מילוי אדמה בגינה

מילוי אדמה בגינה

שלום רב, בשעה טובה, הגעתי לשלב פיתוח הגינה בבית(בית חדש). חסרה לי אדמה בחצר בגובה של בערך 10-30 ס"מ והאדמה שקיימת היא חמרה מסוג כלשהו שאני לא יודע לאפיין (חוץ מזה שהצבע שלה הוא שחור-אדמדם). האם יהיה נכון למלא את האדמה החסרה בחמרה מסוג גזר או שאני צריך אדמה מסוג אחר. אני לא מבין כל כך בסוגי החמרה הקיימים וגזר (משכבות עמוקות, כי שם אין בצלים שונים) זה הסוג שהציע לי הקבלן פיתוח. אשמח לעצות, תודה.

פיטנגו4

New member
מילוי

ראשית, רצוי בהחלט להתיעץ עם מעצב הגינה (לא גנן, אלא מעצב מקצועי שמבין בתורת הקרקע). זה לא רק שזה הזמן הנכון, אלא זה אפילו מעט מאוחר מידי !!! בד"כ ממלאים באותו סוג אדמה, או באדמה קלה יותר. לא למלא באדמה כבדה יותר בשום פנים ואופן, ובודאי לא באדמה שחורה משום סוג. אדמה קלה זה אדמה שמחלחלת מהר יותר. זה לא ממש מדויק, אבל אחסוך ממך הסבר על קיבול קטיונים חלופי ומונמורליונט
. חמרה, למרות המיתוס והצבע האדום, היא לא אדמה פוריה, ויש לטייב אותה באופן סדיר. בהצלחה

בזוז

New member
מה שמכנים חמרה "גזר"

בשל צבעה הבהיר יחסית - כתום מה שבדרך כלל מעיד שהיא קרקע חולית קלה יותר ולכן גם טובה יותר לגן - שומרת יחס חמצן גבוה, אינה יוצרת צמיגות החונקת שורשים. קלה לעיבוד.וכמומן מחלחלת בקלות רבה יותר. הצבעים הכהים יותר, אדום או חלילה שחור, זו קרקע נגועה בנזז ו/או בתרכובות ברזל. היא נחשבת קרקע כבדה - אינה מחלחלת, יוצרת צמיגות וחוסמת זרימת חמצן לשורשים, קשה לעבד אותה וקשה להרבה סוגי צמחים לגדול בה אין בעיה עם יישום של קרקע קלה על גבי קרקע כבדה. יש בעיה גדולה במקרה ההפוך (כבדה על קלה). וכמו פיטנגו גם אני חושב שזה הזמן לערב אדריכל/הנדסאי נוף או גנן עם"קבלות" - שמכיר ויודע תכונות הקרקע, הצמחים וכל היתר - ולתכנן את הגינה

פיטנגו4

New member
ישנם כמה דברים על כף המאזניים

1. יכולת החלחול - חמרה חולית וגם חול - מצויינות 2. פוריות - חול וחמרה לא טובים. אדמות שחורות "כבדות" מעולות. את בעיות החלחול שלהן פותרים בקלות עם קומפוסט. 3. קלות לעבודה, או "כמה כאבי גב חוטף גנן שחופר בור" - גננים אוהבים לעבוד בחמרה, שונאים טרה-רוסה וגרומוסול (אדמת עמק יזרעאל), ברור ומובן, כי מי אוהב להזיע ולחפור בפלסטלינה??? לי בגינה יש טרה רוסה, נכון שלוקח רבע שעה לשתול כל פטוניה... אבל פוריה לעילא. לעולם לא הייתי מחליפה אותה בחמרה. 4. איטום שכבה עליונה - נזז, לס. הכי רע שאפשר. נ.ב. בזוז - ד"ש חם לעזר כנגדך.

אני קניתי "חול אדמדם . 1000 ש"ח לפול טריילר

לא שיש לי גינה גדולה אלא החלפתי את אדמת המילוי הבלתי אפשרית לעיבוד שקבלן התשתיות השתמש בה בכדי להרים גובה לשכונה . לא צריך מתכנן גינה ולא נעליים . מה שנחוץ הוא כמה שפחות גינה וכמה שיותר בטון איך היו אומרים בגוש קטיף ? " מנותק מן הקרקע " . לא למכור את הגב לאף אחד . על הבטון אפשר לבנות אדניות גדולות בכדי לשמור על הגב .

בזוז

New member
לא צריך גם מהנדס ולא מגפיים

לא צריך גם חשמלאי ולא סנדלים לא צריך גםרצפים ולא ארדליים ובכלל לא צריך חדרים וחלונות מספיק רק קירות חיצוניים שלא נצתרך לפתוח דלתות חלילה וכלל בשביל מה צריך חצר סתם שטח שצריך לנקות והילדים יפזרו בה את הצעצועים ואז צריך לסדר גם שם כאילו שלא מספיק הבית לסדר ןלרגע שכחתי לא צריך קרש אסלה סתם מפריע להשתין בשקט ןתחשבו על זה

אני תומך נלהב בגישה

שלא צריך גינות קירות חלונות ולגבי קרש לאסלה אני לא בטוח. במה שאני מאד בטוח שלא צריך מסגרים פשוטים שברור מאד מדוע ניתקו אותם מהאדמה דרך אגב, המסגר הפשוט הוא גם מלווה בניה שנותן גם שירותי תכנון אדריכלי ALL INCLODED

חשבנו וניסינו , גינה זה נטל ומעמסה לא רצויה

יש דברים יותר חשובים מאשר לנכש עשבים שוטים , שמשום מה הם גדלים הכי טוב יותר מכל דבר אחר בגינה .

calya

New member
אתה רציני ?

אז למה אתה צריך בית פרטי ? תקנה פנטהאוז... יהיה לך יותר נוף והכל בטון כמו שאתה אוהב. תשים אדניות, יהיה מקסים.

גינה זה נטל ובית פרטי הוא לא

מגרש כדורגל או פרדס , רוב השכנים שלי ריצפו את רוב הגינה , במיוחד אלו שבבית הקודם שלהם הייתה להם גינה לתפארת ויש להם זמן וידע לטפח גינה . גינה זה למי שאין לו כסף לרצף , אז שמים דשא זה מאוד זול יחסית . למה צריך צמחיה ולא פסלים למשל ? פסלים לא צריך לטפח . על משטח הבטון אני יכול לבנות אדנית גדולות , כך שהדבר שגודל הכי טוב בקרקע והוא יבלית לא תצליח לחדור את משטח הבטון . אני סובר שרוב האנשים יאלצו בעתיד לגדל מזון בעצמם, אבל זה בודאי יהיה בחממות ממוזגות ומנותקות מהאקלים החיצוני היות ואני לא אחיה בתקופה הזו , אין לי שום מוטיבציה ללמוד עוד מקצוע = גינון . יש לי מספיק מקצועות עד כה.

לא רק אני - רוב שכני עושים כך

גם מושבניקים במושבים סביב ממירים את השיעבוד לגינה במשטחים מרוצפים , שמקסימום שוטפים אותם עם צינור .

נזכרתי, בדיוק היום נשאלתי מהיכן קניתי

מצע , ע"י אחד מהשכנים שלי , הוא רוצה 5 פולטריילרים , מדוע ? כי הוא רוצה לבטן את רוב הגינה שלו בניגוד לתכנון הארדריכלי .

בזוז

New member
אין לי בעיה עם הגישה של חיפוי

השטח בין אם בבטון ובין אם בחומרים אחרים הבעיה שלי בגישה שלא צריך מתכנן ולא צריך נעליים מתכנן טוב יפתור לך בעיות עתידיות שלא חשבת עליהם משום שאין לך ידע ונסיון שיש למתכנן לדוגמא ישנם עצים שאם תשתול בקרבת הבטון במימדי הזמן יפרקו כל חלקה טובה בנוסף ישנו מגוון גדול של צמחים שלא ישעבדו אותך לגינה שלא לדבר על צמחים חסכני מיים שיחסכו לך הרבה שקלים ולמאגרי המיים הרבה קובים וכל זאת מבלי לפגוע במראה נעים של גינה מגוונת וגם כאן שם המשחק הוא ידע וניסיון

אני מכיר את העצים הללו כמו הפיקוס

בכל מקרה אצלי יהיו רק עצי פרי . לימון תאנה וגפן , כל הצמחים האחרים יהיו או באדניות גדולות ומוגבהות או בעציצים .

בזוז

New member
סבבה רק ש...

תאנה - היא אחת הפיקוסים היותר בעייתיים בגינה פרטית! שורש אלים שמגיע למרחקים ארוכים. דוקא אותה - אם אתה מתעקש על נוכחותה בגינתך הייתי שותל במיכל גדול ושומר אותה קטנה יחסית. פעם בכמה זמן להזיז את העציץ ולוודא ששורשים סוררים לא פרצו מהתחתית אל האדמה. פעם בשנתיים לשקול החלפת מיכל או להזמין גנן מקצועי שידלל את השורשים, והנוף וישתול מחדש. כולם כבר מכירים את הפיקוס, אבל, יש המון עצים שצריך לדעת לשמור מרחק ביניהם לבין ריצופים או ביובים. עם הדרים אין בעיה - אם שומרים אותם קטנים. אם נותנים להדר לגדול חופשי גם שורשיו יהוו סכנה לבטון. גפן הוא מטפס ואין איתו בעיות.

fireman

New member
אחחחח פיקוסים....

שומר נפשו ירחק מכל מה שקשור בפיקוסים על כל שלוחותיהם והזנים שלהם.... השכן שלי הולך להוריד 30 מטר גדר חי של פיקוס בינימינה לפני שהוא מגיע לתוך הצנרת של הביוב שלו.... זה עוד לפני שהוא התחיל לדבר על כמויות המים שהוא שופך בשביל להשקות אותם ולמרות הכל הם נראים כמו הצרות.... זה מה שקורה כשלוקחים גנן לתכנן גינה....תוקעים באדמה את מה ש"כולם לוקחים".....בגלל זה כל הגינות נראות אותו הדבר, עם אותן טעויות ועם בלי סוף גדמים במבחן התוצאה העגום למדיי.

fireman

New member
דשא זול?!

דשא?! דשא זאת האופציה הכי יקרה שאתה יכול לעשות על מ"ר בגינה....ולו רק בגלל עלויות התחזוקה שלו. הדשא זול רק בהקמה.....השאר בא בצורת משכנתא קטנה. חבר טוב של המשפחה החליף את המדשאה בחצר האחורית שלו בבריכת שחיה.....לטענתו, התחזוקה של הבריכה יותר זולה מהתחזוקה של הדשא שהיה שם קודם.

למעלה