מיכל וjean היקרים....

• פותח הנושא noo25
  • פורסם בתאריך

noo25

New member
מיכל וjean היקרים....

סליחה על האיחור ... כתבתי לכם את דברי לגבי איבחון כתב ידי... אולם בשל האיחור אני כבר עברתי לדף הקודם... אם ברצונכם לקרוא . שוב תודה.. נעמה

הי נעמה ../images/Emo13.gif ../images/Emo51.gif קראתי את התגובה

שלך ויש לי כמה הערות: ז´אן איננו גרפולוג מקצועי והוא די מדגיש את זה. הגרפולוגיה עדין לא מוכרת כמדע, זה נכון. ויש לי הערה גם לז´אן או על ז´אן: ז´אן הרבה פעמים נוטה להיכנס לשדה של מערכות יחסים. אני לא כל כך מבינה איך הוא מגיע לכל הדברים שהוא אומר, אבל בדרך כלל הוא מאוד מדייק אז אני שמחה לראות את זה. לפעמים קורה שהוא נסחף עם זה ואז יכול לקרות מצב כמו אצלך שהוא פיספס. בכל אופן ז´אן אם אתה יכול לספר לנו איך קורה שאתה יכול כל כך לדייק ולפעמים אתה גם מפספס, כלומר, מה לדעתך הטעות שלך
אולי כולנו נלמד מזה
אז נעמה
לז´אן
וגם
ולכל השאר: מדעתכם לנסות גם כן את כוחכם באבחונים

jean

New member
מיכל היקרה, וחברי הפורום

אכן, יש לי נטייה להכנס למערכות יחסים בניתוח הגרפולוגי, זה מעין תת תחום בניסיון שלי להתחקות אחרי מקורות הזוגיות בכתב היד. אבל אני נופל לא אחת, ומנסה ללמוד היכן טעיתי. אני מנסה כמובן להעזר בספרות המקצועית, אבל עדיין אני לומד דרך ניסיון וטעות. אולי זה טבעי, אבל זאת הדרך אצלי, משום שבהחלט מדובר בתחביב אהוב. אני מתיחס לאות "מ" כאות עם משמעות סימבולית חזקה בהקשר של זוגיות. אבל היא כמובן איננה מספיקה לניתוח. כבר קיבלתי עוד בימי הפורום ב-IOL עליו השלום, את מנת הביקורת הראויה לי, על הדגש הקפדני שלי בחיפוש צורני באותיות, מה שמוכח כנכון לפעמים וגם במקרה של נעמה. אבל, עדיין. ה´מ´ היא לגבי אות שיש בה משמעות סימבולית חזקה בחיפוש אחרי זוגיות, או במצבה של הזוגיות. ה´מ´ עם הבסיס השני החסר, היא המסמלת לא אחת, חיפוש אחר בן זוג. כשהפסגות ב-´מ´ הן הימנית בד"כ הפסגה של הכותב והשמאלית הפסגה לבן הזוג. כשה-´מ´ מתוחה ותופסת שטח גדול, ומקבלת מבנה שטוח (כמו סימול של "רעם") אז יכול להיות ריחוק בקרב בני הזוג, כשכל צד מושך לצד השני, או ריחוק מאידיאל זוגיות וכו´. הסיבה שנפלתי עם הניתוח אצל נעמה היא משום שחיפשתי ב-´מ´ את מה שלא היה בה, וצירפתי סדרה של מסקנות שהשתשרו מההנחה השגויה. אני יודע היום יותר מבעבר, שאין באות ספציפית בכדי להכריע ניתוח, ואני משתדל מאוד ליישם כמה שיותר מתכונותיו הכלליות של כתב היד, האורך, המרחקים , הרוחב, המהירות, השוליים וכו´ וכו´. ובזכות "הנפילות" האלה, אני לומד ומתקרב יותר לחיפוש הסימנים הנכונים בכתב היד שיקרבו אותי לניתוח המדויק.

jean

New member
הי נעמה, תודה על תגובתך

למדתי ממנה הרבה. אני שמח שהגבת על דברי, מכל מבקרי השכלתי והחכמתי. תודה, ז´אן.

noo25

New member
היי ג´אן..ומיכל...

אני רוצה לשאול שאלה... יכול להיות שטעית באיבחון? או שאני בעצם מחפשת בן זוג אחר בתת המודע שלי,,,? אני נתקלת בהמון מקרים של הדחקה (בטיפולי הרפלקסולוגיה) ז"א...ישנם סממנים ברורום לתופעות מסויימות שנגרמות ע"י מצבים נפשיים כלשהם,ובהמון מקרים המטופלים כלל לא מודעים למצבים אלה... אני אשמח לשמוע מה יש לכם לומר בנושא.. ז"א, יכול להווצר מצב שבו אדם מסויים מדחיק הרגשה כלשהי, או רצון כלשהו...והענין "יוצא החוצה" דרך הכתב? תודה, נעמה

jean

New member
לא לא, זה אני, אני לוקח את זה עלי

אל תנסי לייחס משמעויות גדולות מדי לאבחון לוקה שלי. אני בהחלט נכשלתי בניסיון לאבחן את הזוגיות.

ז´אן ../images/Emo23.gif אתה ה ../images/Emo47.gif

כל הכבוד או במילים אחרות way to go
כך לומדים
מכתירה אותך בתור מלך הפורום (ומקווה שדרויאן לא יכעס
)

jean

New member
../images/Emo24.gif תודה על כל המחמאות

אני כבר מסמיק מהסופרלטיבים

noo25

New member
מיכלוש´....

ומה לך יש לומר בנושא התת מודע? לדעתך קיים מצב שבו אדם כלשהו חש משהו ומנסה להדחיק... ואת ענין ההדחקה (או-התחושה המודחקת ) "יוצא לאור " בכתב?

לעניותי ../images/Emo13.gif אין דבר כזה בן אדם שלא

מדחיק וטוב שכך. יש דברים שעדיף שיודחקו. הענין הוא כמובן הפרופורציות: כמה מודחק, והמהות: מה מודחק ומאיזו סיבה. אצלך בכתב יש משהו של שימוש בהמון מעשה כדי להתחמק ממודעות לפעמים. אבל אני חושבת ככלל שלא בטוח שמודעות מילולית זה הכלי שלך. יכול להיות שאצלך העיבוד למילים הוא לאו דוקא הכלי. נראה לי שאצלך מודעות היא פרודוקטיבית אולי יותר דרך תנועה או מגע ולא דרך מילים. מה את חושבת

noo25

New member
את פשוט ג ד ו ל ה....

ואפילו ענקית.... (יש מועדון מעריצים...??!#
) אני באמת מוצאת את עצמי מעדיפה לעשות על מנת להפסיק לחשוב ול"טחון" רגשות מסויימים שלעיתים מכננים בי, אולם בשל העובדה שאני אחם חושב,חוקר,מתעניין... יש בי עשייה שקשורה ברגשות- כשאני נכנסת ל"קטע" שאותו אני מנסה להדחיק או לא לחשוב עליו יותר מדי אני פשוט כותבת. (ללא ספק זה סוג מסויים של עשייה...על מנת להתחמק מהמודע.) ופה ישנה איזו סתירה קלה בין הדברים... האם ענין הכתיבה סותר את אמירתך..."..אצלך מודעות היא פרודקטיבית אולי יותר דרך תנועה או מגע ולא דרך מילים..." ישנם הרבה מקרים בהם אני מציירת, מפסלת, מטפלת.. בעיקר יוצרת ופה את צודקת במאת האחוזים... בראוו...
תודה, נעמה

תודה ../images/Emo6.gif ובקשר למילים: אולי זה פשוט

עניין של טעות שלי
, לא צריך לחפש איפה שאין. אם טוב לך לכתוב, תכתבי
אגב, למה את שואלת
בדרך כלל אנשים שואלים שאלות כי משהו מציק להם והם מנסים להגיע בעקיפין לתשובה על מה שמציק להם. בדרך כלל יותר פשוט ויותר יעיל פשוט לשאול על השאלה הקונקרטית שמציקה
ואת מוזמנת לעשות את זה
מיכל עדיין מסמיקה

noo25

New member
חן חן על המייל....

ג´אן יש לי בקשה.... לאור הצלחות איבחונים רבים פה בצ´ט... אני יכולה לבקש ממך לנסות לאבחן את כתב ידי שנית? אודה לך רבות.. נעמה

jean

New member
הי נעמה, הנה התיחסות לחלקים אחרים

בכתב ידך. קודם כל, מבנה האות שלך די גדול. האותיות שלך, מלאות, זורמות, מתקשרות בקלות זו לזו, לכן מבחינה אישית, את אדם עם בטחון עצמי בריא, אינטיליגנטית, עם יכולת הקשבה טובה לאחרים. אני חושב גם שיש לך יכולת טובה של שמירה על סדר, הקפדה על יחס נאות לזולת, טקט, נימוס במקומות פומביים, את לא אדם שמתפרץ, אבל את גם לא ביישנית, ויודעת לאמר את דעתך ולקבוע אותה בלי היסוס. אני חושב שלאחרונה היו לך מחשבות שקשורות בהריון, מהצורה הטפוחה של ה-ג´, ומה-´ש´ ה"עריסתית". בכל מקרה, נראה שאת מרוצה מהמסגרת הנוכחית שאת נמצאת בה, מבחינה משפחתית, כמו כן, את שותפה מלאה לקביעת התכנים והצורות שלה.

noo25

New member
שיחקת אותה....

יפה מאוד!!! ניתוח נכון מאוד.. מתומצת,תכליתי,ענייני וכולל בתוכו כמעט הכל מהכל. (בעיקר בנושא ההריון...
) רק דבר אחד לא מובן לי....או יותר נכון תמוהה... גם בניתוח שלך וגם בניתוח של מיכל לא אמרתם דבר על ענין האומנות ואני אדם שנושם אוכל חולם וחי אומנות (בכל מובן ...) מוזר?!# תודה , נעמה

למעלה