מיכא"ל שלי

davidori

New member
מיכא"ל שלי

זהו, הגיע הזמן שלי לסכם את פרויקט מיכא"ל.. זה כמובן לא היה ממש קל, אבל הצלחתי להוציא מכתב קטן... בבקשה: לפני הכל – מיכא"ל הוא לא אבקת קסמים, ויש לי המזל שחשבתי ככה מתחילת הקורס, וכך עבדתי קשה יותר וטוב יותר, ולדעתי הבנתי והפנמתי טוב יותר את מיכא"ל. כ"כ הרבה תחומים נלמדו במיכא"ל, כ"כ הרבה ידע כללי צברתי, קיבלתי כ"כ הרבה כלים ושיטות ללימוד, זיכרון, קריאה מהירה, אנגלית, מתמטיקה, הבנת הנקרא, ציור, ועוד... ועדיין – זה בקושי רבע ממה שמיכא"ל באמת תרם לחיי. מיכא"ל בבסיסו הוא האמונה , שאני יכול הכל, ואין דבר שגדול עלי. מעכשיו פשוט אין דברים שגדולים עלי, וזה כולל הכל, כל דבר שארצה – אני מסוגל לעשות אותו. מיכא"ל בבסיסו הוא קבלת האחריות האישית על המעשים, ההצלחות והכישלונות. אני יודע שכל הצלחה או כישלון שלי הם תלויים בי, זו אשמתי, או זכותי. אני יודע למצוא למה נכשלתי, ולעבוד בעצמי כדי לשפר את הנושא. מה שלמדתי במיכא"ל לאו דווקא קשור ללימודים, ואני אישית לוקח את זה בתור דרך חיים, שתלווה אותי בכל תחום שאני אעסוק בו, גם (ואולי אפילו בעיקר) בשעות הפנאי. מיכא"ל הוא נעליים משוכללות בעלות צופן מיוחד, שרק מי שלומד לפענח את הצופן המסובך, מסוגל להשתמש בהם ולהגיע רחוק... היום אני לובש את הנעלים ומתחיל לרוץ במסלול להצלחה. (ושוב, זה לאו דווקא לימודים) מיכא"ל הוא בקיצור - צופן לחיים. במיכא"ל עסקנו בצפנים הרבה, כל מיכא"ל, או – הרבה מהחיים- מוכנס בתוך צופן אחד, בתוך קורס אחד, בתוך 14 מפגשים בלבד, אשר למי שמפענח אותו, אין יותר מעצורים, והוא מסוגל להצליח בכל דבר. כשאני מסתכל לאחור, לימים שלפני הקורס, אני לא מבין איך הייתי חי, לומד, ומתקדם בלי העקרונות הכי חשובים במיכא"ל. מבחינתי מיכא"ל עוד לא נגמר, ויכול להיות שהמיכא"ל שלי ישתנה, בגלל שמיכא"ל הוא דבר שלא נגמר ולא מפסיק לעולם. המון תודה על התהליך המדהים שעברתי, תודה למפתחי השיטה, תודה למנחה המדהים שהיה לי, ותודה לעצמי שעמדתי בפרויקט בכבוד. תגובות
 

davidori

New member
חח תודה >>

אני ישמח לתגובות יותר מורחבות האם נראה לכם שלא פיספסתי כלום במיכא"ל? באמת הרווחתי את המקסימום כמו שאני חושב? תודה מראש
 
יצאת גבר, גבר!

זה ממש מקסים! זה אמיתי, וכן , זה מה שלקחת ורואים שהפנמת את מיכא"ל והבנת את הדברים העיקריים כול הכבוד לך ובאמת, תודֵה לעצמך... =] יום טוב!
 

davidori

New member
שימחת אותי ../images/Emo13.gif

תודה על התגובה.. אני מרשה לעוד אנשים להגיב.. אדר, יוסי, מה איתכם
?
 

count on me

New member
איזה בקשה =] דווקא אני? כבוד..חחח

"מבחינתי מיכא"ל עוד לא נגמר, ויכול להיות שהמיכא"ל שלי ישתנה, בגלל שמיכא"ל הוא דבר שלא נגמר ולא מפסיק לעולם." במשפט זה שכתבת במכתבך "מיכא"ל שלי " אתה עונה לעצמך על השאלה : "האם נראה לכם שלא פיספסתי כלום במיכא"ל?" ושאלות בסגנון. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ המכתב שכתבת מאוד מרשים, עם המון עוצמה. ניתן לראות שרכשת המון המון במיכא"ל, והפנמת הרבה דברים. אני חושבת שהגעת גם למסקנות שנכונות לך, רק תיישם אותם. מה שכתבת מקסים, מנוסח כל כך יפה וייחודי לך. עברת תהליך ארוך, מסע. ועכשיו שיש לך את הכלים להצליח, את התובנות שלך - אתה מוזמן גם ליישם אותם. אני מרגישה לאורך כל ההודעות שלך, והשאלות, את החשש שלך שלא הפקת מספיק, לא למדת.... ואתה כל הזמן תוהה אם הפסדת משהו...הפחד לא להספיק, הפחד שיש עוד לגלות. אז אני אגלה לך משהו, אפחד מאיתנו לא הצליח וגם לא התאים לו לקחת את כל מה שמיכא"ל הציע. מכוון שכל אחד לוקח מה שהוא צריך באותו רגע נתון. אז אין לך מה לדאוג.....אני לדוגמה בזמן שעברתי את מיכא"ל לקחתי א' ב' ו ג' ....כי זה מה שהייתי צריכה... ועכשיו אני לוקחת/ משתמשת ב ד' מ' ו ז' ..... בכל תקופה שלך אתה תראה איך מיכא"ל ישפיע עלייך, אתה תראה איך אתה תגלה את מה שעכשיו לא היית צריך. כייף לקבל תגובות, אה? חח באמירת כל הכבוד!
 

davidori

New member
תודה!!

אני יחפור בהודעה שוב בקרוב..
תודה שהגבת תגובה רצינית פה..
 

davidori

New member
אגב

אני בניגוד אלייך לא מוצא דברים שאפשר "להשתמש" בהם במיכא"ל: בגיל א' דבר א' ובגיל ב' דבר ב'.. אני רואה במיכא"ל רק דבר אחד גדול..אמ.. את יכולה לפרט למה התכוונת כשכתבת: "אז אין לך מה לדאוג.....אני לדוגמה בזמן שעברתי את מיכא"ל לקחתי א' ב' ו ג' ....כי זה מה שהייתי צריכה... ועכשיו אני לוקחת/ משתמשת ב ד' מ' ו ז' ....." תודה
 

count on me

New member
כמובן שאני יכולה =]

ולפחות לנסות.....חח אז ככה, בשביל להמחיש את מה שהתכוונתי אני אתן לך דוגמה אישית מהחיים שלי. בזמן מיכא"ל השאיפה שלי הייתה, ולשם כך ניכנסתי לפרויקט, היה בגלל מתמטיקה, בהמלך הקורס לקחתי דברים אחרים...מה שהייתי צריכה וזה : הרחבת אופקים, ניהול זמן יעיל, חברים, והמון המון ידעה...זה מה שעיניין אותי. ולא לקחתי שום דבר לימודי. = זה מה שהיה במהלך הקורס עצמו. לעומת זאת היום, אני משתמשת בדברים אחרים כמו עם הצבת מטרות והגשמה, חרדת בחינות, קריאה מהירה במחנים...וכד'..... וכל פעם אני מגלה משהו אחר שלמדתי.....בכל סיטואציה בחיים.. הבנתו'ס ?
 

davidori

New member
אני חושב

שכן.. זאת אומרת לקחת את הגישות והתפישות חיים, את העיקרים, לקחת לעצמך גם כמובן את האופקים וניהול הזמן, אבל את למשל זיכרון לא לקחת מייד.. זאת אומרת - הדברים ש "לקחת" לפעמים כן ולפעמים לא נמצאים בספר טיפוס עצמאי, ומה שאת לוקחת תמיד, זה את הבסיס והגישה? צדקתי?
 

toty17

New member
ואוווו...

"מיכא"ל בבסיסו הוא האמונה , שאני יכול הכל, ואין דבר שגדול עלי. מעכשיו פשוט אין דברים שגדולים עלי, וזה כולל הכל, כל דבר שארצה – אני מסוגל לעשות אותו. " מקסים!!! קבל ח"ח!!!
 
למעלה