מיכל היי!

love4101

New member
מיכל היי!

יש מצב שהמדינה עוזרת לחד הוריות בקטע של מימון חלק מהבר מצווה ?כי נורא קשה לי לבד ואני מתלבטת עם לבקש מהאבא עזרה מכיון שאני לא בטוחה שהוא יעזור למרות שלפי החוק זה החובה שלו אשמח לתובנה בנושא תודה ושבת שלום.

מרגנית2

New member
לא שמעתי

על מימון של המדינה. גם לא שהאב חייב לשאת בהוצאות. אלא אם כן הוא חתם על זה בהסכם או שבית משפט הורה לו. יש עמותות שעוזרות וגם פה בפורום למען הקהילה לפעמים מתארגנים לחגיגת בר מצוה. מזל טוב וברכות לבר המצוה!

Bavmorda

New member
האב חייב לממן את הוצאות הבר מצווה

הבסיסית של העליה לתורה וכל מה שמסביב, אבל לא מבחינת אירוע חגיגי, שהרי זה האחרון נתון לשיקול דעתו של כ"א ולפי כיסו. אצלנו בהסכם הגירושין הקטע הדתי מוזכר. BAV.

m i c h a l i

New member
מצטרפת למרגנית ../images/Emo45.gif

את יכולה לבקש עזרה מהאב אבל אם הוצאות הבר מצווה לא נכללו בהסכם שעשיתם הוא לא חייב ע"פ החוק לעזור או להשתתף. נסי ליזום שיחה איתו וליצור שיתוף פעולה בעיניין ... אולי הוא יפתיע אם בכל זאת תזדקקי לעזרה תוכלי לפנות לעמותות שונות ולברר במחלקת הרווחה בעיר למי ניתן לפנות

אני יודע שבחיפה יש מרכז שנקרא

משפח"ה (משפחות חד הוריות) בין יתר הפעיליות הם קשורים לעריכת בר מצוה,לילדים למשפחות במצבנו,ראיתי תמונות אפילו. נדמה לי כי זה יחד,עם מעורבות של העייריה,שווה אולי לשאול בלשכת רווחה,לא עולה כסף לשאול תנסי אולי באיזור מגוריך?

למעלה