מיכל שלום

חופשי

New member
מיכל שלום

הייתי מעוניין לדעת אם יש סוג של כתב או של אותיות שמלמד על היות בעל הכתב עיתונאי או אחד שמתעסק בתחום העיתונות. האם יש משהו בכתב היד שיגרום לך להגיד לאדם "יש לך עתיד מבטיח בתחום". אם כן אשמח לדעת מהם הסימנים. תודה חופשי

בוא נחשוב ביחד ../images/Emo13.gif אוקי ../images/Emo35.gif

קודם כל: ברוך הבא
עכשיו תראה בטח שלא כתוב לבן אדם על המצח: "אני נולדתי להיות עיתונאי", מסכים? כך גם זה לא נמצא בכתב. אבל אם נמצא את התכונות שעיתונאי טוב צריך אז נוכל לבדוק אם הן נמצאות בכתב ואם הן דומיננטיות בכתב ואז נראה אם מתאים לאותו אדם לעסוק במקצוע הזה. אם הבן אדם באמת בפועל עוסק במקצוע הזה? זה אני לא יכולה לדעת. אני מעריכה את האישיות, התכונות, הדברים מהסוג הזה. דברים שקורים עובדתית בשטח אני לא יכולה לדעת יכול להיות מצב של אדם שנולד להיות רקדן, אבל נסיבות חייו הובילו אותו דווקא להיות שופט בית דין לעבירות תנועה... איך אני אוכל לדעת? אני לא. אם זה עדין מעניין אותך, אני מזמינה אותך לחשוב אתי ביחד איזה תכונות נדרשות לעיתונאי כדי שיהיה מוצלח ויהנה מהעבודה שלו.

Druyanizem

New member
דברי הדיקטטור

סקרנות, כושר שיכנוע, כריזמה, יכולת התבטאות. בדיוק מה שכל דיקטטור טוב צריך! BOW TO THE DRUYANIZEM

ענת מ.

New member
כמה טעויות..

לא סקרנות, לא כושר שכנוע, ולא כריזמה. גם יכולת להתבטא היא דיי שולית. היום עיתונאי טוב צריך קשרים טובים ומשרדי יח"צ מוכשרים.

חופשי

New member
טוב אז ככה

עיתונאי צריך להיות בעל כושר ביטוי גבוה בעל פה ובכתב סקרן - בעל יכולת ניתוח והפשטה של דברים חד מחשבה, עומד תחת לחצים. הוא צריך גם להיות בעל תכונה מסויימת שתאפשר לו לקלוע לראשו של הקורא (הכתבה הזו תעניין או לא). מה עוד? הוא צריך חשיבה רחבה ולא צרה, כי פרי עבודתו נבחן בידי אנשים רבים. זהו בגדול.

ואיך יוצרים קשרים? איך מנתחים?

מה צריך בשביל זה ? בואו נפרק את זה עד לפרטים הקטנים ואז נחפש את זה בכתב. למי שאין סבלנות: איך נראים הדברים שאמרתם בכתב, לדעתכם? חופשי, אגב, זה לגמריי לבד

חופשי

New member
מיכל

האמת היא שאותי מעניין יותר לדעת האם דברים בגו... ויש כתב מסויים (או נטיות מסויימות לעיתונאים). נו.....

התשובה לשאלה שלך היא בדיוק

התשובה שאני מנסה להגיע אליה. להערכתי אין דבר כזה כתב אופייני. יש כאלו שיתווכחו איתי וגם יביאו הוכחות, מנסיוני זה מוטעה. אבל כמו ששמתם לב אני מאמינה גדולה בייחודיות האדם. בקיצור, חופשי, אין לי תשובה אחרת בשבילך. אבל אם אני אדע למה אתה שואל אולי אוכל לעזור לך להגיע לתשובה שאתה מחפש.

חופשי

New member
אני עיתונאי

ושמתי לב שלי ועוד שני עיתונאים אחרים ישנה אותה ת´ ואותה ע´. יש קשר? צרוף מקרים נדיר?

למעלה