) והם מגיעות עם שליח הביתה. הנה כמה חנויות נחמדות:
זאנדס - מחירים מעולים ומותק של חנות
איקווילטר - מבחר ענק ומאוד נחמדים ואני מצטרפת לך למטה קישור לעוד חנות מצוינת. ולאפטקט נפוח - אם מדובר בתיפורים ידניים, הייתי עושה תיפורים by the piece - על כל ריבוע, במרחק כרבע אינץ' מהתפר בין הריבועים. האמת, גם תיפורים של grid (רשת) של קווי אלכסון שמצטלבים במרכז כל ריבוע תיתן אפקט יפה. בהצלחה, ואם תצטרכי עוד עזרה, אני אשמח לעזור. כל-כך מרגש, שמיכה ראשונה
(אני עוד שומרת איפה שהוא בארון את הראשונה שלי, שכבר מתפוררת מרוב שימוש).