מיכל, יש לי שאלה....

beagle

New member
מיכל, יש לי שאלה....

קודם כל, אהלן! מיכל מכירה אותי מפורום אחר.... וכבר התכוונתי להתיישב ולכתוב משהו כדי לסרוק ולשמוע את חוות דעתכם המקצועית, אבל לפני זה נכנסתי לקרוא את "הודעת המנהל/ת" המצויינת, ולקבל הוראות, וקפצה השאלה לראשי - למה לציין מין, גיל והשכלה? האם זה משנה לניתוח הגרפולוגי?

jean

New member
כן, אלה נתונים חשובים לאבחון,

כידוע כתב יד אנושי לובש צורות רבות, אם לגבר בסוף שנות ה-20, יש כתב יד עגלגל, רך, מלא קישוטים, נוגע קלות בשורה, וכו´, אפשר לאמר על כתב היד דברים שגויים אם נניח הגרפולוג מתרשם שמדובר בבחורה בשנות העשרה שלה, כלומר, כתב יד יכול לגרום לדיעה קדומה לפי צורתו. צריך את מספר הנתונים המינימליים האלה בכדי לנסות לתת את הדפוס המלא של התנהגות הכותב, ובעברית, האם הוא חריג או נורמלי.

כמעט נכון ותודה לז´אן ../images/Emo13.gif אגב, ביגל

אם את רוצה לתת כתב יד לניתוח, תלחצי על ז´אן חזק שיתן לך אבחון, הוא שאקל שווה ביותר
תראי, כתב יד משתנה עם הגיל. (למשל גיל). כלומר היתי מצפה שהכתב של בן ארבעים יהיה בוגר יותר מהכתב של בן עשרים. לכן, אם האדם בן הארבעים כותב משהו שמתאים יותר לגיל עשרים, אני אוכל לומר עליו שהוא ילדותי. זה נתון שאני לא אוכל להגיע אליו, ולכן אני אבין לא נכון את הכתב, אם אני לא אדע את הגיל. בעניין מין: אם הכתב נשי, וזאת אישה, זה אומר משהו אחד. אבל אם הכתב נשי, וזה גבר, זה אומר משהו קצת שונה. ובקשר להשכלה: בערך אותו כנ"ל.
וחוצמיזה, ברוכה הבאה
כייף לראות אותך פה
חביירים, ביגל באה מהפורום המצוין ביותר: מתכונים. פורום מומלץ לכו-לם

beagle

New member
תודה יקירתי, אני כבר הולכת לכתוב

משהו ולסרוק אותו. ואכן פורום מתכונים הוא פורום מומלץ...למרות שאין הנחתום.... נו, לא יכולתי להתאפק, זה היה משחק מילים נדרש
ועוד שאלה עקרונית, ככה, עד שאני סורקת (ואני מקווה שאני לא מעיקה עם השאלות האלה, אני פשוט סקרנית): בהרבה מקרים מוצאים שאנשים יתנהגו בצורות שונות במצבים/סביבות שונות. למשל, בחיק משפחתם ועם חברים או בעבודה. בן אדם יכול להיות, לדוגמא, אסרטיבי במקום אחד, וחסר עמוד שדרה באחר. האם ניתוח גרפולוגי יכול לבצע הבחנה בין התכונות השונות המתבטאות במקרים שונים, או שאולי הוא קובע תכונה דומיננטית של האדם עצמו? אם אדם כותב על חייו המקצועיים, או על חייו האישים, האם יראו הבדל בכתב? יו, כמה קישקשתי....

beagle

New member
האם רק אצלי אני רואה את מה שסרקתי

בגודל ע צ ו ם ??? למה זה יצא כ"כ גדול? פשוט נורא ואיום.... כמו להסתכל על עור מקרוב ולראות את כל הנקבוביות
נו, מילא, עמדו במרחק כמה מטרים מהמסך....

ביגל זה ענין של רזולוציה, פשוט צריך

לסרוק בגודל של עד חמש מאות פיקסלים. ואז זה יצא בגודל המקורי בערך. וכמו שאת רואה זה לא השעה להתחיל לחשוב, אז אני לישון

jean

New member
הי יפעת, הנה דעתי

קודם כל, רציתי להזכיר שאינני גרפולוג מקצועי, ושאשמח (מאוד) לקבל ביקורת על הניתוח שלי, הערות, הארות וכל דבר בכלל. הדבר הראשון שממנו אפשר להתרשם בכתב היד שלך, הוא הנסיון להתפרס על כל הנייר, את נמתחת עליו, מתמקמת על כל השורות, ואפילו החתימה שלך, מנסה להמתח על כמה שיותר שטח. מה המסקנה מזה ? שאת טיפוס שמנסה להשיג הרבה דברים בבת אחת. הרבה משימות, הרבה מטרות. ומצד שני זה גם, מראה שאת טיפוס של "אשכולות", הרבה תחומי עניין, הרבה עיסוקים וקשר טוב עם הזולת. מה הדבר השני שעולה מכתב היד ? שהשורות מתבלגנות קצת, זורמות בקצב לא אחיד, בד"כ ישרות, אבל השוליים מנסות לשאוף לצד שמאל וזורמות באי אחידות מימין. ומה המסקנה: מצד אחד את מאוד רוצה קשר עם אנשים, אבל האנרגיות שלך משתנות, את מנסה להתרחק מהעבר ולהתקרב על העתיד וההווה, לא בגלל טראומות, אלא משום שאת רוצה לשנות משהו מהותי בסביבה שלך, אבל יש אי סדרים, את יכולה להיות בכיוון אחד, ולהחליט על כיוון אחר תוך זמן קצר. אני חושב שכל האנרגיה הזאת, יכולה להתבזבז, משום שאת לא משלימה הרבה מהדברים שאת מתכננת. בנוסף לזה, חשוב לך לתת את המילה האחרונה, כתב היד שלך הולך וגדל עם השורות, עד שהאותיות האחרונות גדולות יותר מהראשונות, המשמעות שאני מסיק היא שחשוב לך להיות זאת ש"צודקת" בשורה התחתונה. אם זה מאבקים לאורך זמן עם ההורים, חשוב לך להוכיח שאת היית זאת שצדקת במשך כל הזמן. אני חושב שיחסך לאימך תקין, אבל לא הצלחתי להבין מה פשר הקשר שלך עם אביך, או עם דמות האב האידיאלית עימה את רוצה להתחבר. ללא ספק "ל" היא אחת האותיות התנודתיות שלך בכתב היד, מבחינת הצורה שלהן, וזה מעיד על חיפוש סמל לגבריות, ותהיות על ה"סמל האידיאלי". זה לא בהכרח אומר על משבר עם דמות האב, אלא יכול להעיד על חיפוש אחרי בן זוג אידיאלי. יש לך נטייה אומנותית, יכולת טובה להקשיב לאחר, את נוטה לתת עזרה לאחרים, לפעמים את מעריכה שאת נותנת הרבה יותר ממה שאת מקבלת בחזרה, אבל אני חושב שבבסיסו של דבר את אדם שמח וטוב לב שנהנה לעשות זאת וזה לא מכעיס אותך, אולי רק קצת מעייף. את יכולה להיות עקשנית לא קטנה לפעמים, אפילו בעניינים שרחוקים קצת ממך (אצל אחרים), ואח"כ זה מעצבן אותך, וגורם לך לחשוב שאולי לא היית צריכה להתעקש שם מלכתחילה (החתימה שלך, שנוגעת רחוק ואז מוחקת את התוכן שלה, מעידה על כך לדעתי).

beagle

New member
וואו. שניה, תן לי להתפעל. ../images/Emo45.gif

קודם כל, קראתי את מה שכתבת ארבע פעמים, וניתחתי לעומק. אני לא יכולה להגיד לך שום דבר מהבחינה המקצועית, אבל אני יכולה להגיד לך מה נכון לדעתי. טוב, כמעט הכל. אבל אני לא ממש אובייקטיבית, מה? אז לפי הסדר: אכן יש לי הרבה תחומי ענין, ואני רוצה להספיק המון. ואני באמת מרגישה שאני לא מצליחה לעשות את כל מה שאני רוצה. אבל לדעתי הנטייה שלי היא להשקיע המון אנרגיה במשהו שחשוב לי, ואז לא נשאר לי הרבה לדברים אחרים. ו"הדבר שחשוב לי" משתנה, כמובן... אני לא מפזרת את האנרגיה על הרבה דברים, אני משקיעה אותה בדבר אחד, ואז כשהיא נגמרת אני קופצת לבא. אני לא בטוחה שאני מצליחה לנסח את ההבדל בצורה קוהרנטית... מקווה שהבנת את כוונתי. קשר עם אנשים - ההמממ... אני מסוגלת ואף יוצרת קשר טוב עם אנשים, אבל הוא לרוב שטחי. מערכות יחסים שהן יותר עמוקות דורשות ממני הרבה יותר השקעה, ואני נוטה לצמצם אותן לכמות קטנה של אנשים. ככה שאני לא טיפוס חברותי, למרות שאני בטח נתפסת ככזאת. לא כ"כ הבנתי את כוונתך ב"מנסה להתרחק מהעבר כי אני רוצה לשנות משהו מהותי בסביבה שלי". יש הרבה שאני מנסה לשנות, אבל לא משהו ספציפי וחמור (בעצם, תלוי באיזה מצב רוח אתה תופס אותי
). כן, נורא חשוב לי להיות צודקת, כי נורא חשוב לי לתפוס את עצמי כבן אדם מוסרי (ועל הקשר בין מוסריות וצדק, זה כבר דיון אחר). אבל אתה יודע, אני בדר"כ צודקת...
עקשנית - מאד. מאד קשה איתי מהבחינה הזאת, למרות שלמדתי לרכך את זה קצת, והיום רק המשפחה שלי סובלת מזה.... משפחה, אתה יודע, הם יקבלו אותי כמו שאני, אוהבים אותי. עם אנשים אחרים אני מתנהגת אחרת. נתינת עזרה - בטח. וברור שזה לא לגמרי אלטרואיסטי (מה כן?), אלא גם זה גורם לי להרגיש טוב עם עצמי. ולפעמים זה מעצבן, אבל אם אני כועסת זה על עצמי, שאכפת לי בכלל. אבל זה לעיתים רחוקות. מה עוד? קשר עם דמות אם - דוקא פה ציפיתי שתראה בעיות, כי גדלתי רוב הזמן בלי אמא, אבל אולי לא היה לי מישהו שיתסבך אותי.... קשר עם דמות אב - אין לי אף צל של מושג מה לומר פה. אבל בטח לא משבר. אולי יותר מתאים ענין החיפוש אחר בן זוג אידיאלי. מה שלא אמרת, וגם הפתיע אותי - הנטיה שלי למצבי רוח משתנים (בשניות...). כמו שאמרתי, אני לא יכולה להגיד לך איפה אפשר לראות את זה בכתב שלי (אם אפשר), אבל זו תכונה כ"כ דומיננטית אצלי שהייתי בטוחה שהיא תהייה שם איפשהוא. המון תודה, ודוקא נראה לי מקצועי....

jean

New member
תודה על המחמאות מיכל,

את גורמת לי להסמיק..

למעלה