מיכא"ל

• פותח הנושא Kiru
  • פורסם בתאריך

Kiru

New member
מיכא"ל

שלום ו
על הפורום החדש
שמעתי על תוכנית מיכא"ל לא פעם, והייתי מעוניין לשמוע כמה פרטים שלא כתובים באתר או בפורום. 1. האם מדובר בשיטה המיועדת דווקא לנוער, או גם לילדים ומבוגרים? 2. האם יש אפשרות לעבור את הקורס במסגרת פרטית שאינה קשורה לארגון כלשהו (כמו בי"ס)? 3. היכן אפשר למצוא מאמרים מקצועיים שנכתבו על השיטה? אני מתכוון פחות להסברים כלליים או חוויות, ויותר להסברים על התכנים המועברים ועל החידושים בתחום ההדרכה שמיושמים שם.

yossi iv

New member
אין אדם שיעבור את פרוייקט מיכא"ל

ולא ישנה את אורחותיו,הרגליו,תודעתו והצלחותיו. פונקציית הגיל לא קיימת והפרוייקט מועבר לבני נוער , חיילים,סטודנטים,מורים ולמבוגרים במסגרות שונות. עד כה הפרוייקט יושם במסגרות ואירגונים שונים כגון בתי ספר , צה"ל ,משרדי ממשלה שונים ,ביטוח לאומי ובחברות גדולות. קיימת אפשרות לקיום הפרוייקט במסגרת פרטית . תידרש היערכות מיוחדת במינה לדבר. אתה באופן אישי תוכל ללמוד על ההנחייה במיכא"ל, רק מתוך השתתפות בפרוייקט או דרך חוויות התלמידים. הלמידה המיכא"לית היא למידה חוויתית,קסומה ,שונה לחלוטין מכל למידה שאתה מכיר כניראה. ישנם מחקרי מעקב על פרוייקט מיכא"ל ברשות מיכאל לוטן מה"חברה הישראלית לסוציולוגיה" , בהנחיית פרופ' חיים אדלר.הממצאים מדהימים בכל קנה מידה, לטווח הקצר ובמיוחד וטווח הארוך. אם יש לך עוד שאלות אל תהסס לשאול. כולל נושאים אישיים (במייל). באהבה

luzondo

New member
אני לא מסכים-הייתי במיכאל,ולא שינית

י את אורחותיי

yossi iv

New member
נכון...

אין למיכא"ל הצלחה של 100%. כל מי שלא רוצה,הרי לא עושה כלום בפרוייקט, מתנגד, לא מתכונן למפגש לא מתאמן במיומנויות וכו. לכל תלמיד יש בחירה חופשית אם להשאר או לפרוש . מי שלא ניראה לו יכול היה לפרוש בכל זמן, ועדיין יכול. באהבה

גם לי הפרוייקט

לא תרם בכלום :/ זה פרוייקט די טיפשי לדעתי.......... השיטה ללמוד אנגלית עירבבה אותי רצח......כנ''ל לגבי שיפור הזיכרון?! השיטות הרגילות בהרבה יותר טווובות חוץ מזה...אני עדיין מחכה לציון הסופי שלי :/ עברו כבר שנתיים מהפרוייקט....כיתה י'

fireblue1

New member
השיטה הרגילה ממש לא יותר טובה...

כנראה לא ניסית להבין את זה כי חשבת שזה טיפשי או בגלל שלא ניסית... האם אני צודק?

למעלה