מיחזור מים אפורים

meirc1

New member
מיחזור מים אפורים

שלום בביתי יש את התשתית למיחזור מים אפורים (2 מערכות ניקוז נפרדות לשחורים ואפורים) בנוסף יש לי מיכל של 500 ליטר + משאבה טבולה (שניהם כרגע לא בשימוש ולא מחוברים כלומר מים אפורם זורמים כרג לביוב הבעה שלי כרגע היא איך מסננים את המים האפורים לפני הכניסה למיכל כל המערכת נמצאת מתחת לבית כך שסינון בעזרת צמחים למינהם לא רלווני. מישהוא יודע/מכיר דרך סבירה לסינון מים אפורים (עדיפות לשיטה לא יקרה)

פיטנגו4

New member
אין שיטה לא יקרה

נתחיל מזה שבמדינת חלם גם השיטה הכי טובה היא בינתיים לא חוקית. אבל אם אתה מחפש מערכת סינון טובה, היא צריכה להיות עם ניטור קבוע. מערכות שעולות 3,000 ש"ח ומשווקות באגרסיביות, מוציאות מים שאינם מסוננים כראוי. התוצאה היא נזק מתמשך לקרקע (הורס את תלכידי הקרקע) נזק לצמחים - במיוחד להדרים ועלול להיות אפילו נזק לסביבה, אם נשארים פתוגנים. שלא נדבר על נזק סביבתי עצום אם מים כאלה חודרים למי תהום (כמו שקרה כבר, ובגלל זה נסגרו בארות !!!) האופן היחיד להיות בטוח שהמים טובים היא ניטור קבוע, ועמידה בסטנדרטים אמריקאיים , אירופים, או אוסטרליים מערכת כזו עולה כ 15,000 ש"ח ומעלה.

meirc1

New member
במחיר כזה העסק הופך ללא משתלם

המטרה במיחזור מכל סוג שהוא צריכה להיות כפולה גם חיסכון כספי וגם שמירה על הסביבה ברגע שזה לא מתקיים אין טעם להשקיע בזה

פיטנגו4

New member
לטווח ארוך זה אמור להשתלם

ביעקר אם העיריה מוותרת על היטל ביוב, אבל כמובן שבגלל שזה לא חוקי, אז אסור להצהיר ... (חלם, כבר אמרתי). מתישהו יהיה תקן, ואז פשוט נקנה כולנו מערכות שעומדות בתקן ישראלי. אני ממליצה לפנות לחברות רציניות כמו "המטהר" או אחרות, ולשמוע הצעות מחיר. כאמור, יש לוודא שמדובר במערכת עם ניטור קבוע, כיד שמתישהו הן יהפוכ לחוקיות. דוגמה למתי זה משתלם: הספורטן בחיפה השקיעו 6מליון ש"ח במחזור מי המקלחות להשקיית המדשאות. צריכת המים היתה 2 מליון לשנה, כך שאחרי 3 שנים המערכת החזירה את עצמה.

מה אם משתמשים בסבונים אקולוגיים?, מה אם משתמש

שאלה תיאורטית: אם ממחזרים רק מי מקלחת, שהשתמשו בה רק בסבון אקולוגי - גם זה גורם נזק? להבנתי סבון אקולוגי הוא חומר מתכלה ולא מזיק ראיתי גם שהמחירים מתחילים להיות הגיוניים.., שאלה תיאורטית: אם ממחזרים רק מי מקלחת, שהשתמשו בה רק בסבון אקולוגי - גם זה גורם נזק? להבנתי סבון אקולוגי הוא חומר מתכלה ולא מזיק ראיתי גם שהמחירים מתחילים להיות הגיוניים..

פיטנגו4

New member
'צטערת, זה לא התחום שלי

אאל"ט יש פה כמה אנשים שהנדסת סביבה זה התחום שלהם. מלחים ובורון מזיקים. אם אין אותם זה יופי. לא יודעת מה יש במים עם סבון מתכלה, מה שבטוח שלוקח לו זמן להתפרק. ומה עם הפתוגנים? אין לי תשובה. שאל מומחים (אבל לא כאלה בעלי ענין במוצר מסוים).

בינא

Member
טיפול במים אפורים אינו משתלם כלכלית - עובדה!

עד שלא ישלמו לאזרחים החוסכים במי השקיה ע"י שימוש במים אפורים, כמו שמוכנים לשלם על חשמל שמופק מהשמש שאינו בשימוש הבעלים של המערכת, מערכת מים אפורים לא תהיה כלכלית... ...אלא אם מחיר המים יעלה כל-כך שזה יתחיל להיות משתלם. לכן, מי שמתקין מערכת כזאת עושה את אותו חשבון של מי שקונה רכב יקר...זה לא משתלם אבל זה נוח...זה לא משתלם אבל אני מרגיש טוב עםזה...עוזר לאיכות הסביבה...מנקה את המצפון...חוסך מים לטובת המדינה.

ש ג ה

New member
אז ככה...

בעיקרון נכון הסבון ידידותי לסביבה, אין דטרגנטיים והם מתכלים יותר מסבונים אחרים....אבל זאת לא השאלה חשוב לדעת איפה אתה בונה, רוב רובם של המים בישראל נלקחים לשימוש לחקלאות השפדן למשל או מט"ש חיפה, השפכים של עמק יזרעאל והסביבה כוווווולם מוחזרים ומושקים בחקלאות כך שאם אתה גם באזורים אלו אתה לא חוסך במים....לכן דבר ראשון תברר עם המועצה/עיריה שלך מה קורה עם השפכים... דבר שני בעשורים האחרונים עמלנו קשה על מנת להוציא את הביוב החוצה מתוך העיר (היה גורם מרכזי לתמותה...לריחות וכו') ועכשיו יש מגמה להחזיר פנימה??! כאשר השפכים מרוכזים (ולא בודד בית בית) הם עוברים טיפול אינטנסיבי ומנוטר כך שידוע מה מקבלים בסופו של דבר (כמובן שלא תמיד הכל הולך חלק ביוב וביולגיה בכלל הם דברים משתנים דבר אחרון, גם שפכים של מקלחת הם לא מי שתיה (תאסוף קצת ותראה...) כלומר זה שאתה אומר מי מקלחת לא עושה אותם יותר ידידותיים... ומצד שני, כבר יש לך מערכת (כמעט) המים יהיו יקרים מאוד וגינה היא כיף גדול ובכל זאת מי מקלחת ולא שירותים או מים מהכיור...וחלקת האדמה הקטנה שלך היא לא השטחים העצומים לחקלאות... בקיצור אם הייתי אתה דבר אשון הייתי מבררת מהו גורל השפכים ואח"כ עושה עוד חושבים.... ודבר אחרון ששמעתי היום - כל החיסכון במים שמשדרים בפרסומות בזמן האחרון, יגרמו לשימוש מופחת במים ולריכוזי מלחים גדולים יותר בשפכים ולכן השפכים המטופלים יצאו מלוחים יותר, מה שיגרום לחקלאים צורך גדול יותר בשימוש במים שפירים...נקודה למחשבה....

someone42

New member
שפדן וכו'

אני גם שמעתי שאם אנחנו מחוברים לשפדן אין ממש טעם לעשות מערכת מים אפורים כי גם ככה המים ממחוזרים. אנחנו אמורים להתחבר לשפדן בחודשים הקרובים. לי אישית זה עזר מבחינה מצפונית (וכלכלית). זה נכון? באמת מי הביוב שלי מנוצלים ואין טעם לעשות מערכת מים אפורים? באיזה שהוא מקום זה נראה לי הגיוני אבל גם ממש "מוזר" שאין לי צורך למחזר מים. מישהו יכול לתת לי מידע בנושא? תודה

ש ג ה

New member
לא מוזר בכלל....

המדינה משקיעה משאבים עצומים לטיהור של השפכים והחקלאים עושים בהם שימוש, כך שאין כל בזבוז של מים (מה קורה לקרקע זה כבר סיפור אחר וכנראה שלא רחוק היום שהטיהור ידרוש ליטוש עם ממברנות (להורדת מקסימלית של המלחים...) והמידע הזה הוא ממקור ראשון בדיוק אתמול שאלתי את המרצה בנושא (המרצה בטכניון וגם עובד במטש"ים כך שהמידע אמין לחלוטין....) הטיהור "הפירטי" שנעשה ע"י אנשים עם כוונות טובות לפעמים עלול יותר להזיק מאשר להועיל....

eshabtai

New member
שאלה לגבי שימוש חוזר ללא טיהור/טיהור מינימלי

האם אפשר להשתמש במים האפורים לניאגרות של האסלות ללא טיהור (או עם טיהור מינימלי) וכך לחסוך את כל המים שהיינו מורידים בשירותים? אם כן, האם הכמות הנחסכת מצדיקה לדעתכם השקעה כזאת?

המים האלה מלוכלכים בכל מקרה.... תחשבו איך תראה הניאגרא אחרי שימוש במים כאלה.

פיטנגו4

New member
יש מערכות כאלה

זה מין מיכל כזה ששמים בחדר האמבטיה. עלות לא יקרה. מישהו כאן בפורום כתב פעם מניסיון שיש סתימות כל הזמן. נדמה לי שהורדת מים באסלות היא 40% מצריכת המים היומית. אני לא בטוחה במספר המדויק, אבל הוא גבוה בודאות.

רשר

Well-known member
מנהל
הורדת מים באסלה יוצרת טיפות רסס

אם המים לא טופלו בצורה מקצועית הרסס עלול להכיל חידקים ווירוסים מסוכנים לבריאות, נראה מוגזם כי במחשבה ראשונה רק בני הבית משתמשים והם ממילא ידביקו אחד את השני - לא נכון!! מדי פעם מגיע אורח (קרוא אול לא) ורוחץ את ידיו כשאינו יודע מה יש עליהן, רוחצים ירקות ואחר כך הלכלוך מתיז בשרותים, חרקים נוהגים לבדוק את המים באסלה ועם מה שמצאו שם עוברים בכל הבית,,, כדי להפחית רסס ולחסוך צרות במיכלי הדחה חוזרים אחורה לצנרת בקוטר גדול עם ברז ידני במקום מיכל ההדחה, מאחר ויש סכוי סביר שלא יהיו מספיק מים המתקן חייב להכיל אפשרות קבלת מים מהרשת (כולל מז"ח תקני) כך שבסופו של דבר לא ברור באמת כמה מים הוא יחסוך (תלוי באורח החיים בבית), כיום עפ"י נתון רשמי 60%-70% ממי הביוב מוחזרים לשימוש לאחר טיפול בהתאם לרמת הצורך של קונה המים והמצב במגמת עליה וניצול נוסף של מים מוחזרים,

למעלה