מילדה מאומצת...

יעליייי

New member
מילדה מאומצת...

חשבתם פעם... איך הילד ירגיש שהוא יבין שהוא בעצם מאומץ?? איזה הלם זה יכניס לחיים שלו שהוא יבין את זה? שהוא יבין שלא רצו אותו??

לימור1

New member
היי יעלי ../images/Emo24.gif

אנחנו חושבים על זה רק בלי הפסקה, והמאמצים שבינינו עושים את כל המאמצים כדי שזה לא יבוא כהלם אלא בצורה הדרגתית, מינקות. באשר לסוגיה של ´לא רצו אותו´ היה כאן דיון שלם ביממה האחרונה. בכל אופן, יעלי, אנחנו נשמח להכיר אותך טוב יותר ולדון אתך בנושאים שחשובים לך ומעניינים אותך. ברוכה הבאה!

יעליייי

New member
היי לימורי ../images/Emo8.gif

אין ספק שאתה חושבים על זה בלי הפסקה... אבל..אני רק רוצה שלא יפגעו פה כמו שאני נפגעתי בילדותי כי אני רק בת 17... ואני קיבלתי ארת זה כהלהם.. מאישה קרה אחת שהיא במקרה אימי המאמצת..

לימור1

New member
יעלי

אני מצטערת שאת מרגישה פגועה, ועל כך שאת חושבת שאמך היא אשה קרה. האם את יכולה לחמם את היחסים ביניכם? האם את מדברת אתה ואומרת לה מציק לך?

יעליייי

New member
לימורי...

אם אני ינסה לדבר איתה....על זה.. או שהיא תצחק ... או שהיא תדחוף לי כסף שאני יפסיק להציק לה.. אז כבר הגעתי למצב שלא אכפת לי..

shira^

New member
יעליייייייי

אם נסביר לו לאט לאט מגיל ינקות את כל סיפור האימוץ הוא לא יכנס להלם ואם נסביר לו לאט לאט שהמילה אימוץ היא מילה חיובית ולא מילת גנאי הוא יבין גם יבין... איני יודעת מה את עברת ובאיזה גיל סיפרו לך אבל, היום המקצוענים טוענים שאסור להסתיר כמו שפעם היו- הכל ב-שושו... נזכרתי בסיפור של פעם. חברים של הורי אימצו ילדה חמודה וכל הסובבים ידעו שהיא מאומצת ולנו הילדים סיפרו ושאסור לנו להזכיר בפנייה את דבר האימוץ. רק בגיל 14 סיפרו למסכנונת. היום היא בחורה נשואה בתחילת גיל ה-40 והס מלהזכיר ליד בעלה כי גם הוא לא יודע .כך נהגו פעם , כיוון שאין לי כבר כ"כ קשר עם בחורה זו איני יודעת מה היא חשה היום.

יעליייי

New member
שירה...^

אני יודעת שאסור להסתיר את האימוץ.... ואני פשוט לא רוצה שאנשים יחטפו את ההלם שאני קיבלתי שהייתי בת 8... כי אני בסך ההכל בת 17 ועדין קשה לי להתמודד עם זה.. אולי זאת גם הצורה הקרה שבה הסבירו לי... והילדים בבית ספר יסודי.. שלא הבינו כלום.. בקיצור..זה לא קל לחיות עם הרגשה של...אי אהבה..ושלא רצו אותך..

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif יעלי היקרה

מהצד שלי אני יכולה לומר לך שפתיחות היא המפתח ,ומה שההורים המאמצים משדרים זה מה שהילד רוכש לעצמו אם ילמדו אותו להסתכל גם על הצד השני שהם רצו אותו ונלחמו עליו אז זה כבר נראה אחרת , אם הוא יבין שזהו סוד גדול ואסור לדבר על כך אז הנזק יהיה בהתאם, אך הכי חשוב לדעתי ואת זה למדתי על בשרי שלספר לילד שהוא מאומץ מגיל ינקות פשוט לטפטף לו את זה כי אם עם לא אז זה יפול עליו במכה אחת כדלי שאגר את כל הטיפות אני יכולה לספר לך על עצמי שאצלי סגרו את הנשוא לא דיברו על האימוץ וגם לא סיפרו לי ישירות על היותי מאומצת על הנזק אני משלמת יום יום היום יעלי עם כל ההתעסקות שלי בנושא עדיין קשה לי להגיד עם משהו ישאל אותי שאני מאומצת כי זה מה שהכניסו לי וזה מה ששדרו לי חוסר פתיחות ושאימוץ זה משהו שלא מדברים עליו ,אז גם היום שאני יודעת שאני מאומצת נורא קשה ביום אחד כשאני כבר לא ילדה ושלא טיפטפו לי את זה בגיל צעיר לעכל את כל הנושא במכה אז מכירה מיקרוב את ההרגשה של לא רצו אותי מקרוב,לאחר שאמרו לי שאני מאומצת אבל אני שוב יאמר יעלי שאם מספרים לילד מגיל צעיר מה שלא עשו אצלי ומדברים איתו אז הכל נראה אחרת והעוצמות של הדברים שונים וגם הקבלה של הילד המאומץ לכל הנושא אז
שיר

יעליייי

New member
שיר ../images/Emo13.gif

אז במקרה שלי....ההורים המאמצים..כאילו עשו לי טובה.. שהם בכלל לקחו אותי..כי הרי הורי לא רצו אותי.. ושאני צריכה להיות אסירת תודה.. אבל אצלי מצד אחר.. סיפרו על האימוץ שלי מגיל 8 וסיפרו לי את זה בצורה קרה.. ועכשיו אני בת 17 וזה דבר שקשה להתמודד איתו שאתה נער.. לחיות בתחושה של אי אהבה עצמית.. זה לא קל לילדה בת 8 להבין מה קורה... וזה משפיע על החיים עכשיו בצורה די משמעותית..

..שיר..

New member
../images/Emo23.gif יעלי המתוקה

מוכר מוכר כן גם אצלי הורי בטוחים שהם עשו לי טובה גדולה הם בטוחים שאני הייתי צריכה להיות בזבל כי זרקו אותי מכירה מקרוב יעלי את ההרגשה של לא רצויה ואני קוראת לזה ילדה על תנאי גם אצלי גיליתי את סיפור האימוץ בגיל מאוחר מאוד זוכרת את השוק שעדיין קשה לי להשתחרר מימנו .. פתאום התחבר לי להמון דברים בילדות שהם התנהגו אלי כי לא הייתי שלהם הייתי של אחרים אני יודעת ושמחה שהם נמצאים בצד של המיעוט שמתנהגים בצורה כזאת לילדהם אך מה שאני תמיד רוצה לומר להם זה שמחלטים לאמץ ילד אז מאמצים אותו לכל החיים לא רק מתי שמתחשק כשהוא קטן כזה בעגלה מתוק כזה ,אלא צריך לתת את ההרגשה שאתה רצוי ואתה שלנו בהחלט לא קל ומשפיע משמעותית על החיים, אצלי כשנודע לי דבר האימוץ בדרך עקיפה כי הם לא מדברים על הנושא בכלל אז אני פשוט בכיתי וסרבתי להאמים שזה נכון רציתי שיגידו לי שזה שקר ושאני בטוח חלום.. תחזיקי מעמד מכירה את הקושי מקרוב שותפתך למישפחה
שיר

ענבל*

New member
ליעלי

גיל 17 הוא גיל שפחות או יותר הכל קשה בו, לא שזה מעודד מישהו. אני מבינה שהלב שלך נשאר שבור לאור הדרך שבה הורייך דיברו איתך (או לא דיברו) על נושא האימוץ, אבל אני מניחה שהם לא יכלו אחרת, או חשבו שככה זה נכון. חבל שלא קיבלו יותר הדרכה, שלא רכשו יותר פתיחות במהלך הדרך, ואני שמחה שהצטרפת אל הפורום. כאן תוכלי לשמוע המון קולות, מכל הכיוונים, המון התנסויות ופחדים, ואולי תוכלי במשהו לראות יותר מאיפה נבע הקור והריחוק של הורייך, אולי מפחדים שקשורים ברצון להגן עלייך מפני הידיעה הזו. נכון שההגנה הכי טובה היא לומר את האמת מגיל אפס, אבל אני מקווה שהם התכוונו רק להשיג את טובתך, גם אם זה לא ממש עבד ככה.

ענבל*

New member
ועוד דבר

את שואלת איך מרגיש המאומץ שלא רצו אותו, אז על כל הורה ביולוגי שלא רצה, או לא היה יכול לגדל, יש משפחה שאין שום דבר בעולם כולו שהיא רצתה יותר מאשר לאמץ את אותו הילד, ככה שאיפה שנשים את כובד המשקל, שם הוא יהיה. ברור שהמאומצים יאלצו להתמודד עם חוויית הנטישה, שהיא חלק מהחיים שלהם, אבל התפקיד שלנו כהורים הוא לנסות לאזן את הפרופורציות, לשים דגש על הכמיהה שלנו, על המוכנות לתת הכל עבור אותו הילד, להעניק לו את הידיעה שעבורנו הוא הכי רצוי והכי שייך.

sarit*

New member
הידיעה שהוא מאומץ

לא תכניס אותו להלם אם הוא יודע מגיל צעיר וגדל עם זה שהוא מאומץ לא צריך להחדיר לילד שלא רצו אותו אלה שכן רצו אותו אך לא יכלו לתת לו את התנאים כדי לגדל אותו לכן מסרו אותו למשפחה שכן יכולה מה הסיפור שלך? את לא ידעת מלחתחילה

..שיר..

New member
../images/Emo23.gif שרית יקירה

ברוכה הבאה למישפחה ..
נכון שרית לדעתי הכל תלוי איך מרגישים באמת עם הנושא וכך זה עובר גם לילד והולך איתו הלאה.. בקשר לסיפור שלי קצת ארוך (תקראי למעלה תקבלי קצת רקע) כן אני לא ידעתי מלכתכילה שיהיה לך חג אהבה שמח ומלא אהבה
שיר

מיכל@ל

New member
יעלי ../images/Emo39.gif

יש גם צד שני למטבע : זה ילד שמאוד מאוד רצו אותו,שההורים היו מוכנים לנסוע ולהשקיע המון כדי שיהיה להם ילד . אילו ילדים מאוד אהובים ומאוד "מושקעים". ברוכה הבאה חמודה

אני1

New member
חשבת פעם ...

איך הילד ירגיש שהוא יבין שבעצם יד הגורל החליפה לו את מסלול חייו למסלול אחר , למסלול שבו מאוד מאוד רצו אותו ! חשבת פעם איך הילד ירגיש כשיגלה מאיזה מסלול לקחו אותו ואת איזה קשיים וצרות הוא פיספס?

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif לאני

מקווה שלא הבנתי נכון אבל אם טוב לו היכן שהוא נימצא אז הוא צריך להרגיש מאושר לא ? יש אנשים מקסימים שרצו ורוצים אותו ומוכנים לעשות הכל בישבילו עם יש של אהבה ,ואם הוא מסתכל על הצרות והקשיים אז רק אושר צריך להיות לו לא?? כי מה טוב בקשיים לעומת מקום שאוהבים אותו ללא קשיים?? שיר

דיאנה*

New member
אני יקר

חיממת לי את הלב. המשפט השני מיותר כרגע לגבי. לא רוצה הכרת תודה על פיספוס של קשיים (להיות אסיר תודה, זה קודם כל להיות אסיר. מי צריך את זה?) אבל המשפט הראשון על החלפת המסלול למסלול שבו הילד מאוד רצוי, הצליח לעורר אצלי הרבה אופטימיות. מקווה להיזכר בו לכשאזדקק, או ליתר דיוק, כשבתי ואני נזדקק. אם לא, תזכיר לי. וכמובן - תמיד שמחה מאוד להיפגש איתך. להשתמע.

שלי ש

New member
מי אמר לך שלא רצו אותנו ?

אני לא מנסה להגן על עצמי, כי אין לי ממה להגן על עצמי, אבל למה לחיות עם המחשבה שלא רצו אותך ? למי ולמה זה בדיוק מועיל ? עוד פעם .... אני מנסה למצוא את המילים שלא יהיו בוטות מידי .... מי אנחנו, שנשים את עצמנו בנעליה של מישהי אחרת ? הכיצד נוכל לשפוט מישהו לפני שהיינו במצבו ? אני לא מנסה לשנות את דעתו של אף אחד, אבל אני רוצה ואפילו מעדיפה למען עצמי (ולא למען הביולוגית שלי) להסתכל על הדברים בצורה הרבה יותר בריאה. אתן מתארות לעצמכן מזה להיות אמא ולהבין שהיא צריכה למסור את הילד שלה למישהו אחר, משום שהיא לא מסוגלת לתת לו את הנחוץ לו ? לתת לו לגדול 9 חודשים אצלך ו ... להיפרד ממנו ? לי נראה, שאדם צריך להגיע לאיזושהיא גדלות מסויימת בשביל להודות - אני לא יכול, אני לא מסוגל ! אני חושבת שזה נעשה מאהבה ... מדאגה ... אולי אני עושה לעצמי את התמונה ורודה, אני מקווה שלא, אני לא מוצאת דרך יותר בריאה להסתכל על זה, ומעבר לכך, זה הרי לא משנה, כי זה כבר היה ונקבע ! וכנראה שככה צריך היה לי להיות. אני לא מכירה את אימך המאמצת ואותך, ולכן אני לא יכולה להיכנס לסיפורכן ... אבל אני מאמינה שהיא סיפרה לך רק שהיית בת 8 משום שכנראה זה מה שהיא מצאה לנכון לעשות ... אני מקווה שאת בסדר, חשוב לי שעוד אחות תהיה מאושרת ... שבוע טוב, אוהבת, שלי

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif שלי יקירתי

נכון המחשבה לא עוזרת לשום דבר אבל זאת המציאות ואי אפשר להתעלם מימנה אני אישית לא מנסה ולא מתיימרת לשים את עצמי בנעלים שלה לא באה מימקום של לישפוט אותה כי מי אני ?? אבל מה שכן שלי אני באה מהמקום של כאב והלוואי שיכולתי להסתכל על הדברים כמוך (במיוחד לאחר הפגישה עם הביולוגית)אבל אני היום יודעת שזה גם קשור לאיפה שאתה גדל ואיך ,ומה מעבירים לך כי לא פשוט להרגיש לא רצוי פעמיים לא ? זה להישאר קרחת מ2 הצדדים. מצדיעה לך על דרך ההסתכלות
שיר

למעלה