מיחושים בברך

orne15

New member
מיחושים בברך

שלום, בתי בת 14.5 ורוקדת כבר 8 שנים. לפני כשנה וחצי החלה לסבול ממיחושים בברך ימין במיוחד לאחר פעילות מאומצת. במהלך שנה שעברה היא "לקחה חופש" מהריקוד אך חזרה לזה בתשוקה מאוד גדולה השנה. המיחושים אף פעם לא נעלמו ואף התגברו בחודשים האחרונים. אשמח לקבל המלצה לאורטופד שמכיר את עולם הספורט ובפרט זה של הריקוד וכמובן כדאי שיעבוד עם קופת חולים כללית.

מעוניינת לעזור...

אני רקדנית אחרי פציעה קשה מאוד בברך וגם אני שייכת לקופת חולים כללית. אני מאוד מאוד מליצה על ד"ר קוהושנסקי אורטופד מומחה ברך וכירוג ברכיים בבי"ח נהריה. (הוא מקבל שם גם במרפאות חוץ ששייכות לכללית) בכל מקרה אם אינך מאזור הצפון אנא צייני מהיכן את ואעדכן אותך במומחים נוספים. המשך יום קסום!!!

orne15

New member
תודה רבה

אנחנו גרים באזור בקעת אונו ואתמול ביקרנו אצל אורטופד כללי שאמר שזה עיניין עם השריר הדו ראשי (או משהו דומה, מתנצלת על הבורות) וזה כתוצאה מגדילה. החדשות הטובות שהיא יכולה להמשיך לרקוד אך למרות הכל אשמח אם אורטופד מומחה יראה אותה. סוף שבוע טוב

אני מכירה את זה.

גם לי התחילו מיחושים כאלו בתחילת השנה [אני בת 14]. בסטודיו שאני רוקדת בו יש אורטופד ספורט ומחול שעושה לנו בדיקות כדי לוודא שהכל בסדר ושאנחנו עובדים נכון אז סיפרתי לו על המיחושים שיש לי בברך ימין. הוא בדק אותי ואמר לי שאצלי זה נובע מגמישות יתר של הרגליים וזה גם קשור למבנה הרגליים. עוד סיבה היא מתיחה של הרגליים עד קצה גבול היכולת ומאמץ רב. הוא נתן לי תרגיל כדי לקצר את השרירים מעט מאחורי הברך ובכך להקל על הכאב ואמר שאם הכאב ימשיך לשים ברכיות ולבוא לביקור נוסף אצלו. יכול להיות שגם אצל הבת שלך זה קשור לכך. היא צריכה גם לשים לב שהיא עובדת נכון ושהברכיים שלה תמיד יהיו ממוקמות במקום הנכון כי אם הן לא זה גורם להמון כאבים ובעיות בברכיים במיוחד בעתיד. אני מציעה לך שתגידי לבת שלך שתשים ברכיות פשוטות שבדרך כלל מיועדות לשיעורי ג'אז [אם אין לה אפשר לרכוש אותן בכל חנות לריקוד] ותראה אם זה עוזר לה. בכל מקרה אני מציעה לך לקחת אותה לאורטופד ספורט או מחול שיבדוק אותה. האורטופד שבדק אותי ושמטפל בי הוא דרור שטיינברגר ויש לו קליניקה בקריית שמונה. לפי מיטב ידיעתי הוא אורטופד פרטי אבל את יכולה לבדוק אם זה באמת ככה כי אני בטוחה בכך לגמרי. לפני חודשיים-שלושה שאלתי את הרופאת משפחה שלי אם יש אורטופד ספורט או אורטופד מחול שקשור לכללית [יש לי כללית מושלם] והיא אמרה שלפי מיטב ידיעתה אין אחד כזה שעובד עם כללית והרוב עובדים כעסק פרטי ולא עם קופות חולים. אבל בכל מקרה שווה לך לנסות לברר במוקד הארצי של כללית אם יש אחד כזה שעובד איתם. ועצה שלי, אם אין אחד כזה, עדיף לשלם יותר כסף לאורטופד פרטי כדי שיבדוק אותה מאשר להזניח את זה כי הכאבים שיהיו לה בעתיד אם היא תזניח דבר כזה, יהיו גדולים מכל מחיר =\ וד"א, תנסי לברר עם הסטודיו שלה אם הם עובדים בשיתוף עם אורטופד ספורט\מחול. בהצלחה והחלמה מהירה

הכי מקצועי בארץ- עופר עינת

הוא פיזיותרפיסט (לא אורטופד, אבל הוא מדהים) לרקדנים, השותף שלו הוא הפיזיותרפיסט של נבחרת ישראל בכדורסל.. יש להם מרפאה ברמת חן (רמת גן) ומאוד מומלץ! אם את רוצה את הפלאפון שלו תשלחי לי מסר...באמת שהוא עוזר כמעט כמו קסם (ולצערי הייתי צריכה עזרה עם שברי מאמץ..)

למעלה