מיחם ביום טוב

מיכל 87

New member
מיחם ביום טוב

חג שמח,
יש לי הרגשה שהמים במיחם לא יספיקו לנו עד שבת. יש דרך מותרת למלא את המיחם במהלך החג או רעיון אחר?
אשמח לתשובה מהירה, בלי קישורים (גולשת מהנייד)
תודה ושנה טובה

תשובה

זה מותר מכיוון שמותר לבשל בחג, הנה תשובה מפורטת על סוגי המיחמים שיש:

יש מיחמים שמופעלים מאליהם בירידת החום של המים, ובהם אסור להשתמש בשבת וחג.

ובמיחם שפועל לפי זמן קבוע, ללא קשר לדרגת החום, מותר להשתמש בו ביום טוב ולהוסיף עליו מים מהברז. וכן מותר בשבת - כמובן ללא הוספת מים מהברז.

במיחם הרגיל שפועל בדרגת חום קבועה, מותר להוסיף מים מהברז ביום טוב, וכיון שהם לא ירתחו, כדאי להרתיח תחילה את המים במקום אחר ולהוסיף אח''כ למיחם.

מיכל 87

New member
תודה רבה. ושאלה נוספת

לפני שנגמרת לי הסוללה..
מה עושים עם היין של ההבדלה? מותר לזרוק? להחזיר לבקבוק? אין מי ששותה את היין , גם אם מקדשים על מיץ ענבים.

מיכל 87

New member
תודה רבה לשניכם על התשובות

עזרתם לי מאוד..

*בסוף הילדים הקטנטנים שתו את כל הגביע (השתמשנו בתירוש).

smercedes

New member
תשובה

שחייבים לשתות את היין שהבדילו עליו לפחות כמלו לוגמיו, אחרת זו ברכה לבטלה , ואת הנשאר אפשר להחזיר בתנאי שממלאים תחילה את הכוס בכמה טיפות מהבקבוק , ורק לאחר מכן ניתן להחזיר את היין שבכוס לבקבוק , מכיון ששתיית היין מהכוס פוגם את היין שנשאר .

golan heights

New member
לא יוצאים ידי חובת הבדלה

אם מישהו לא שותה רביעית אבל ברכת הגפן היא לא לבטלה כי מברכים גם על טיפה קטנה כיוון שהחך נהנה

וגם ידי חובת הבדלה בדיעבד נראה שיצא ולא מצריכים אותו להבדיל שנית:

לכתחלה טוב שישתה מכוס ההבדלה רביעית יין, כדי שיוכל לברך ברכה אחרונה על היין. ואם אינו יכול לשתות כשיעור, יתן לאחר שישתה, ויאמר לו קודם הברכה שיתכוין לצאת ידי חובה בברכתו. ואם שתה רוב רביעית, יצא ידי חובה. ואם טעה ולא שתה רוב רביעית, אין צריך להבדיל שנית. [ילקוט יוסף שבת כרך א' עמוד תס].
[רביעית=86 , רוב רביעית=44]

למעלה