מיחזור מים בבית

liortimor

New member
מיחזור מים בבית

היי, אני קונה בית על הנייר (כלומר עוד לא התחילו לבנות) ודיברתי עם הקבלן בקשר לאגירת מים מהאמבט להשקיית החצר אבל הוא אומר שאסור לפי חוק לטפל במים לבד. האם מישהו יודע איך ניתן כן לבצע טיפול למי אמבט? אלטרנטיבות או חברות שמתמחות בזה? תודה ליאור

yaniv2etz

New member
מים אפורים

היי אין לי נתונים, אבל אני ממליץ על חיפוש באינטרנט לערך מים אפורים או מחזור מים אפורים, כך קוראים למים שיוצאים מהאמבט/מקלחת, כיור, מזגנים, מכונות כביסה וכל דבר אחר שהוא לא ביוב בשירותים ולמעשה אפשר להשתמש בהם שוב (לדוגמא השקיית הגינה) בעזרת תהליך טיהור פשוט למדיי.. כמו כן אפשר לערוך חיפוש על הערך אגנים ירוקים, בהנחה ויש לכם שטח בגינה בו אפשר לעשות זאת.. ועוד הצעה אחת אחרונה, לחפש על בחור בשם עמיעד לפידות ממושב כרם מהר"ל שעשה כבר את מה שאתם רוצים לעשות ומסביר איך לעשות זאת. מקווה שעזרתי.. כל הכבוד על היוזמה! בהצלחה!

liortimor

New member
עמיעד לפידות או עמיעד ליפשיץ?

יש סיכוי שהתבלבלת? אני לא מכיר לפידות בכרם מהר"ל (במקרה נפלת על מקומי...)

yaniv2etz

New member
עמיעד לפידות

היי אני לא בטוח מאיזה "מקום" אתה, אבל אם אתה מכרם מהר"ל אין מצב שאתה לא מכיר את עמיעד לפידות.. הוא בנה שם בית שכולו בבניה אקולוגית ואחראי על כל נושא המיחזור והקומפוסט באיזור.. אני עצמי הייתי אצלו בבית..

liortimor

New member
אם כך אז כנראה הוא עיברת את השם שלו

אומנם אני גרתי שם רק שנתיים, אבל אישתי מכרם מהר"ל (וכן חצי מהמשפחה שלה...) האם מדובר על הבחור שנה את הבית מהטיט ויש לו מטע זיתים? אם כן אז במקרה חברה טובה מאוד של אחותו ואני אדבר איתו, תודה על העזרה... אם לא אז אני אבדוק מחר....

אתה מבין שלא ממש צריך חברה שעוסקת בנושא

סהכל מדובר על תיכנון מתאים של הבית, כלומר- כפילות של צנרת המים- מים ממקלחת וכיורים, שעוברים תהליך ניקוי ראשוני ומשם עוברים למאגר תת קרקעי, אם תירצה צור קשר במסרים, למיטב זיכרוני אחותי אדריכלית שהתעניינה בנושא לאחרונה...

ש ג ה

New member
יש חברות וגם אני בבירורים....

האמת שניכנסתי לכאן (לפורום) מפני שחשבתי שכאן אוכל להשיג מידע בעניין (בכל אופן סטודנטים...) עד כה מצאתי חברה אחת שיושבת בזיכרון בשם אקוסיסטם נדמה לי שיש בציפורי עוד חברה אקווה משהו אני מחפשת... בכל אופן מצורף קישור של אקוסיסטם

למעלה