מייק אולדפילד

avsamuel

New member
מייק אולדפילד

חברה עם כל הכבוד לויכוחים שלכם לגבי מי הגיטריסי הטוב ביותר שכחתם אדם שבעיני הוא אחד הגאונים הגדולים של עולם הגיטרה אדם שבגיל 17 כבר יצר עבור ריצרד ברנסון מחשברת VIRGIN את אחד מהאלבומים הגדולים ביותר של עולם המוזיקה מייק אולדפילד אני שם לב שאתם דנים בהרבה אמנים גדולים ואפילו עשיתם דו קרב של גיטריסטים אבל חברה מייק אולדפילד, אחד הנגנים הגולים ביותר בעיניי מה אתם אומרים ?

lady_anne

New member
צריך להרחיב קצת את ההגדרה

מייק אולדפילד הוא לא רק גיטריסט, אלא אחד הנגנים היותר רבגוניים שצמחו בעולם המוזיקה. האיש מנגן בכשרון יוצא דופן כמעט על כל דבר שזז, והצמיח כמה קלאסיקות נפלאות שלא נס ליחן גם בחלוף שנים רבות. כמו ברבים מן המקרים גם אולדפילד היה חדשני בזמנו, אך בחלוף הזמן הפכו יצירותיו יותר קלילות וקלות-לעיכול - ולא לטובה. היה לאחרונה איזשהו נסיון להוציא טיובלאר בלס 2, אם אני לא טועה, אבל קשה לשחזר הצלחה מלפני 20 שנה או יותר. על אף ולמרות הכל ההגדרה הקולעת לאולדפילד היא "גאון".

haimgl

New member
אהבתי נורא

את הסולו שלו בmoonlight shadow יש לכם שירים טובים שלו שאתם יכולים להמליץ?

LadyG

New member
מייק אולדפילד שבהחלט ניתן להגדירו

כ"גאון" כבש את מקומו בהיכל התהילה של הרוק בזכות Tubular Bells הנודע מ- 1973. לי יש בלב פינה חמה דווקא ל- Ommadawn מ- 1975. אולי משום שהוא שייך אצלי לתקופת גיל העשרה אבל האלבום הזה שהוא איטי יותר וקצת אפל יותר וקיבל ביקורות טובות פחות מהמבקרים בזמנו אהוב עלי לא פחות. משם לקוח הקטע החמוד On a horseback שהוא מהקטעים, שאפילו ברדיו לפעמים משמיעים אותו. קשה מאוד להמליץ על שירים בודדים של אולדפילד. האלבומים הם אלבומי קונספט וקשה מאוד להפריד בין הקטעים. למי שלא מכיר ורוצה להכיר כדאי להתחיל עם Tubular ואח"כ להקשיב ל- Ommadawn. ואת Moonlight shadow כתב אולדפילד למגי ריילי.

hells bells

New member
Tubular פשוט משובח!

אני מת על התקליט הזה בעיקר על החלק השני. הכי אני אוהב את הקטע עם ה"קוף המשוגע" הזה שצורח. מומלץ!

למעלה