מיזוג לבית פרטי

intdes

New member
מיזוג לבית פרטי

שלום,

אני מעוניין למזג בית פרטי שעכשיו התחיל בנייה של השלד. בבית 4 חדרי שינה בקומה עליונה, ובקומה התחתונה ממ"ד, סלון ומטבח. הבית עם גג שטוח ואין לי מגבלה של מספר מעבים או מיקומם וניתן לעשות הכנות באופן חופשי.

כמה שאלות:

1. האם יש יתרון מסויים לרב-מאייד על פני מספר מזגנים עיליים? מה ההבדל בין רב-מאייד רגיל לרב-מאייד עם BOX?
2. האם ניתן לרכז את כל המעבים אחד ליד השני או שלא מומלץ?
3. האם התקנה *תקנית* של מזגן עילי בממ"ד כאשר כבר יש את כל ההכנות הנדרשות (אביזר תקני למעבר צנרת וכו´) עולה יותר מהתקנה רגילה?
4. ושאלה אחרונה - הייתי רוצה להתקין מזגנים של מיצובישי או פוג´יטסו או שאר המותגים העיליים אבל אין לי את התקציב. מצד שני אני לא מעוניין בתדיראן או אלקטרה הפשוטים, שלמרות הכל אני עדיין שומע כל הזמן על בעיות אמינות וברור לכולם שאי אפשר להשוות באיכות. האם יש מותגים ברמת "ביניים" שהם יותר טובים משני המותגים שציינתי אבל עדיין במחירים ברי-השגה?

תודה מראש.

יוסיזיו

New member
תשובות לשאלות פרה פרה.

יש יתרון לרב מאייד מבחינת זה שהוא אינוורטר והשמירה על קו טמפרטורה אחיד יוצר קירור וחימום מאד מאד נעים ובמיוחד בחימום שם אין את ההרגשה הלא נעימה של זרם אויר חם שלפעמים מכנים זאת בשם המוטעה של יבוש.
היעילות של היחידה מאד גבוהה בהפעלה חלקית שזה רוב הזמן .
רב מאייד רגיל מתאפיין בצנרת נפרדת מכל מאייד בחדר למעבה לעומת הBOX שמושכים צנרת אחת לתוך הבית ושם מהקופסת פיצול חלוקה לחדרים.
ניתן לרכז מעבים באיזור אחד כאשר דואגים לפיזור החום בצורה תקינה .
לממ"ד האביזר הוא חלק מההתקנה ואם הוא קיים אז ההבדל מאד קטן במחיר ההתקנה רק נשאלת השאלה איזה אביזר הותקן כי יש כמה סוגים שחלקם ללא אביזרי העזר כמו ברזים לצינור מי עיבוי/מיכל.
יש מותג בינייים והוא הסמסונג גם אינוורטר וגם רגיל.
והמלצה ,בסלון מטבח לא להתקין מזגן עילי רגיל אלא מיני מרכזי לפיזור אויר אחיד וטוב,החלפתי לא אחת עילי במיני מרכזי בגלל תחושות הלקוחות למיזוג לא אחיד ונקודות מתות בחדר שגורמות לאי נעימויות.
אפשר להעלות תוכנית או לשלוח בפרטי ואבדוק לגופו של ענין מה כדאי.

intdes

New member
המשך

תודה על התשובות, אבל נראה לי שלא הבנת אותי עד הסוף בשאלה הראשונה.

שאלתי על הבדל בין רב מאייד אינוורטר לבין מזגנים בודדים אינוורטר, ולא לבין מזגני ON/OFF. האם התשובה שלך משתנה בהתחשב בהבהרה הזו?

אצלי הסלון והמטבח הם לא חלל אחד משותף, אלא המטבח הוא חלל נפרד (אם כי יש מעין חלון/פתח). אני גם מנסה לחסוך אז חשבתי להמנע מהתקנה יקרה של מיני מרכזי כולל הגבס וכו', היה נראה לי מיותר מיזוג מרכזי רק בשביל הסלון ויציאה למטבח כבמיוחד את המטבח אפשר למזג עם עילי.

מה לגבי טושיבה שמשווקים ע"י תדיראן ? איך הם מבחינת איכות ומחיר ?

יוסיזיו

New member
שאלת על ההבדל בין רב מאיי ל BOX

וזה מה שהשבתי. בין מולטי למזגני אינוורטר בודגים אין הבדל. אין טושיבה בבודדים רק במיני VRF

יוסיזיו

New member
עניתי מהנייד ויש טעויות,בין מולטי לסוגיו לבודדים אינוורטר

אין הבדל מבחינת הפעולה ויש הבדל מבחינת האחזקה,כאן כרטיס אחד בלבד ובבודדים לכל אחד כרטיס ,
לגבי מזגן עילי למטבח לא הייתי ממליץ בכלל,תוך זמן קצר יאבד צבע ויסתם .

intdes

New member
אני מבין

אז אם כבר מיני מרכזי, האם יש משמעות לאינוורטר או לא ? ומה דעתך על מיזוג של חדר רחצה ושירותים ? האם ניתן לשלוט במיני מרכזי אינוורטר במיזוג של כל חדר בנפרד ?

אגב, מה סדר גודל העלויות הבסיסיות של התקנת מיני מרכזי מבלי להתייחס לעבודות הגבס למיניהן ?

שוב תודה על כל התשובות.

יוסיזיו

New member
לנושא הבקרה לחדרים יש בהחלט ,לענין המחיר תלוי אם זה

תדיראן או אלקטרה לעומת מיצובישי או פוגיטסו ,התוצרת הארץ חצי מחיר מהתוצרת חוץ והכוונה ל12000 למשל מול 24000 וזה רק למזגן עצמו.
אגב בקרה לחדרים לתוצרת הארץ יש מערכות מקוריות מותאמות לבקרת המזגן ששולט גם בהספק המדחס.
עקרונית לחלל ציבורי לא נחוץ כל כך האינוורטר אלא עם המיקום באיזור ההר כשיש דגש על חימום במזגן.
חדרי אמבטיה ושרותים לא ממזגים כי מיני מרכזי דוחף אויר לחדר והוא חייב לצאת מהחדר אז הריחות יוצאים עם האויר,כבר מיזגתי חדר שרותים ללקוח עקשן שאוהב לשבת עם עיתון חצי שעה ויותר.

למעלה