מילה חדשה שהמצאתי...

מילה חדשה שהמצאתי...

יש את הפועל: מתחסד (נהיה חסידי) יש את הפעולה: נהיה חסיד ברסלב. למה שלא נאחד את שתי הפעולות: מתחסלב. נהיה חסיד ברסלב. אפשר להטות את הפועל בזמנים: מתחסלב, יתחסלב, התחסלבות, מתחסלבים. זאת לא בדיחה. תחשבו על זה אתם יכולים להשריש את הפועל אצלכם.

אז מה אתם אומרים אתם משרשים אותה

אצלכם? שמעו זאת מילה לא רעה בכלל...

sade1234

New member
מתחסלב??

האמת היא שהמילה לא רעה בכלל .... אך נראה לי כי היא לא מוצדקת... והסיבה היא פשוטה ... האם אני באמת חסיד ברסלב ??? האם אנו באמת מקיימים את דברי רבנו??? אלא מה רוצים אנו להגיע להיות חסידי ברסלב אמתיים.. נכון זה קשה אך רבנו ז"ל אמר לנו בשיחות הר"ו העיקרהוא הרצון.. ומקובלני הואשכשואלים אדם האם אתה חסיד ברסלב ?? והוא עונה כן ... הרי תדע נאמנה בי הינו... אך האמת היא לאמר אני רוצה להיות חסיד ברסלב... אז אבא בבקשה אני רוצה להיות מתחסלב........

אז אולי נשנה ל"מתחסלב בשאיפה"?

זה לא קצת יוצא דופן שחרדים משתמשים באינטרנט? הרי זה מקור לזימה...

asaf2000

New member
מה פתאום

כמו שהאינטרנט הוא מקור לזימה הוא גם מקור לקדושה (פורום ברסלב זה זימה?!?!)

DaSiLDhoRF

New member
נכון,

אבל אתה עלול להחשף לגורמי זימה שמופצים ע"י הגויים גם בלי התכוונות לכך.

asaf2000

New member
אכן כמו בכל מקום

כמו שאתה הולך ברחוב ונחשף בעל כרחך לפרסומות תועבה ופריצות כך גם באינטרנט, הבעיה מתחילה כשאתה יודע שיש באתר מסוים כמו בתפוז פרסומות ועבה ואתה בוחר להכנס לכאן מרצונך, הבעיה היא גם כשאתה בבית מול המחשב זה ממש בחדרי חדרים והיצר הרע גדול יותר, הבחירה בידך ועדיף לא להתעסק עם זה אבל למי שהיה אינטרנט לפני שהוא חזר בתשובה או שיכול לשלוט בעצמו וגולש בשביל זיכוי הרבנים אולי מותר? לא יודע...

אפשר פשוט להתקין תוכנות שמיועדות

לחסימת אתרים כאלה... חבל שבגלל כמה דיני הלכה הילדים החרדים לא נחשפים לכלי שיכול לעזור לשרת אותם מאוד בחייהם. שיהיה כלל לשים תוכנת חסימה בכל מחשב מחובר לאינטרנט וזהו.

asaf2000

New member
לשרת אותם?

איך בדיוק? ואיך הסתדרו מצוין עד המצאת האינטרנט...?

אני אסביר לך איך...

האינטרנט הוא מקור בלתי נדלה של מידע בכל שהוא. בין היתר...

משו שרציתי להגיד...

הפורום שלכם ממש נחמד. מדבר על רוחניות... בכלל החסידי ברסלב הם נראים לחילוניים הרבה יותר מסבירי פנים מאשר הדוסים האטומים למראה.

asaf2000

New member
מוחה על הביטוי

הבעיה היא שהמקום היחיד שאנשים מכירים את ה"דוסים" שאת מדברת הוא דרך הטלויזיה והרדיו ולא ניסו אף פעם לשוחח איתם. תורת החסידות שמה דגש על "יפוצו מעיינותך חוצה" = הפצת תורת החסידות, לכן החסידים באים בסבר פנים יפות לכל יהודי כי יש להם ענין מיוחד בזה.

אז הכל זה בעצם הצגה?

אני גם דיברתי על הסטיקרים של "תן חיוך הכל לטובה" או הטרנזיות שמשמיעות טראנסים ומסתובות ברחובות. ובעניין הדוסים, אתה צודק.

למעלה