מייבש כביסה- עזרה!!!!!!!

שלי שע

New member
מייבש כביסה- עזרה!!!!!!!

קנינו מייבש כביסה שאמור להגיע ביום שישי. אני פתאם חוששת שאולי עשינו טעות שקנינו מייבש כי כולם אומרים לי שהמייבש יכווץ לי את הבגדים. כיוון שהבגדים שלי ושל שאר בני ביתי טובים עלינו ואינם זקוקים לכיווץ, אני תוהה אם כדאי לי לבטל את הקניה. 1. האם מייבש באמת מכווץ את הבגדים? 2. בכמה? 3. האם בכל יבוש מכווץ קצת או רק בפעם הראשונה? תודה רבה

r i n i

New member
תשובות

מיבש כביסה מכווץ בגדי צמר לגודל מיניאטורי מיבש כביסה מכווץ בגדים חדשים (אחרי כביסה ראשונה/שניה) בכמה? לא יודעת - מכווץ, קצת וגם אז לא תמיד ולא הכול. תקראי את ההוראות של מייבש הכביסה ואת אפשרויות הייבוש שלו, תבדקי על פתקיות הבגדים מה לא מומלץ להכניס למייבש. מנסיון שלי, בגדים חדשים אני מכבסת ותולה על חבלי כביסה בפעמים הראשונות ובכביסות אח"כ מכניסה למיבש הכביסה.

שלי שע

New member
המשך

תודה על התשובה, אם אני מבינה נכון מדבריך- אם הבגד הוא לא חדש ועבר כבר כמה כביסות ויבוש על חבל אז הוא לא יתכווץ? פוטר- מתכווץ? האם כדאי להתחיל לקנות מידה אחת יותר? כי לדוגמא הבן שלי מידה 18-24 במכנסיים. אם אקנה לו 2 זה מאד ארוך עליו, אם זה יתכווץ אז יהיה טוב. אז מה לקנות?

כותנה מתכווצת עד אחוז מסויים

בעיקרון גם הכביסה מקבצת יש כאלו שאומרים שכן לקנות גדול יותר אצלי מעולם לא התכווץ במייבש לכדי מידה שלמה

שלי שע

New member
אז למה צריך מייבש?

הרי צריך אותו לעונת החורף אבל את כל פריטי החורף- סריגים, סוודרים, פוטר- לא מכניסים כי זה מתכווץ

שלי שע

New member
תגובה

כשכתבת שכותנה מתכווצת בכביסה- התכוונת לכך שמתכווצת במיבש? כותנה מתכווצת במיבש גם אחרי שכבר כובסה רגיל ללא מיבש מספר פעמים? בכמה מתכווצת?

נועם@בת

New member
לא לייבש בגדי פליס (פליז)

אלא אם כן רוצים להעביר אותם לאח הקטן. גם סריגי כותנה ריבס (אלה שיש להם מעין פסים) לא מומלץ לייבש במייבש. כמו שריני כתבה, בגד אמיכות טובה שעבר כבר כמה כביסות לא יתכווץ. בגדים חדשים, בעיקר כותנה ובעיקר מאיכות בינונית ומטה, יש להם סיכוי טוב יותר להתכווץ. בתיה

שלי שע

New member
המשך

תודה על התשובה, פוטר- מתכווץ? האם כדאי להתחיל לקנות מידה אחת יותר? כי לדוגמא הבן שלי מידה 18-24 במכנסיים. אם אקנה לו 2 זה מאד ארוך עליו, אם זה יתכווץ אז יהיה טוב. אז מה לקנות? מה זה איכות בינונית? בגדים מפוקס- למה נחשבים?

שלי שע

New member
אז למה צריך מייבש??????????

הרי צריך אותו לעונת החורף אבל את כל פריטי החורף- סריגים, סוודרים, פוטר- לא מכניסים כי זה מתכווץ

r i n i

New member
כי את הרוב כן ניתן ליבש

סריגים ברובם עשויים מכותנה/סינטטי פוטר אחרי כמה כביסות לא מתכווץ. סוודרים זה הדבר היחידי שאני לא מייבשת אף פעם ! אם יש לך מספיק מקום לתלות במקום מקורה את לא זקוקה למיבש, זה יקח יותר זמן אבל תחסכי חשמל.

שלי שע

New member
../images/Emo6.gifתעשי לי סדר בכביסה בבקשה

פוטר- אחרי שעבר כמה כביסות רגילות ללא מיבש- כבר לא מתכווץ? (אם כך- אז זה סבבה אם רק חדש אסור להכניס) סוודרים- את מתכוונת צמר? כשאני אומרת סוודר זה בשבילי כל הסוגים אז מה מותר ומה אסור? מצעים, מגבות, הלבשה תחתונה- אפשר? שמיכות? תודה

r i n i

New member
ככה

רוב הבגדים (חולצות, מכנסיים, תחתונים, גרביים, גופיות) אחרי כמה כביסות לא מתכווצים בייבוש מצעים ומגבות לא מתכווצים בייבוש (המגבות יוצאות רכות ונעימות) סריגים רק אם לא עדינים במיוחד או לא עשויים מצמר (משולבים בצמר) שמיכות לא ניסיתי אף פעם. כדי לחסוך בחשמל אני לא מיבשת מכנסיים (ג'ינסים ושאר מכנסיים "כבדים") ומגבות ותולה בבית או בחוץ בימים לא גשומים.

שלי שע

New member
אז....

אז צמר וסריגים עדינים- לא להכניס בכלל פוטר וכל השאר- אחרי כמה כביסות רגילות ללא שימוש במיבש , ניתן להכניס למייבש (הפוטר חשוב לי כי רוב הבגדים של בני התינוק הם פוטר ולא בא לי שיתכווצו!) לפי מה שכתבת לי אני פשוט אף פעם לא אשים דברים חדשים במייבש אלא רק כאלו שעברו כבר כביסות אבל סתם מסקרנות- דברים שמתכווצים ואפילו מעט, מתכווצים רק בפעם הראשונה ששמים אותם במייבש או בכל פעם קצת?

שלי שע

New member
אשמח לשמוע את דעתך

שמעתי כבר מגוון דעות על יבוש בגדי כותנה- כותנה את שמה במייבש? שאלה נוספת- האם את קונה לילדיך בהנחה שיש לך) מידה גדולה יותר או פשוט שומרת על ההוראות שכתבת לי וזה עובד?

רוני1955

Active member
חסכון בחשמל

זה נכון. אם לא משתמשים במייבש, חוסכים חשמל. זה נכון לגבי כל מכשיר חשמלי שקיים. יבוש של 5 ק"ג כביסה במייבש של 3 קילוואט, למשך שעתיים עולה בערך 3 (שלושה) שקלים חדשים. האם בשביל לחסוך 3 שקלים, שווה להתעסק עם תליה והורדה מהחבל? בנוסף, כביסה אחרי מייבש, ברובה לא זקוקה לגיהוץ. גם השימוש במגהץ עולה כסף.

למעלה