מיזוג אוויר

מוגג

New member
מיזוג אוויר

ישנו תשדיר פרסום ברדיו (זמריר/דבריר?) של חברת מזגנים בו הקריין שב וחוזר לבטא את הא היידוע כA , מי הוא הקריין ומתי הותר השימוש בA במקום הא? האם גם לכם זה מציק באוזן? האם זה מפריע יותר מאשר בfaris?

גנגי

New member
ויש השיר של לאה שבת

שמתחיל כך: "סה"כ אני רוצה לחיות את חיי בשקט...", ויש שם השורה המצוינת הזו, שחוזרת על עצמה פעמים רבות: "רק אחיים... " (לא זוכרת מה עושים אותי) ושאלתי היא: מה זה אחיים? זה שני אחים, אולי?

כן, יותר ../images/Emo141.gif

אבל בסך הכל, גם היעדר דיקציה וגם שימוש לא נכון בדגשים לא ממש מפריעים לי. לעומת זאת, דיקציה נכונה ושימוש נכון בדגשים פועלים עלי בכיוון החיובי (כלומר, גורמים לי לחבב קצת את הדובר). לעומת זאת, שיבוש מספרים מאד מפריע לי (כמו: עשר שקל).

גנגי

New member
אה, ואגב...

זה לא מפריע לי יותר מאשר בFאריז, מפני שבפאריז בכלל לא אכפת לי אם הם הוגים לא-נכון, אני מ´כפת לי מהצרפתים האלה!

yochaic

New member
ולא מפריעה לכם הריש העלובה

בביצוע החדש של "דרכינו"?

גנגי

New member
מה לפרט?

דרכינו = דְּרָכֵינוּ = הדרכים שלנו דרכנו = דַּרְכֵּנוּ = הדרך שלנו

yochaic

New member
זו לא אסכולה

זאת השפה. וזה מה שיפה בה. גם אם ביומיום אני לא מקפיד על כל היגוי ועיצור, בכל זאת כשאני שומע את דן כנר מקריין אני לא יכול שלא להתמוגג מנחת זה פשוט מקסים. ומי שכבר טורח ומקליט שיר ומפיץ להמונים, שיתאמץ עוד קצת...

גנגי

New member
אתה מתמוגג מדן כנר?!!!! ../images/Emo6.gif

היה לי פעם תלמיד באוניברסיטה שרצה ללמוד את הדיקציה של דן כנר, זה היה חלומו. ואני, נאיבית שכמותי, חשבתי שזו סטייה יחידאית!

lexigali

New member
חולקת!

1. ה-ר´ המתגלגלת נשמעת לי פתטית, פומפוזית, ולא לעניין- לא משנה בפי מי. 2. אצל דן כנר זה נסלח - כי על כל הנ"ל מתבססת הקריינות שלו, וזה די משעשע. תמיד מדהים אותי איך חדשות הכי טריוויאליות מצליחות להישמע אצלו כדרמות מסמרות שיער. ואם אתה שואל אותי, דניאל פאר עדיף על דן כנר. 3. מילדות אני תוהה למה כל זמר צבר, שבדיבור בפיו ריש גרונית, פתאום הופך עורו וחברבורותיו (לא החלטתי למה הופך, אבל לא משנה) ובפיו מתרוננת ריש מתגלגלת כשהוא שר. זה תמיד נשמע לי מגוחך ותמוה, ובשנים האחרונות כולי אושר על כך שהשכילו להניח לעניין הזה. לדעתי, אגב, אריאל זילבר היה הראשון שהעז. בשנות ה-70. ל"שמש שמש" יש כמה גרסאות שלו, בין היתר אחת עם ריש מתגלגלת, ואחת לא.

yochaic

New member
מובן שכשאני שומע

קריינות של דליה מזור מלפני חצי יובל, זה נשמע פתטי. במיוחד שכאשר שומעים אותה כיום, אז זה ברור שזה לא הדיבור הטבעי שלה (אז). בכל מקרה בשירה זה קצת שונה. אולי זה עניין של טעם ואולי זה גם תלוי בצבע שרוצים להעניק לשיר (כן. צבע). ז"א שאני לא מצפה מאביב גפן למשל, לכל זה ובכל זאת אני יכול להנות מהשירים שלו. פשוט בשיר הספציפי הזה זה די צורם לי. ואם כבר דיברנו על דן כנר, אז יש את ההוא שקורא את מזמור התהילים בטקס ליל העצמאות. שמעת איזו "קוף" יש לו...

גנגי

New member
עמיקם רוטמן.

הוא מדבר באותה צורה גם בחייו הפרטיים, דע לך!

yochaic

New member
כאילו עם גימל דגושה ורפויה

טית ותיו וכל זה? ככה הוא מדבר ביומיום זה לא מעייף? את מכירה אותו?

גנגי

New member
היה לי הכבוד

ללמוד איתו קורס בחוג ללשון עברית, לפני עידן או שניים. ומילא בשיעורים, גם בקפטריה זה ככה....

למעלה