מילה טובה

דש1

New member
השינויים

אכן:
1. 130 ליטר. הגדלה משמעותית לטווח הטיסה
2. חיבור כנף גוף - עדין קטן, חלק אווירודינמית (נבדק בניסויי טיסה).
3. הגדלת המדפים על חשבון הקטנת חיבור כנף גוף. טכסן 2 נוחת מהירות קטנה בהרבה מהקודם.
4. הגדלת גלגלים ופיירינג בהתאמה.
5. סידור פאנל אופטימלי.
6. פרופלר פסיעה משתנה עם בקר שולט חשמלית ללא הידראוליקה. טיפול אחרי 800 ש"ט!! מאד משמעותי.
ועוד מספר אלמנטים משמעותיים נוספים. התוצאה הסופית מאד מהנה!

לפי מה שפרסמת

נצטרך לרדוף אחריך ולא נצליח להשיגך

דוד.

רמי בר1

New member
בטיסות לחו'ל אפשר לטוס ביחד,או שצריך לטוס

בבודדים עם שמירת מרחק בין המטוסים?

nshay7

New member
כל הכבוד

כל הכבוד לכל השותפים המתכננים והמבצעים!
ככה מצעידים תעופה קדימה !
כן ירבו.

רן 2007

New member
ועוד מילה טובה בשם האגודה לתעופה ספורטיבית

האגודה הישראלית לתעופה ספורטיבית קלה מודה לרשות התעופה האזרחית ,מנהליה ועובדיה. על שיתוף הפעולה ופעולתם המהירה לשינוי
והתאמת הנהלים הקיימים ,כך שיאפשרו את רישוי מטוסי התעופה הספורטיבית החדשים בשערי המפעל המייצר בחו"ל עובדה שאפשרה את הטסתם לארץ .
זהו מהלך נוסף של רת"א ושל האגודה הישראלית לתעופה ספורטיבית קלה להתאמה ושינוי נהלי עבודה קיימים תוך עבודה משותפת כך שיתאימו לדרישות
ענף התעופה הספורטיבית הגדל ומתפתח ,אשר מונה היום כ-180 מטוסים וכ-400 טייסים המפוזרים במנחתים ברחבי הארץ.

בברכה ,
רן פוני - יו"ר

גיל גל

New member
הרעפת השבחים לרת"א מתחילה להרגיש דביקה

זה באמת משמח שעובדי רת"א מבצעים את עבודתם שהיא לתת שירות הכי טוב שאפשר לציבור הטייסים. חבל שהורגלנו שברירת המחדל זה שהשירות גרוע וכל פעם שהוא נהיה בסדר או טוב, אנו יוצאים מגדרינו כאילו נעשתה מחווה כל כך בלתי צפויה וכל כך מעבר למה שצריך לקבל. ברירת המחדל צריכה להיות שהשירות טוב, ועובדי רת"א צריכים להתאמץ על מנת שציבור הטייסים יהיה מרוצה. כל פיפס הכי קטן של כל טייס, כולל לדוגמא בדיקות רפואיות ומבחנים למיניהם, מגדיל את ההכנסות של רת"א ישירות מקהל הלקוחות שלה ומין הראוי שציבור זה יקבל תמורה ראויה. כל עוד רת"א לא התיישרה לפי הקו הזה, יש מקום להתלונן. לעשות כל מה שצריך בכדי שמטוס חדש ירושיין בצורה החלקה והנוחה ביותר, זה איפה שרף הציפיות צריך להיות ביומיום.

רמי בר1

New member
אתה מתיחס לאיך לדעתך צריך להיות השרות

שרת'א מספקת ללקוחותיה, וזה כנראה בהשוואה למה שאתה רואה במקומות אחרים. ארה'ב למשל.
אחרים משווים את מה שקורה ברת'א היום, לעומת מה שהיה עשר או יותר שנים לאחור. אנחנו נהנים לפרגן על כל שינוי לטובה, ועושים את הדברים בהדברות.
אני מכיר את ענף האז'מ משנת 86 ,ואני זוכר איך היה אז, ואיך אחר'כ. בשנים האחרונות מגיעים אזמים שההבדל בינם למטוסי GA הוא כזה שלא ניתן לזיהוי. ובכ'ז אז'מ נשאר אז'מ.
הענף התקדם מאד ,ובהדברות.
כשנעשה משהו שלא נעשה קודם, לא בודקים אם זה ממילא היה צריך להיות כך כבר לפני שנים, אלא מפרגנים.

nshay7

New member
כבר היה מנחת

כבר היה להם מנחת מסוקים ביריחו.
הם לא ממש תפעלו אותו
ובסוף ,כאשר התנהגו "לא יפה" בדהנייה (בעזה) ,וסיכנו את צה"ל וחייליו אז - - -פיצפצו להם את המסוקים .
דרך אגב שני מסוקים (בל 206 אני חושב) שנתרמו לרש"פ ולא הגיעו ליעדם,עדיין נמצאים במצרים אני חושב .

nshay7

New member
נכון רמי

השדה בג'פטליק מלפני 1967
אני מדבר על מנחת של שנת 2000 בערך(מנחת מסוקים ביריחו)

הקשר לנושא

כמו הקשר בין בג"צ לבד"ץ ושים לב שאני מתאמץ להיות עדין בניסוח.

ANX

New member
התיחסות לא רצינית....

אני רוצה להתנצל בפני חברי הוועד הנכבדים שהיטלתי ספק ביכולתם "לספק את הסחורה" ללא דרישה מרת"א/רש"ת לפעול ע"פ הוראות חוקיות והגיוניות.

אני נפעם בכל פעם מחדש מההישגים המדהימים שבהם (רשימה ראשונה):
1. אישור והרחבה של שדה התעופה הרצליה.
2. ביטול העברה שדה דב, כמובן ביטולח הדרישה ההגיונית והצודקת למבחן שדה דב.
3. פתיחחת שדה התעופה עין-שמר לתעופה אזרחית.
4. פתיחת שדה התעופה עטרות.
5. ואיך שכחתי - פתיחת שדה התעופה אילת לתעופה כללית בלבד (הם עדיין פועלים לאישור גם התעופה המסחרית...).

צדקתם ואני טעיתי!

סליחה! סליחה! סליחה!

למעלה