מיכא"ל

iknow

New member
מיכא"ל

אני רואה פה המון הודעות וגם בבית ספרנו הראו לנו כל מיני ילדים שממש מרוצים ואומרים שהדבר הזה "שינה להם את החיים" אני אישית הייתי בפרוייקט הזה איך זה שינה למישהו את החיים? מה כל כך מיוחד בזה?

iknow

New member
לא סיימתי את הקורס...

זה היה טיפשי מידי(לדעתי) אני לא מבין למה אף אחד לא ענה לי-הרי אם זה כל כך נפלא למה לא להסביר לי למה זה כזה נפלא? העניין הוא כזה:מה המטרה של הקורס הזה בכלל? להסביר לי שצריך ללמוד באוניברסיטה? אני יודע את זה טוב מאוד גם בלי הקורס ללמד אותי מתימטיקה? אף פעם לא היו לי בעיות במתימטיקה וגם אף פעם לא "פחדתי ממתימטיקה" ללמד אותי על דימוי חיובי ועל המעגל הזה של דימוי עצמי-וגם להעלות לי את הדימוי העצמי? מה אני לא יודע מה אני שווה? כל אחד יודע במה הוא טוב ובמה הוא פחות טוב.וכל אחד מבין שלא צריך לקחת הכל ברצינות. בא ללמד אותי את מכניקת הקוואנטים בשנייה?(ועל ידי כך בעצם להראות לי שאני מסוגל לכל מה שארצה?) עשו לי טובה! ללמד אותי לכתוב מהר?לקרוא מהר?-שטויות כאלו לא שמעתי מעודי חוץ מבקורס הזה להראות לי שהגנטיקה לא משפיעה על אינטיליגנציה?(ועוד להגיד שזה הוכח כזה ממש לא??) לא מתאים לי שמשקרים לי! יש לי כמה חברים שסיימו את הקורס(כפי שציינתי לי פשוט לא היה כח לכל זיבולי השכל האלו- במיוחד עם המדיטציה-אילו שטויות-ובואו תוכיחו לי שזה לא נכון(כמובן שאתם חושבים עכשיו-"אתה אפילו לא שווה תגובה" אבל באמת ובתמים-אני רוצה לשמוע למה כל אחד חושב שזה שינה לו את החיים? באיזה תחום?)) והם לא ראו ולא מצאו בו שום דבר מיוחד-פשוט כלום!

Benizif

New member
אתה צודק בהחלט

לא כולם יסכימו איתי אבל לדעתי הקורס הוא בזבוז זמן וחלקו זה שטיפת מוח.

אבל זאת לא שטיפת מוח שלילית!!!

מה רע בזה שגורמים לך בצורה אינטנסיבית להאמין שאתה יכול לעשות כל מה שתרצה??? הלוואי שכולם יאמינו בזה, לא משנה באיזה דרך, שטיפת מוח או לא!

iknow

New member
אבל למה את לא יכול להבין את זה לבד?

למה אני צריך שמישהו יגיד לי שאני יכול לעשות כל מה שאני רוצה??? לי אישית אף אחד לא צריך להגיד את זה! לדעתי זה יכול להיות ממש אחלה פרוייקט אם יופעל במסגרת של ילדים בעייתים או בערי הפריפריה שבהן אין דגש בחינוך על לימודים גבוהים או בכלל שאיפות כלשהן בחיים(אני שמעתי פעם ילד שאומר שהחלום שלו זה שתיהיה לו בסטה בשוק-לאנשים כאלו פרוייקט כזה יכול להועיל אבל זה בזבוז משבע של כספים לבזבז את הקורס על הילדים הלא בעייתיים-כי אני קיבלתי את הקורס הזה בחינם-ואני הייתי מואד שמח אם הילד שהזכרתי קודם(עם הבסטה בשוק) היה מקבל אותו במקומי- הלוואי שפשוט לא היו מקבלים אותי לקורס הזה ומקבלים אותו בקיצור-אין מקום לקורס כזה בקרב ילדים שאין להם בעיות בנוגע לשאיפות בחיים

תראה...תשמע...

בכיתה ט' הרבה מאוד ילדים לא יודעים את זה ולא רואים את זה כמו שמיכא"ל מראה, למשל אני, אותי חינכו לעשות מה שנחשב, מה שיוקרתי, ומכניס הרבה כסף, אז הלכתי ללמוד פיסיקה למרות שלא סבלתי את זה, באיזה שהוא שלב אמרתי לעצמי שזה מאמלל אותי ואני ממש לא רוצה לעשות את זה, ואם מיכא"ל לא היה מודיע לי שאני יכולה להשיג כל מה שאני רוצה, והעקרונות האלה לא היו מושרשים בי עוד מכיתה ט', הייתי ממשיכה לעשות מה שההורים שלי רוצים, וחוץ מזה, פיסיקה זה בטוח, זה רשת הצלה, זה היה פחדני מצידי לעשות את זה גם מהסיבה שפחדתי לעשות מה שאני באמת רוצה... אני חושבת שלכל אחד יש רגע בחיים של פחד מהדרך אל המטרה, של פקפוק בעצמו, ולפחות בשבילי שם נכנס פרוייקט מיכא"ל.

אוי אוי...

תשמע, קודם כל, את זה אמרו לנו במפגש הראשון, מי שבא עם גישה של איזה שטויות זה, לא יקבל מזה כלום, צריך לבוא לשם עם ראש פתוח, וכל מה שמלמדים במיכא"ל זה נועד בשביל לתת לך בסיס, מעט כלים אינטקטואליים בשביל להגשים את המטרה שלך בחיים, להראות לך שאף מטרה או חלום לא בשמיים ואתה יכול לעשות כל מה שתרצה בעולם, לתת לך את הביטחון הזה בעצמך, אם תזלזל בכל מה שעושים שם כל הזמן, זה לא ישפיע עלייך בגרוש. זאת די המטרה של מיכא"ל אבל אי אפשר ממש להבין אם לא חווים בצורה שלמה ועם ראש פתוח את כל המפגשים. זה אמנם באמת לא קונספט חדש או "מיוחד" כמו שאתה אומר, אבל זה אחד המקומות היחידים שבאמת גורמים לשינוי בגישה, כי זה כל כך מוחשי, את עושה את זה בעצמך, אתה עובר מן תהליך כזה... וגם לא שוכחים את זה, באמת זה בלתי נשכח , זה לא כמו איזה הרצאה שאתה שומע פעם אחת, או איזה ספר שאתה קורא שאתה שוכח, מיכא"ל והעקרונות שלו נחקקים אצלך... אני לא יכולה אפילו להסביר את זה אבל זה קורה... הרבה אנשים שינו את הגישה שלהם ובכלל הראייה שלהם על איך שהחיים יראו ואיך שהעתיד ייראה בשבילם. אם בשבילך זה לא משו מיוחד, פסדר, זכותך לדיעה...

iknow

New member
זה בדיוק העניין אני לא באתי עם

גישה שלילית אני באתי עם גישה ממש חיובית לעניין-לי הבטיחו שישנו לי את החיים-לי הבטיחו שאני אנצל כל מיני חלקים במוח שלא ידעתי שקיימים בכלל אבל אני מגיע-מבחן-יופי סבבה מבחנים אני אוהב זה היה כיף אבל אחרי המבחן כל החרתא התחיל לפעול-מעט כלים אינטילקטואלים? זאת השלייה של כלים אינטלקטואליםץ. כדי להגשים את המטרה שלי בחיים? א)אין לאף אחד מאיתנו מטרה לחיים חוץ ממה שכל אחד עושה מחייו שלו ב)אני ממש לא צריך שום קורס כדי להגשים את מה שאני רוצה להיות ומה שאני רוצה ללמוד ולדעת.ממש לא! וסתם ככה-אל תזלזלי בהרצאות ובספרים במיוחד לא כשהם באים בהשוואה מול הקורס הסתמי והלא נחוץ הזה. תאמיני לי את תתצטרכי את ההרצאות הללו ואת הספרים הללו כדי להגשים את מה שאת רוצה להיות הרבה יותר מהקורס הזה.

iknow

New member
לא זוכר בדיוק

שיעור רביעי חמישי לא זוכר בדיוק... לא יכלתי לסבול יותר אז פשוט הפסקתי לבוא

אתה צועק עליי?

לא כי זה נשמע ככה... מה אני אגיד לך... לא עזר לך , לא עזר, בכל כלל יש יוצא מן הכלל, ותמיד יהיו כאלה ששיטה מסוימת לא תתאים להם. ביי

אה וגם עוד משו,

נשרת באמצע? אם כן אתה לא יכול לשלול משו ככה גם, לא ממש ניסית אותו עד הסוף כמו שהם אומרים במיכא"ל , מיכא"ל זה כמו פאזל, ל מפגש זה חלק בפאזל, רק בסוף אפשר להבין במה מדובר... אם לא, ראה תשובה בהודעה הקודמת שלי

e l i 2 1

New member
קבלת את התשובה מדייייייייי כלומר

מי שלא מסיים לא יכול להבין את כל התמונה הכוללת שנקראת מיכא"ל.

למעלה