מיידע על דיאליזה

ronensch1

New member
מיידע על דיאליזה

שלום לכולם . אמא שלי אמורה בקרוב להתחיל בטיפול דיאליזה. רציתי לברר על דיאליזה שניתן לבצע מהביית (אני יודע שקיימות שתי אופציות). אשמח לקבל כל מיידע בנושא. תודה מראש

Avraham F

New member
דיאליזה ציפקית (פריטוניאלית)

ל ronensch1, ההסבר מתוך מאמר "כליות בסכרת" מאת ד"ר יורם קנטר. הדיאליזה הפריטוניאלית (CAPD - Continuous Ambulatory Peritoneal Dialysis), הינה שיטה הנעשית ללא תלות במתקן אשפוזי ויכולה להתבצע בבית. דבר זה משפר את איכות חיי המטופל. אין צורך בהחזקת מכונת דיאליזה בבית. אין צורך לשכב מספר שעות בעת הטיפול ואין צורך בגישה לכלי דם והכנסת "שאנט". בשיטה זו מנוצל קרום הצפק העוטה את איברי הבטן והמעיים (הפריטונאום) כממברנה (מסנן) חצי חדירה לסינון המומסים. על ידי מילוי חלל הפריטונאום בנוזל הדיאליזה, נמשכים אליו חומרי הפסולת והמומסים מהדם דרך קרום הפריטונאום אל הנוזל (הדיאליזט) הממלא את החלל הפריטוניאלי, ונוזל זה אזי מוחלף בתמיסת דיאליזה חדשה וטרייה. התהליך של הסינון הינו איטי ודומה יותר לתהליך הפיזיולוגי מאשר ההמודיאליזה הנעשית בזמנים קבועים מספר פעמים בשבוע. גם תנועות הנוזל ושינויי הריכוזים המאפיינים את תהליך ההמודיאליזה אינם בדיאליזה פריטוניאלית. כך ניתן לשמור על רקמה קבועה ויציבה (אם כי גבוהה מהנורמה) של הקריאטינין. גם בעיית השאנטים והעדר כלי דם זמינים ויציבים לחיבור להמודיאליזה, אינה קיימת בשיטה הפריטוניאלית. הרושם הקליני הינו שחולים המפתחים כאבים בחזה ותעוקת לב בטיפול בהמודיאליזה, מצבם משתפר על דיאליזה פריטוניאלית. הסכנה של הופעת מצבים דחופים ושונים המופיעות עם ההמודיאליזה כגון הפרעות קצב לב, נפילת לחץ דם פתאומית, קלקול במשאבה או במתקן חימום הדם שבמכונה או התייבשות יתר - אינה קיימת בדיאליזה הפריטוניאלית. בצורה זו של דיאליזה, נשמרת עצמאות יחסית של החולה שאינו צריך להתאשפז למחצית היום מספר פעמים בשבוע ביחידת דיאליזה במתקן אישפוזי. החולה אם הינו אינטליגנטי ובעל מוטיבציה מספקת, יכול להחליף בעצמו 4-5 פעמים ביממה את שקיות הדיאליזה ולהמשיך ולתפקד בחיי היום יום עם הפרעה מינימלית יחסית. הבעיה העיקרית הנה סכנת זיהום קרום הפריטונאום (פריטוניטיס). כיום, בטכניקות מיומנות ובהדרכת חולים משתפי פעולה תוך שמירה קפדנית על תנאים סטריליים בעת החלפת השקיות, האירוע הפריטוניאלי יכול להופיע אחת לשנה עד שנתיים. הופעת הפריטוניטיס מסבכת את המשך הטיפול ומצריכה התערבות באישפוז להחלפת קטטר, טיפולים אנטיביוטיים וכדומה. למרות היעילות של השיטה, והיכולת לשפר במקצת את איכות החיים, הרי שבאף אחת משיטות הדיאליזה, אין את האפשרות לשיקום מלא ולהחזרת איכות החיים. בברכת בריאות טובה יותר.

שרית(^_^)

New member
לא רוצה להרתיע, אבל...

משיחות עם מספר אנשים שעשו דיאליזה פריטוניאלית וגם עם האחיות ביחידת הדיאליזה, הבנתי שגם אם מחליטים ללכת על דיאליזה פריטוניאלית - אשר יתרונותיה עימה - מאד לא מומלץ לעשות זאת למשך תקופה ארוכה מדי (שנתיים לכל היותר). הדיאליזה הפריטוניאלית לאורך זמן גורמת להדבקויות קשות במעיים - בעיה שבד"כ לא ממש ניתנת לטיפול ועשויה לגרום צרות קשות מאד (אני מכירה אישה מקסימה שנפטרה לא מזמן מהסתבכות כזו בעקבות שנים של דיאליזה פריטוניאלית ועוד כמה חבר'ה שעדיין סובלים מבעיות רציניות במעיים לאחר מס' שנים שעשו דיאליזה פריטוניאלית, למרות שכבר עברו לטיפולי המודיאליזה) בנוסף, המאמר שאברהם ציטט מזכיר בשורה אחת, מבלי לפרט יותר מדי, כי "הבעיה העיקרית הנה סכנת זיהום קרום הפריטונאום (פריטוניטיס)." לא יודעת אם כולם מודעים לעובדה שפריטוניטיס הוא מצב מסכן חיים שמוביל במרבית המקרים למצב של שוק ספטי עם סיכויי השרדות נמוכים... אז נכון שבכל רגע נתון אפשר גם לעבור את הכביש ולהדרס חלילה וחס, אבל חשוב מאד להיות מודע לכל הסכנות.

ריס26

New member
מסתפק

אני מבצע דיאליזה פרטוניאלית למעלה משתים עשרה שנים(+שנה וחצי) , לא שמעתי על בעיות מעיים ביחידה בעקבות הטיפול. אחרי שאברהם יאמת את דבריך או חלקן , נישאל באיזה שיטה עדיף מבלי להסתכל על העדפת החולה מצד יכולתו התכנית או אורח חייו אלא מצד בריאותו , תופעות לוואי , עמידות הגוף , הסתבכות איברים אחרים כמו לב כבד,עצמות ושרירים ,כלי דם. השאלה מלמעלה היא בעצם מה עדיף המו או פרטוניאל? בתגובתך נישמע כאילו המו עדיפה. אני רוצה לומר לך כמטופל ותיק ראיתי מטופלי המו ופרטוניאל , פרטוניאל עדיף. (המשך בתגובה לתגובה)

ריס26

New member
המשך

ראיתי מטופל בן 70 בדיאליזה פרטוניאלית רץ במיסדרון בזקיפות לאחר טיפול לילי , האם זה אפשרי לבן 70 (או פחות) לאחר טיפול בהמו דיאליזה?? אחרי טיפול פרטוניאלית מרגישים הטבה וכוח יחסי מלפני הטיפול , האים בהמו אחרי טיפול ישנה הרגשה כזו ?? כמה שכיחה בעיית המעיים אים ישנה ,לעומת השכיחות של הפטיטיס c בהמו דיאליזה? אסיים לומר ששתי השיטות קשות מנשוא. רפואה שלימה.

Avraham F

New member
עוד על סוגי הטיפול

לכל שיטת טיפול, יתרונות וחסרונות. ההחלטה היא בידי הרופא הנפרולוג ו/או המטופל לפי נוחיותו. כל מטופל בשיטה אחת יגיד כי השיטה בה הוא מטופל היא הטובה ביותר. מעטים עברו טיפול בשתי השיטות, כך שרק הם יהיו יותר אובייקטיבים. אני מכיר מטופל (67), שטופל שנים ב"משולב" ("ציפקית" + פעם בשבוע "המו"). הוא טען כי על פי מחקר שעשה, זה משלב את היתרונות בין השיטות. לאחר זיהום פריטוניטיס שקיבל לפני כשנה, עבר בלבדית להמודיאליזה. כיום הוא ממתין להשתלה, שלעבור אותה, הוא סירב מפחד, משך שנים. בריאות טובה יותר,

ronensch1

New member
מיידע נוסף

אשמח לקבל גם מחירים של המכשירים הבייתים. תודה

D o r o t h y

New member
מחירים? כאן?

נראה לי שבשביל הפרטים הטכניים עדיף לפנות למי שמספק את המכשירים, לא?

Avraham F

New member
מחירים

לרונן, מטופל דיאליזה זכאי לטיפולים ע"ח קופ"ח (המדינה). המכשירים הביתיים והתמיסות, מסופקים בעיקרון ללא תשלום. יש לפנות לקופ"ח לשם בירור, כמובן עם אישור רפואי. (יתכן וישנם סוגי מכשירים המסופקים בתוספת תשלום, אך אינני בטוח). בריאות טובה יותר.

ריס26

New member
האחראי על ההספקה

הוא מרכז הרפואי|ביהח , והוא נותן את האישורים לכל הציוד וחברות כמו טבע מדיקל מספקות בפועל, ללא תשלום כלל גם לא למכשיר כזה או אחר. כדי שתיצרו קשר עם היח במחלקת נפרולוגיה הרצויה לכם והם יעשו את כל העבודה וההדרכה. רפואה שלימה!

למעלה