מיילס דיוויס

CosmikDebris

New member
מיילס דיוויס

הכנסתי למערכת את ON THE CORNER, ופשוט התאהבתי. רק מנסה להבין מה אני שומע? FUNK FUSION כזה? מה זה? זה עננננק! יש מצב שמישהו ממליץ לי על עוד אלבומים בנושא? נ.ב. הפורום הזה כולל גם פיוז'ן?

עמית ע

New member
סוגיה בעייתית

בעקרון פיוז'ן זה ג'ז, אבל שמתי לב שבפורומי ג'ז יש "פיוריסטים" שמתייחסים לפיוז'ן בזלזול ורואים בו מגמת התמסחרות. יש הרבה מאד אלבומי פיוז'ן שמבחינה מוסיקלית מכילים מוטיבים רבים שמאפיינים רוק מתקדם. יש גם הרבה יוצרים שנגעו בשני התחומים - למשל ביל ברופורד, פיל קולינס, ג'רי גודמן. בקיצור, אפשר לדון כאן בפיוז'ן, אבל רצוי לברור את המוץ מהתבן ולדבר על היוצרים והיצירות שהמכנה המשותף שלהם עם רוק מתקדם גדול ככל האפשר. אני מציע למי שמתלבט לעשות את "מבחן גיברלטר": אם שם האמן/הרכב מופיע בגיברלטר (אנציקלופדיה לרוק מתקדם), מתאים לדבר עליהם גם כאן. המלצות: Mahavishnu Orchestra - Inner Mountain Flame / Birds of Fire Return to Forever - Hymn of the Seventh Galaxy Larry Coryell - Introducing The Eleventh House Arti e Mestieri - Tilt / Giro di valzer per domani יותר בכיוון Fאנק-פיוז'ן: Brecker Brothers - Brecker Bros

CallMeCavanaugh

New member
פאנק פיוז'ן

אני לא מומחה גדול בתחום, אבל אם הסגנון מוצא חן בעיניך, מומלץ בחום הבסיסט Marcus Miller (מי שגם ניגן על רוב הכלים באלבומי הפיוז'ן של מיילס דייויס), והגיטריסט George Benson. יש עוד המון, אני סתם לא זוכר יותר מדי כרגע.

יש עוד כמה

כדי לך להאזין לגונג, בגלגול הפיוז'ן שלהם (gazeuse והלאה) וכמו כן לשאר אלבומי הסולו של אלן הולדסוורת', הגיטריסט שלהם, שניגן גם בUK כמו כן הMAHAVISHNU ORCHESTRA בניצוחו של ג'ון מקלפלין, גיטריסט העל, עושים אחלה פיוז'ן שמזכיר מאד את קינג קרימזון

למעלה