מילגה והתלבטות-

מילגה והתלבטות-

קיבלתי מילגה ללמוד כמעט מה שאני רוצה באופן חד פעמי ובתנאי שזה משהו מוכר ורישמי.
זה יכול להיות תואר אקדמי כלשהו (אין לי כוח חשק וסבלנות לזה) , ויכול להיות לימודי תעודה של חודש/שנה/שנתיים ויותר. .
אני כמעסה ורפלקסולוג צריך להחליט אם לנצל המילגה ללמוד מקצוע אחר יציב יותר גם אם פחות 'אני' או ללמוד משהו שקשור לתחום הרפואה המשלימה. מרוב אופציות -לא מצליח להחליט.
נטרופתיה/הומיאופתיה- לא מתאים . מצריך תשאול ארוך מול מטופל ואני חירש..
דיקור- לא אוהב מחטים ולא חושב שמתאים לי לדקר/ לשנן פילוסופיה סינית ולהרגיש הצ'י.
שיאצו- דופק הברכיים לא? ולא ממש ברור ההבדל בינו לטווינא ועיסוי תאילנדי?
מאמן כושר-מאוד טכני. ולא בקטע של ניפוח הגוף. כן בריאות וסיבולת.
קרניו סקרל, קינסיולוגיה , סו'גוק וכו נשמע סבבה אך זה בקטנה. לא אבזבז על זה המילגה החד פעמית.

יש רעיון/טיפ? רצוי משהו שקשור לעבודה עם אנשים במגע או אחר. אך לא מיכני/טכני , שנוגע גם בנפש, ורצוי עם עבודה בתחום..
אני כבר לא נער אחרי צבא וטיול תרמילאים. ושבעתי מקופ'ח .:)
אשמח לתשובות. תודה מראש. מאמיר

freearth10

New member
בקטנה?

לפחות מהצד של הקינסיולוגיה אלה הם לימודים של שנתיים, שלוש והשמיים הם הגבול לאן שאפשר להגיע בלמידה ובעשייה.
כרגע אני חוזרת מטיפול באדם שסובל כבר שבוע מסחרחורת שפשוט הפסיקה לו את החיים וטיפול אחד בודד משולב בטיפול של הילינג, איפשר לו לשחרר את הסחרחורת . לזה אתה קורה בקטנה?
מהמעט שאני מכירה את הקרניו סקרל בעיקר באמצעות לילך, שנמצאת כאן בפורום, לא נראה לי שגם קרניו סקרל זו שיטה שמתאים לה הכינוי בקטנה. הסוג'וק שנלמד לעיתים באופן מאוד טכני וקצר, כשיטה אני בטוחה שגם הוא לא כזה מן קטן.

לי נראה שכל שלושת השיטות שהקטנת מאוד מתאימות לך. יחד עם זאת יתכן שבכלל כדאי לך להעמיק את הידע בתחומים אליהם מלכתחילה נמשכת - רפלקסולוגיה ועיסוי.

והאמת היא שכל אחד יענה לך מנקודת המבט שלו ונקודת המבט שלך היא זו שהכי נכונה לך. אז לך עם התחושה שלך.

מאיה

0 אור 0

New member
אם לא היית כותב שנמאס לך מקופת חולים הייתי

מציעה לך לחשוב על כיוון של פיזיותרפיה - כיוון שמאד נוגע במה שאתה עוסק היום, ויחד עם זה יש לו יוקרה ואפשרויות תעסוקה יותר מסודרות בגלל התואר.
לא מכירה מספיק את העולם של החרשים כדי לדעת אם יש אולי מקום למישהו שיתמחה בכל זאת ביעוץ המלא (כמו נטורופתיה שפסלת על הסף) ויכול להדבר אתם בשפה המובנת להם.
אני למשל מתקשה מאד לשוחח עם חרשים, ואפילו עם אנשים כבדי שמיעה יש לי בעיה גדולה כי הקול שלי בטונים נמוכים שהם לא יכולים לשמוע.
ואולי זה הזמן לחשוב בכלל על כיוון אחר.
משהו שחשבת תמיד ללמוד אבל לא היתה לך האפשרות,
שיהיה לך בהצלחה

mic26

New member
שיאצו לא דופק את הברכיים

וחלק מהסיבות שלך לא לבחור מקצוע מסויים הן לא נכונות או תמוהות. אני מציעה שתקרא על השיטות כדי לדעת קודם כל במה מדובר ואיך מתנהלים הטיפולים.

שיאצו שמבוצע נכון לא פוגע בברכיים.

ממליצה לך לבחור את מה שמושך אותך - מה שבתחושת הבטן מרגיש הכי נכון.

אם תחושת בטן זה משהו שלא כל כך מפותח אצלך, אז אתה יכול ללכת לטיפול (אפילו חד פעמי) אצל מטפל במח 1/ קינסיולוגיה או משהו בסגנון
ולראות מה עולה.

מה שה"לא מודע" שלנו אומר, יותר מדוייק וטוב לצורך שלנו מכל מחשבה רציונלית
(כי כמה שלא נהיה יסודיים ונבחן כל היבט שאנו יכולים להעלות על הדעת - עדיין מפספסים משהו - ואז יש טעויות, ואילו הלא מודע פשוט מרגיש את מה שנכון)

הילהל

New member
רעיון מכיוון אחר

אם כבר למדת את המקצועות שהם "אתה" ואין בך בעירה ללמוד מקצוע אחר, אולי תלמד לנהל עסק?
בהחלט יש מקומות מוכרים שעושים קורסים רציניים, כולל תעודה, שמלמדים ניהול של עסק קטן (רק כאן ברחובות הקטנה אני יכולה לחשוב על שניים כאלה)
אם תלמד לנהל עסק תוכל גם לנהל טוב יותר את עצמך במקצועות שיש לך ביד ואם תרצה גם להציע עצמך לבעל עסק קטן עד בינוני שמחפש לעצמו מישהו במשרה חלקית שיתפעל עבורו את המנהלות, וזה יותיר לך זמן לעסוק בסרים שהם "אתה"

תשובות אישיות-

ראשית בוקר טוב.
מאיה- קינסיולוגיה ו/או קרניו סקראל איפה במרכז אפשר ומומלץ ללמוד באופן רציני? אני מצאתי מיני קורס של 8 מפגשים בלבד בבר אילן..
אגב, מניסיונך, השיטות הנ'ל מתאימות לחירש? כלומר עוצמים עיניים בלימוד-טיפול?

אור- פיזיותרפיה אכן יוקרתי אך ממש לא בשבילי. מאוד טכני ומשעמם (עבורי). שום התייחסות לנפש או ראיה הוליסטית. ומכיר המון מטופלים כולל אני שהלכו לפיזיו' ולא עזר כלל ואף החמיר.
ולחירש ממוצע לא משנה טון דיבורך, העיקר לדבר ברור ולא בקצב אש.
ולא בעיה ללמוד קצת שפת סימנים. אף בסיסית. אף מהאינטרנט.
ואני לא פונה לטפל או לייעץ דווקא לחרשים. שוק קטן סגור וחשדן..

מייקי- שיאצו לומדים על מזרון ריצפתי. עובדה שמהר מאוד לפחות בקופ'ח מטפלים העדיפו בלית ברירה לעבור למיטת טיפול עקב כאבי ברכיים. ורפלקסולוגיה-כאבי כף יד..

הילהל- התכוונת למרכזי מט'י או?
תכל'ס אני מחפש להתפתח מקצועית ואישית ,וגם עיסקית תמיד טוב.
רק צריך להתמקד ו-להעז.

הילהל

New member
לא התכוונתי למט"י

מט"י זה בסיס חביב ולא הרבה מעבר (מניסיון)

ישנם קורסים ממש של ניהול
ברחובות אני מכירה את:
www.gishot.co.il
קבוצת גישות - יש להם קורס כישורי ניהול

ואת מכללת רחובות
http://www.r-college.co.il
שיש להם חטיבה ניהולית שלמה

freearth10

New member
ה-
הוא זה שמקשיב

ואם יש לך לב שמקשיב - ומהתשובות שלך נראה לי שזה המצב - זה פחות משנה איזה חושים פיתחת כדי להקשיב לו. כמובן שבחברה שומעת קצת קשה ללמוד ממשיהו שלא יודע איך ללמד חרשים, אבל בזה תתקל בכל מקצוע אותו תרצה ללמוד.
לדעתי יש לך יתרון ענק על השומעים, כי אתה יכול וצריך להקשיב לגופנפש מבלי להעזר במה שהמטופל רוצה להשמיע לאחר.
המקומות שאני מכירה הם כולם מקומות בהם לומדים שנתיים שלוש והם רובם במרכז. הקלק לימוד קינסיולוגיה חינוכית/קינסיולוגיה התפתחותית/מוח אחד בגוגל ונראה לי שתקבל שם הרבה מאוד מידע. אם לא תסתדר אשמח לעזור לך במערכת המסרים.

לילך שמסתובבת כאן בפורום מלמדת קרניו סקרל, אני לא בטוחה מה אורך הקורס שלה, אבל היא נראית לי אדם מאוד הוליסטי. אז הקלק לילך בחיפוש הפורום ודבר איתה על קרניו סקרל.

לא ברור לי לאיזו רמה הגעת ברפלקסולוגיה, אבל אם אתה אוהב את מה שאתה עושה הייתי מעמיקה יותר בלימודי הרפלקסולוגיה בשיטת אבי גרינברג או בשיטת רפלקסולוגיה קואורדינטיבית.

בהצלחה בכל דרך בה תבחר,
מאיה

0 אור 0

New member
לגבי המזרון של השיאצו

אני אמנם מטפלת בתאילנדי ולא בשיאצו, אבל מבחינת הברכיים זה אותו דבר.
אתה פגשת אותי אז אתה יודע שאני לא צעירונת, ובהחלט הברכיים שלי לא צעירות יותר ממני. אבל הנסיון שלי בדיוק הפוך ממה שאמרת - כמה שאני לא משתדלת לשמור על יציבה נכונה ולנוע בטיפול, אז אחרי טיפול בעיסוי על מיטה אני מרגישה את הנזקים והעייפות, ולעומת זה עד 4 טיפולי תאילנדי ברצף רק מחיים את הגוף (בחמישי אני מתפרקת פשוט כי אני לא בכושר מספיק). הסיבה לכך היא שהעבודה היא עם כל הגוף ולא רק עם הידיים, ואתה כל הזמן משנה את התנועתיות שלך - למעשה זה סוג של לעשות יוגה ולטפל גם בעצמך.
יחד עם זה, מכיוון שאתה לא רוצה להתעסק עם המרידיאניים והחשיבה הסינית, אז אני לא בטוחה ששיאצו מתאים לך - כי זה בדיוק ההבדל בין שיאצו לתאילנדי : בתאילנדי אנו עובדים גם גופנית וגם על הסנים שאינם מדוייקים, בשיאצו עובדים על מרידיאנים רק בלחיצות במקום בדיקור.
לגבי חשיבה מחוץ לקופסא על הכיוון: דוקא התכוונתי לתחומים אקדמים - תואר בניהול, בכלכלה, בגיאוגרפיה, בחשבונאות או בתרבות המזרח - מה שמעניין אותך, ואולי יוביל בכלל לקריירה אחרת לגמרי.

יש בשיאצו הרבה מעבר לעבודה על מרידאנים

כן יש מטפלים שהטיפול שלהם נשאר ברמה של אבחון בטן/גב, עבודה על 2 מרידיאנים (הכי קיו והכי ג'יטסו) והם עשו את שלהם.

אבל הטיפול יכול להיות מאוד מאוד שונה מזה - כמובן שזה נתון לנטייה של המטפל להעמיק ולחקור את הטיפול שלו ובמידה מסויימת מושפע כמובן גם ממי היו המורים שלו מה הם לימדו בפועל ולא פחות חשוב איזו השראה הם סיפקו לתלמידים.

טיפול שיאצו טוב מתייחס להרבה רבדים (הדגשים נבחרים בהתאם לצורך של המטופל):
תשאול, התבוננות, הקשבה
חיבור אנרגטי
מבנה הגוף של המטופל
מה המטופל בוחר לחשוף (אילו אזורים בגוף ואילו איכויות בכל אזור שנחשף)
תקשורת במהלך הטיפול
עבודה עם נשימה
מתיחות של מרידיאנים/ אזורים לפי סיפור מקרה/ מבנה גוף
ועוד ועוד

כמובן שאין שום רע גם באבחונים ועבודה על מרידיאנים (בחיבור אנרגטי טוב פשוט מרגישים/ רואים את מסלול המרידיאן כך שלא חייבים לשנן)

אפשר לתת טיפול שיאצו מעולה, בעל אפקט מאוד עוצמתי
(כלומר אפקט שמורגש במהלך הטיפול ולעיתים גם אחריו, ובעל השפעה מיטיבה ומשמעותית על המטופל בהתאם לצורך שלו)
גם בלי להכיר מסלול של מרידיאן אחד/ לדעת לאתר נק' אחת

ינוקא1

New member

מה שכן , אני חושב שגם בעל ניסיון בעיסוי יכול להגיע לרמות עבודה "אנרגטיות" גבוהות אם ילמד שיטה אנרטית.

אני חושב שללקוי שמיעה , קרניו סאקרל הכי מתאים וזה יוסיף עומק ואיכות לעבודת המגע.

מצטרף להדגשה לגבי מורה טוב לשיאצו. אפשר ללמוד שיאצו בצורות שונות לגמרי ממורים שונים.

0 אור 0

New member
ברור

וגם עיסוי תאילנדי זה ממש לא רק פיזי וסנים,
ככה זה שמנסים לתקצר את ההבדל בין שתי שיטות בחצי משפט.
לילה וחס שאני אגיד מילה רעה על שיאצו - זו אחת השיטות האהובות עלי ביותר כמטופלת.

ינוקא1

New member
מזל טוב

אם הייתי במקומך . . .

נראה לי שהייתי הולך ללמוד יוגה \ צ'י גונג \פילאטיס \ פלנדקרייז ברמה גבוהה.

אני חושב שהבנה טובה של הגוף שנרכשה דרך עבודת המגע תעזור לך גם כאן.

תוכל גם להרוויח הרבה יותר בהרבה פחות זמן אם תעבוד עם קבוצות.

בהצלחה

חשבת על עוצמת הרכות?

יש להם מרכז לימודים בתל אביב.
שכר לימוד לשנה אאל"ט כ14,000 ש"ח
הבסיס הראשוני זה שנתיים לימודים.
יש להם גם 5 שנות לימוד.

זהו טיפול במגע עדין על מיטה. והוא פועל פיזית ורגשית.

(אם אני הייתי מקבלת מלגה, הייתי הולכת לשם)

מכיר עוצמת הרכות ו-

התנסיתי בסדנת מבוא, שם הפעילו עליי מכבש לחצים להרשם -והשיגו הפוך..
אגב, המילגה שעומדת לזכותי לצערי לא תופסת לימודים 'רוחניים' כקינסיולוגיה, רכות ועוד. אלא רק מה שרציונלי ומוכר בקופ'ח והממסד..
עדיין לא מצאתי משהו שממש ידבר אליי גם ועדיין שווה-זכאי למילגה..
(שרק אלו יהיו הצרות שלי..)

למעלה