מילואים במהלך הטיפולים

בבוצי

New member
מילואים במהלך הטיפולים../images/Emo10.gif

בעלי אמור לצאת למילואים ביום חמישי (31.12) ,אני אמורה להתחיל טיפול IVF ראשון ב- 5.1 .(זריקת דקא) . מה אני אמורה לעשות ,כדי שבעלי ישתחרר מהמלואים לחלוטין? לא מתאים לי לעבור את כל תקופת הזריקות לבד, אני זקוקה לתמיכה הנפשית שלו. בעיקרון כבר שלחנו מכתב מהמחלקה על הטיפולים ,אבל הם בצבא רוצים מכתב יותר מדוייק עם תאריכים לגבי השאיבה, איך אפשר לחזות מראש את התאריך? מה גם שאני גם ככה לחוצה מכל העניין החדש , אני לא רוצה להוסיף לי דאגות ולחצים מיותרים (דאגה לבעל בצבא) האם הרופאים משתפים פעולה ונותנים מכתב המפרט גם את מצבה הנפשי של האישה והצורך בתמיכה מסיבית של הבעל ולא רק מכתב יבש של בתאריך X לאישה יש שאיבה ,נדרשת נוכחות הבעל. חבל לי לפספס חודש של טיפולים בגלל המילואים, אני לא אוכל להתמודד לבד עם הטיפול, מה גם שאף אחד במשפחה והחברים לא יודע מה אנחנו עוברים. אשמח לשמוע על בנות שהסתדרו עם הצבא.

איזה דקא את צריכה לקבל,קצר או ארוך?

ולכמה זמן יוצא בעלך למילואים?אם זה דקא ארוך ,אז יש לך לפחות שבועיים עד תחילת ההזרקה ואם יהיה צורך אפשר להתחיל את הטיפול אפילו אחרי.

הוג

New member
גם בעלי יצא למילואים

ודווקא שיתפו פעולה יפה מאוד. אפילו נתנו לו ג'יפ ממוגן שיגיע מהשטחים על מנת להזריק לי כי לא רציתי שאף אחד אחר ייגע בי. בעלי לא היה מוכן לוותר על המילואים ולקבל דחייה כי אחרי זה הוא לא היה משרת עם המחלקה שלו וכו'. אין לי מושג מה זה אבל חלק מהחוויה הוא בהכרת האנשים ממילואים קודמים. קיבלנו מכתב מהרופא ועם זה הוא התקשר למפקד הישיר שלו. הם מאוד אמפטים לעניין עובדה שפתאום התברר שהמ"פ גם הוא עובר טיפולים וכבר היה להם ניסיון. אני מציעה לבעל להתקשר למפקד הישיר ולהגיד את העניין שלא רוצים לפםפס חודש ואולי אפשר להשלים מילואים במועד מאוחר יותר. הם ממש באים לקראתך.

הופ2

New member
באמת בעיה../images/Emo4.gif

בבוצי, לא קרה לנו עדיין מקרה כזה (ואם אני לא אכנס להריון בקרוב אז זה בטח יקרה אוטוטו) אז אין לי ממש מושג אבל מה שכן אני יודעת זה שהצבא חייב לשחרר אותו בימים "החשובים" בשביל שיוכל לתרום את חלקו. יש אפשרות לדבר עם קצינת הקישור או המפקד הישיר ולנסות לדבר לליבם ואולי זה יצליח. עכשיו אתם (או את) צריכים להחליט מה לעשות אם לא תקבלו אישור: אם את מרגישה שאת לא יכולה לעבור את זה בלעדיו (וזה הגיוני לגמרי), אז אולי באמת שווה לך לחכות שהוא יחזור. מצד שני תמיד יש סיבות למה לא מתאים שהגבר שלנו יצא למילואים, התעדיפי שכרגע יבטלו לו וכשתהיי בחודש שלישי או שמיני (אמן הלוואי) הוא יצטרך ללכת (כי כבר ביטלו לו פעם), או כשתהיי אחרי הלידה או עם תינוק בן שנה??? בקיצור, רוצה לומר שצריך לשמור את הביטולים של המילואים למקרים שבאמת חייבים ואין אלטרנטיבות אחרות. מקווה שהכל יסתדר לכם. הופ - שנשואה לבעל מורעל צבא שנתן לה פעם את ההסבר הזה (של "תעדיפי ש...")

בבוצי

New member
הבעיה היא

שאין לו יחידה מסודרת ,היחידה שהוא היה בזמן הצבא התפרקה כך שכל פעם הוא מסופח למקום אחר, אין לו מפקד לדבר איתו אלא רק דרך קצינת קישור. מקווה שתהיה נחמדה, אנחנו רוצים לבטל לחלוטין את המילואים ,לא מתאים לו גם מבחינת העבודה לא רק הטיפולים וגם מבחינת מזג האויר , מה שיהיה אחר כך נתמודד. כמו כן הוא יוצא ל-23 יום עד 22.1. שזה המון זמן ,במיוחד "שמצבי הנפשי" לא יציב כלל... אני מקבלת דקא של 3.75 נראה לי, זה רק זריקה אחת- זה נחשב ארוך או קצר? תוך כמה ימים אמורים לקבל את המחזור מקבלת הזריקה? אני זקוקה לו, כי הוא לוקח אותי תמיד בבוקר לבדיקות ואחר כך למקום העבודה, ואז ממשיך עם הרכב לעיסוקיו, אני כמעט ולא נוהגת במיוחד כשאני בטיפולים. ולכן אם הוא לא יהיה ,תהיה לי גם בעיה לוגיסטית להגיע למרפאה לבדיקות ומשם למקום העבודה, (למזלי איפשרו לי לעבור את בדיקות הדם והU.S במרפאה בתקופת קבלת הזריקות) והוא גם לוקח אותי אחר הצהרים למרפאה כדי לקבל את הזריקות,( עדיין לא למדתי להזריק לבד). מקווה שהכל יסתדר לטובה ,כי לא מתאים לי לראות אותו רק כמה ימים לפני השאיבה.

baby4me

New member
לי אמרו ש....

אם אני לא טועה זה אפילו היה פרופ' זיידמן שאמר לי את זה שעל פי פקודת מטכ"ל חובה לשחרר ממילואים למטרת מתן זרע במסגרת טיפולי פוריות IVF. היחיד שיכול לבטל פקודה זו הוא ראש פיקוד או משהו כזה. שווה לבדוק. זיידמן אמר שזה קרה אחרי ששאבו למישהי איזה 20 ביציות ולא שחררו את הבעל אז יצאה פקודת מטכ"ל כזו. בהצלחה

בבוצי

New member
זו לא הבעיה

לא תהיה בעיה לשחרר אותו לבדיקת זרע ,הבעיה היא שאני מפתחת מצבי רוח נוראים בזמן הטיפולים ואני זקוקה לו לאורך כל הטיפול לצידי, גם כמשתתף פסיבי.אנחנו רוצים לבטל לחלוטין את המילואים לא חלקית.

baby4me

New member
ייתכן ומכתב מפסיכולוג/פסיכאטר

יכול לעזור במקרה כזה, זה אני באמת לא יודעת.... הצעה נוספת היא כי במידה ואתם לא משתפים איש במה שעובר עליכם, תמציאי איזה סיפור על משבר שיש לך לחברות שלך ולמשפחה שלך ותבקשי את תמיכתם הנפשית כל עוד בעלולך איננו.... אני יודעת שכשבעלי היה במילואים ואני הייתי סופר בדיכי, גם בגלל שהוא במילואים וגם בגלל הטיפולים, אז פשוט המצאתי לחברות שנורא קשה לי בעבודה ושאני בדילמה לגבי עתידי המקצועי אבל ממש עשיתי מזה דרמה וכולם נורא היו שם ותמכו ועודדו ולא נשארתי לבד לרגע.... אולי תנסי גם את.... בכל מקרה מאחלת לך את כל הטוב שבעולם

פליאה 4

New member
הדבר מוכר חובה לשחררו לפי חוקי מטכל

פעמיים יצא לנו באמצע טיפול שבעלי הלך למילואים פעם ראשונה במבצע חומת מגן הרופאה כתבה לנו מכתב ואכן בימים שהיינו צריכים לעבור את הטיפול היתה רגיעה ואכן שיחררו אותו והוא עוד היה בג'נין בפעם השניה המ"פ שלו היה מגעיל ולא הסכים לשחרר אותו והייתי אמורה לעבור הזרעה ובסווף יום לפני שיצא למילואים עשו לי את ההזרעה ולמחרת בבוקר הוא יצא למילואים והרגשתי על הפנים לא הייתי מסוגלת לקום כל הרחם שלי התכווץ והפעם הזו אני אמורה לעבור באותו יום היסטרוסקופיה ולפרוסקופיה ניתוחית לפי חוקי מטכ"ל חובה לשחררו מהמילואים שלושה ימים לפני ושלושה ימים אחרי הדבר בדוק בכל אופן בהצלחה

בבוצי

New member
בעלי סיפר לי

שהוא דיבר עם קצינת הקישור והיא מוכנה לשחרר אותו לעשרה ימים, היא רוצה לשחרר אותו לכל המילואים, אבל הרבה התחמקו וחסרים לה אנשים. אנחנו מנסים לסחוט ממנה יותר ימים ,כדי שאת רוב הטיפול אני לא יהיה לבד כולל תקופת הזריקות. בינתיים אני מנסה להתקשר ישירות לקצינה כדי להסביר לה בדיוק מה זה טיפול פוריות, מקווה שאתפוס אותה מהר ושהיא תשתכנע. שאלה נוספת- אחרי כמה זמן מקבלים מחזור אחרי שלוקחים זריקת דקא אחת? האם מקבלים מחזור רגיל (כוונה כולל כאבי בטן שמתלווים) או שלזריקה יש השפעה, שמפחיתה את הכאבים?

נועם@בת

New member
שיהיה בהצלחה

אחרי זריקת דקה הווסת אמורה להגיע בזמן, אבל תמיד יתכנו שינויים. כלומר היא יכולה להקדים או להתאחר. להצטמק או להתגבר- הכל תלוי בתגובות הגוף שלך והכל צפוי. בהצלחה נועם

למעלה