מילוי חורים

barak001

New member
הבעייה היא

שתרגול בזמן שבו יש כאב פנימי לרוב מלווה גם בציפייה להשתחרר מהכאב הפנימי, וזה מונע בד"כ את אותו סדר פנימי שיש בין המתבונן לנצפה. זה יוצר פשוט כאוס כזה שהמיינד מאד פעיל במהלך המדיטציה. אני לא בטוח שלהתבוננות כזאת יש ערך אנרגטי \ רוחני (למרות שכל צעד, גם אם אין לו ערך כשלעצמו, יכול לעצב את ההבנה), הרי המיינד אמור להיות שקט (לא במובן של היעדר מחשבות או כאב, אלא במובן של כניעה למצב כפי שהוא כרגע וריחוקו מעמדת השולט). אז אני מסכים איתך שלא כדאי לתרגל כתגובה לכאב פנימי, אבל כן כהזדמנות להכיר את הכאב הפנימי, וזאת הזדמנות שיש לה ערך רב מבחינת ההתפתחות הרוחנית (זה משהו שמורים רוחניים מנסים להדגיש. לי אין סמכות לקבוע זאת). זה דורש גישה מסויימת כלפי מדיטציה, שאני לא בטוח האם אפשר לכפות אותה (אבל אני מניח שכמורה זן מנוסה ואינטליגנט הגישה שלך כלפי מדיטציה התעדנה במידה ניכרת לכיוון הנכון). באופן כללי, אין פתרון אמיתי לבעיות ולכאבים שלנו כאשר אנחנו לא משוחררים. הכאב וחוסר שביעות הרצון הם תוצאה של האשלייה בה אנחנו חיים. אבל אפשר קצת לצמצם את אי הסדר בחיים שלנו ע"י חשיבה מאורגנת, פעולות נכונות וכו'. בבודהיזם למשל, זה חלק אינטגרלי מהדרך. נראה לי שחזרתי כמעט אחד לאחד על ההודעה הקודמת שלי. לא נורא.

alissa

New member
לא נורא בכלל

תענוג לקרוא אותך ברק. ואם פעמיים, אז הרווחנו.

ואם למשל

לא היו חורים? מה היית מחפש? האם בכלל היית מחפש? ואים אין חורים מה יעשה המילוי? ישב לידך? הכאב הוא תמריץ והשאלות מחפשות תשובות אחרת לא נמצא כלום

בעצם

לא שאלת מהם החורים אלה מה לעשות איתם.. כאש כרוב שכמותי..

סגירת חורים../images/Emo181.gif

בשאמניזם (הפילוסופיה האינדיאנית) ישנו תהליך שנקרא איסוף רסיסי נשמה שמדבר בדיוק על הנושא הזה. הרעיון אומר שבטראומה שאנו חווים (רובן בילדות או בחיים קודמים) אנו מאבדים רסיס מהנשמה, שזהו למעשה חלק מהפוטנציאל שלנו והיכולות האישיות. במקום חלק הנשמה שאיבדנו, נוצרים פחדים, כאב וסבל. למעשה התודעה שלנו מלאה בחורים כאלו, חלק מרכזי מההתפתחות הרוחנית נובע מהיכולת שלנו לפתור ולסגור אותם. בטכניקה השאמנית, השאמן המרפא מחזיר למטופל את רסיסי הנשמה בתהליך הטיפול. ישנן טכניקות אחרות מקבילות כגון "ריפוי תודעה" (שאנו מלמדים), וטכניקות אחרות שעושות זאת, כתהליך ריפוי זהו התהליך הגבוה ביותר של מרפאים, מכיוון שהוא דורש רמת תודעה מסויימת. באופן עקרוני התהליך מתחיל בזיהוי המקור שממנו נובע החור - כלומר טראומת המקור. משם זה כבר משתנה לפי הטכניקה שאיתה עובדים.

שובטמה

New member
תגובה למילוי חורים........

שמח- כי זה מקום לצמיחה. מתבונן, מודע לנשימה באותו הרגע, ומגיב לא באותה צורה רגילה של תגובה אלה בצורה חיובית. למלא את החור בהרבה אהבה. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

dharmax

New member
:)

תשובה יפה, לשאלה שמקורה, לעניות דעתי, בטעות קונספטואלית...

אינקה

New member
למלא בהרבה אהבה

כן, תודה. לזאת התכוונתי במילוי החורים. יש כאן ניואנסים שאני חושב ששווה להבהיר, והם לגבי הזרימה הטבעית של האהבה שהיא "תוצאה" של התבוננות נקיה, בניגוד להחלטה "מושכלת" שהיא מטבע המיינד. אלו איכויות שונות של פעולה פנימית שמגיעות ממקום שונה ונראה לי שגם התוצאות שלהן שונות בשל כך.

למעלה