מיכל - זעתר!

rony levy

New member
מיכל - זעתר!

הנה, שאלה שניקרה בקודקודי זמן ממושך ותמיד שכחתי לשאול את``הסבתות`` למיניהן... כיצד ניתן לנצל כהלכה, לתזונה או לרפואה, את שיחי הזעתר הגדלים בחצר ביתנו? תודה, מיכל - ושוב בהצלחה!

michalmandel@

New member
זעתר - אזוב

ירון לוי שלום! מתנצלת על שבוש שמך. האזוב הינו שיח בר, הוא גודל בחורש ובין הסלעים. צבעו אפור ירוק,ריחו מזרחי אופיני, ברגע שתמולל אותו בידיך תרגיש ריח חזק. כבר בימי הרמבם הכירו את האזוב כצמח מרפא. אצל בני עדות המזרח נוהגים לאכול אותו חי, לערבבו בתבשילים ואף לאפות איתו. האזוב טוב לפעולות מעיים, טוב נגד גזים, ומועיל בכאבי בטן. כמו כן הוא משפר את התאבון, מסלק רעלים שמצטברים בגוף. האזוב - זעתר מחטא מצוין. כל מי שסובל מתולעים במעיים כדאי שילעשו זעתר. האזוב מחסן את הגוף מהצטננויות, הוא מסלק ליחות בדרכי הנשימה ונזלת. זעתר יטפל בחולי אסמה וברונכיט אלא שסובלים משיעול והפרעות נשימה. את האמור למעלה ואנפורמציה נוספת בנושא ניתן למצוא בספר מרפא הבשם בריאות ומשפחה. את כל מה שרשמתי יש לקבל כהמלצה בלבד. אם אתה סובל מבעיות בריאות יש להזהר. כמובן ישנם תפריטים מדויקים לשמוש בצמחים לכל בעיה ובעיה. אפשר לשטף אותי בבעיות בריאות אם קימות לא רק בפורום. ניתן להעזר בדואר האלקטרוני. תשובה מובטחת. מיכל.

rony levy

New member
על הזעתר, ועל שיבוש שמי

על הזעתר הבנתי, המון תודות! וכי מדוע שיבשת את שמי? אנא, גלי לי...

michalmandel@

New member
שבוש שם

רוני הי! באמת אין לי שום מושג מדוע שיבשתי את שמך. אבל כנראה דברים לא קוראים סתם. מבחינה גשמית עינינית פשוט המחשב שלי עושה בעיות וקורא את שמך באנגלית בלבד מימיו במקום משמאל. rony= ynor אבל קראתי לך ירון וכנראה לא סתם. אולי אתה אחראי על השמחה וההומור במשפחה שלך? תבדוק אם אני צודקת. במידה וכן ושם משפחתך הוא אכן לוי אז תפקידם של הלוים בבית המקדש היה להביא כין היתר שמחה לעם על מנת לשפר את המצב רוח. אשרייך! הרוחנו כולנו. להשתמע מיכל.

למעלה