מיטות חשמליות

skeptic

New member
מיטות חשמליות

לפני זמן מה היתה בכלבוטק תוכנית על מיטות חשמליות ועל קרינה אלקטרו מגנטית (ממנועי חשמל) גבוהה שקיימת בלא מעט מיטות חשמליות.

בתוכנית היה שימוש במד קרינה כדי לבדוק מיטות בחנויות. זה מכשיר קטן יחסית שמראה על גבי סקאלה את כמות הקרינה.

אנחנו לפני קניית מיטה חשמלית ורוצים לערוך בדיקה משלנו כדי לא לסמוך על הבטחות המוכרים.

באינטרנט יש חברות שמוכרות ציוד כזה וגם משכירות.

מחיר מכשיר פשוט ובסיסי הוא בסביבות 800 ש' וניתן גם להשכירו תמורת כ-90 ש' ליום.

מחיר המכשיר שהשתמשו בו בתוכנית (כנראה) הוא מעל 2,000 ש'.

האם ידוע על אלטרנטיבה אחרת, יותר סבירה כלכלית?

תודה לעונים.

90 ש"ח ליום לא נשמע הוצאה נוראית כל כך,

בטח לא בהשוואה למיטה חשמלית.
אם מרכזים את כל בדיקות המיטה ליום או יומיים, זה נראה כמו הוצאה הגיונית.

אותי מעניינים שני דברים אחרים - האם המכשיר הנ"ל מודד גם את התדר של הקרינה, או רק את העוצמה שלה, ובכל מקרה, איך אתה עושה את הקישור בין הקרינה הנמדדת לבין הנזק הפוטנציאלי שלה?

skeptic

New member
קצת קשה לרכז מספר בדיקות ביום אחד

וצריך גם להגיע לחברה המשכירה שנמצאת בעיר אחרת.

מדובר (להבנתי) בקרינה חשמלית ולפיכך מדידה נעשית בזרם המקובל בארץ שהוא 50 הרץ. פרטים על המדידות והעוצמות לעומת הנזק ניתן להבין (מעט) מהתוכנית כלבוטק עצמה.

קישור לתוכנית : http://kolbotek.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1018978

lior135

New member
אולי תהיה קצת סקפטי...

המשפט שרשמת חסר כל הגיון.
קרינה חשמלית: לא קיים כזה דבר.
זרם הוא ביחידות אמפר, לא הרץ. הרץ זה תדירות.

בכלל, יש נטיה בשנים האחרונות להדביק לכל דבר את התואר קרינה, וככה להכניס את כולם לפאניקה. זה טוב לרייטינג, אז למה לא...

מיותר לציין שלא טרחתי להיכנס ללינק.

skeptic

New member
תודה על ההתייחסות

בפעם הראשונה כתבתי שמדובר בקרינה אלקטרו מגנטית שמגיעה ממקור חשמלי. לאחר מכן כתבתי קרינה חשמלית וטעיתי ואתה, בגדולת, נתפס לטעות. הכוונה התה לקרינה ממקור חשמלי.

לא שאני חושב שיש איזו שהיא סכנה ב"קרינה"

ממנוע המיטה אבל, אתה יכול לנסות להזמין משהוא כזה
.aliexpress.com/item/Free-shipping-new-arrived-DT-1130-LCD-Digital-Radiation-Detector-Electromagnetic-Meter-Tester/1261196463.html?PID=7071276&src=ale&URL=http%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fitem%2FFree-shipping-new-arrived-DT-1130-LCD-Digital-Radiation-Detector-Electromagnetic-Meter-Tester%2F1261196463.html&cv=10887173&cn=null&tp1=null&tracelog=datafeeds&af=cj_7071276&vd=30
אם יש לך זמן לחכות כמעט חודש עד שתקבל אותו בדואר.
אחרי שתקבל ותבדוק גם את השקעים בבית, אולי תחליט בכלל לנתק את כל הבית מחשמל כך שהחיסכון יהיה מאד גדול.

dino_din

New member
רק מילה על כלבוטק

לא ראיתי את התוכנית הספציפית ואין לי ידע בתחום או הכרות כדי להתייחס לחשמל אבל אני לוקח בערבון מוגבל כל דבר שמוזכר בכלבוטק.

על סמך ניסיון העבר יש להם נטייה להיות דרמטיים בצורה מוגזמת לחלוטין ולפעמים קצת לעוות ולסלף מקרים ומושגים כדי לזרוע פאניקה מיותרת כך שאישית אני לא לוקח את כלבוטק כמקור מידע מהימן.

למעלה