מיכל היקרה.

מיכל היקרה.

שאלת אותי פעם מדוע בשם המפורש של הע"ב שמות לא מופיעה האות "ג". אומנם זה היה מזמן ועד היום לא היתה לי תשובה. לאחר חיפושים רבים מצאתי תשובה בספר "מפתח השמות" של הרב אברהם אבולעפיה ולהלן מה שהוא כותב: וזה השם הלקוח מג´ פסוקים שהם שלושה מדברים שאין בהם אות ג´, מפני שהם ג´, הוא מן השם הנזכר היוצא מן ויסע ויבא ויט שהוא הושיעה נא. והנה האיש העונה הושיעה נא ושב יה-וה שלם. הנה סוד אנ"י וה"ו כולל יהי"ה והי",ה והו"ה שהם ג´ אומות וכל אחד מהם עולה שלוש מאות כשיתחלף באת בש שיצא ממנו מצפ"ץ ויכלול שלושתם בשם אחד והוא סוד בראשית תר"ש אח"ד והמבין יבין. על מנת לא להיות "דוד היחיד" בקצרה ובמילים אחרות השם המפורש מורכב מ"ג" פסוקים, המרכיבים קבוצות של "ג" אותיות, המייצגות את "ג" האומות הגדולות. לכן ה"ג" בעצם נסתר והשאר סודות שמות ה´ שלא כאן המקום לפרטם... אור וטוב אוריאל מעוז

היי אוריאל ברוך שובך ../images/Emo24.gif

היי אוריאל!!! שמחה שנזכרת בי.
תודה רבה עבור תשובתך. לצערי באמת אני קוראת את דבריך וקשה לי. אני חושבת שטיפסת שלב בדרגתך הרוחנית. ואני מפספסת בדרך. בכל אופן מה שכן הצלחתי להבין זה: ששם השם מורכב משלושה פסוקים, המרכיבים, קבוצה של שלוש אותיות, אשר מיצגות את שלושת האומות הגדולות. שים לב אוריאל את התשובה רשמת יום אחד לפני הארוע הגדול באחת מהאומות הגדולות. תובנה למחשבה הדדית, האם התחברנו לארוע בטרם הוא קרה? אור ואהבה לך. חזק ואמץ!!! מיכל

../images/Emo13.gif מעולם לא הלכתי...

לגבי מה שכתבתי: מכיוון שהשם המפורש הינו מורכב משלושה (ג) פסוקים ומקבוצות של שלוש (ג) אותיות המייצגות את שלושת (ג) האומות אין בשם עצמו את האות ג´ . ולגבי החיבור לארוע בטרם קרה: ביום שלישי בשעה שתיים שלושים ואחת ישבתי וכתבתי מכתב לנשיא המדינה מר משה קצב (שפגשתי אתמול בפתיחה המחודשת של מסעדת סברו) במכתב כתבתי על כך שאני כואב על כך שמכתבי ששלחתי לו שנה קודם לא נענה ועל צערי שהוא יקרא אותו כעת רק בגלל שאיבדתי את אחותי בנסיבות מצערות. במכתב כתבתי גם פיסקה הנוגעת ל"דעת הקהל" העולמית וכך כתבתי: ולבעיית "דעת הקהל" העולמית להלן מס´ שאלות שניתן לשאול אותם: מה דעת נשיא מדינת ארה"ב וצבאה במידה ויפלו פצצות מרגמה בתוך וושינגטון די סי? מהי הפקודה הכתובה? אולי אפשר לקבל העתק וליישם אותה על בית ג´אלה? מה יותר מוסרי, גרוש מחבלים על משפחותיהם מעבר לגבולות המדינה או הוצאה להורג של אזרח אמרקני שפיצץ את בניין התאומים וגבה קורבנות רבים? מהן תוכניות צבא ארה"ב במידה ובכל כבישי וערי ארה"ב היו פיגועי ירי יום אחרי יום עם נפגעים רבים? כתבתי זאת שעה וחצי לפני כל הארועים בארה"ב! האמת שזה הלחיץ אותי נורא כי באותו בוקר כתבתי מכתב למפקד הבסיס שלי על ליקויי אבטחה עם כותרת "חלום הבלאות של הבסיס". אז אם גם פה היה פה חיבור למשהו אז אולי בכך מנעתי משהו כאן בארצנו. מצורף בזאת מכתבי לנשיא לדעתי צריכם אנו ללמוד מכך משהו בברכת שנה טובה ומתוקה תכלה שנה ומכותיה ותחל שנה וברכותיה. אור וטוב אוריאל מעוז

פירוש נוסף לכך

הוא משום שהאות ג מייצגת גאווה, הוא הפירוש שאני מכירה. אור ואהבה לכולנו גילי פרי

למעלה