מילואים...

מילואים...

שלום!אני לא מזמן התחלתי לעשות מילואים אני עובד הרבה מאוד שעות נוספות, וכשעושה מילואים - אני לא מקבל על שעות נוספות, וזה גורם לי הפסד כבד (4 ימי מילואים בחודש - בנטו אני מפסיד כ 2000 ש"ח!!) מה עוסים עם זה (חוץ מ"לעזוב מילואים"
תודה

דוד בכר

New member
אין מה לעשות

צר לי אבל זאת התשובה. השכר שמשולם לך הוא עפ"י 3 המשכורות האחרונות,כלומר השכר שיוצא לחלק ב-90 ולכן אתה מפסיד. מבחינת הצבא אתה עובד 30 ימים בחודש...בעייה לא?

PINIZ

New member
אינך מפסיד מאומה

כי השכר המשולם ע"י הביטוח לאומי לוקח בחשבון את כל השכר כולל שעות נוספות לצורך תגמולי מילואים.

כן, אבל:

בחודש שעבר הייתי במילואים - וקיבלתי משכורת עם הפרש של 1800 ש"ח? האם זאת טעות של ביטוח לאומי? למי פונים במצבים כאלה? - עסק או ביטוח לאומי... ומה להבא? תודה

ועוד..

האם אחרי מילואים יש להגיש תביעה להחזר ממוסד לביטוח לאומי עצמו.. או דרך המעסיק?

PINIZ

New member
כדי שיהיה ברור

1. המעביד מגיש את התביעה לביטוח לאומי. 2. השכר שהמעביד ישלם לך הוא הסכום שאותו קיבל מביטוח לאומי. 3. השכר שהוא מקבל מביטוח לאומי מכיל בתוכו גם את רכיבי השעות הנוספות וגם את אחזקת הרכב אם יש לך וכן כל תוספת אחרת שמשולם בגינה ביטוח לאומי. 4. יש לברר עם המעביד כמה שולם לו על ידי הב.ל. וזהו השכר שאתה אמור לקבל ,ברוטו.

המעביד משלם את השכר.

פיניז זה לא מדוייק. אמנם המעביד משלם לעובד את השכר לפי החישוב הרגיל כאילו היה בעבודה חודש מלא. המעביד אמור לשלם באם היו הפרשים בין התקבול שקיבל מהמוסד לב"ל ובין השכר שקיבל. אך אל תשכח שהמעביד משלם ב"ל על השכר אך את הכסף שהוא מקבל מהמוסד לב"ל לא לוקח בחשבון סכומים אלו. רוצה לומר כי המעביד הוא זה שנפגע מהמילואים של העובד.

למעלה