מיועד בעיקר לנשים

יניבוש

New member
מיועד בעיקר לנשים

אני כותב כאן, עקב שנושא האונס עלה בפורום. יש לי כמה ידידות, שנאנסו והותקפו מינית. ולשמחתי [כמובן שהכל יחסי] היום הן בסדר. דיברתי עם שאר ידידותיי על נושא כאוב זה ואותי זה מתסכל. בתור בן אדם שיודע להגן על עצמו, אם מישהו ינסה לתקוף אותי בכל צורה שהיא, אני באמת ובתמים מרחם עליו. ועכשיו למה שרציתי לשאול: הרי חלק נרחב ביותר מהמין היפה נתקל, ייתקל או ייקלע איכשהו לסיטואציה מהסוג שאיש לא רוצה. אז תחשבו שנייה, שאם הייתן מקדישות שעתיים בשבוע, במשך 3-5 שנים, הייתן יכולות לדעת [אין דבר כזה מאה אחוז..] שאתן בטוחות יחסית מתקיפות מהסוג הזה. אבקש את תגובתכן בנושא.... וגם הגברים מוזמנים, כמובן...

noy301

New member
יניבוש

איך אדם אמור להגן על עצמו כשהוא יושב במכונית, ואדם שגדול וחזק ממנו פי שתיים מפוצץ אותו במכות, נשען עליו במלוא הכובד, ושוכב עליו?

יניבוש

New member
נוי...

אני ממש מצטער, קשה לי מאד לדמיין את זה..... אבל אם את רוצה את דעתי לסיטואציה: תמיד יש מצב מקדים, שאותו די קל לזהות, פשוט יודעים שזה מגיע....

יניבוש

New member
ועוד משהו...

כאן מגיע שיקול דעת: בהנחה שאת רואה שהוא משתולל, אולי הוא יירגע אם תשתפי פעולה? ואז כשהוא נינוח כל נק` התורפה שלו חשופות... פשוט בוחרים אחד! נ.ב אני לא את, אנחנו שונים, מה לעשות.... לדעתי יש דברים חמורים ממוות, וזה אחד מהם... אז אני אישית אעשה ככל שביכולתי כדי שלא אחיה עם טראומה כזו...

noy301

New member
יניבוש

למרות שאמרת כל הזמן שקשה לך להבין, מסתבר שאתה מבין מצויין וזאת בדיוק הייתה המחשבה שלי - שעדיף למות ושזה לא יקרה לי. ולגבי הסיטואציה, היום הייתי בודאי יותר עירנית, אבל בגיל 17 הייתי נורא תמימה ובוטחת. תודה שאיכפת לך נוי

יניבוש

New member
למרות ש...

למרות שאנו לא מכירים, ואולי דווקא בגלל זה: אני כאן אם את צריכה אותי.....

אוריאנה

New member
שתי ציפורים במכה (יניבוש וסיק)

אני לא יודעת, לשמחתי, מה עובר על אדם שנאנס. אבל אני מתארת לעצמי, שכשאתה באמת פוחד, אמנויות-לחימה זה יופי אבל שווה לאתם-יודעים-מה. אני מדמיינת לעצמי את האימה זוחלת במעלה עמוד-השדרה, את הצמרמורת, את האיברים המשותקים מרוב פחד ואינם נשמעים להוראות המוח. את זה שאתה ממוסמר למקום בלי יכול לזוז. לא מדובר בבחור מאד חלש ובאישה חזקה, רק בסבחור שמאד פחד ובנבלה שניצלה את זה. כוח פיזי זה אחלה, אבל כוח נפשי חשוב יותר. אם אתה פוחד, גם אם תהיה סופרמן לא יעזור לך. אוריאנה

יניבוש

New member
אורי...

הדבר הראשון שאת לומדת בכל אומנות לחימה כמעט, זה בגרות ושקט נפשי, ומה לעשות במצבים שאת לא ממש מוכנה.... שיקול דעת זה הדבר הכי חשוב, אבל יחד איתו באים הכלים, שיכולים לעזור לך, אם רק תשכילי ללמוד אותם בזמן

יניבוש

New member
אורי...

הדבר הראשון שאת לומדת בכל אומנות לחימה כמעט, זה בגרות ושקט נפשי, ומה לעשות במצבים שאת לא ממש מוכנה.... שיקול דעת זה הדבר הכי חשוב, אבל יחד איתו באים הכלים, שיכולים לעזור לך, אם רק תשכילי ללמוד אותם בזמן

דוד1

New member
הטרדה מינית - מומלץ לכולם לקרוא

שלום לכולם !! אני חורג ממנהגי מזה מספר חודשים ומגיב על הידיעה בדבר ההטרדה המינית . בטרם אנסה לייעץ בסיפור הנדון , אוליי מספר פרטים כדי שכולם כאן יטיבו להכיר את גודל הבעיה. ע``פ מחקרים וע``פ הסטטיסטיקה הידועה , אחת לכל נשים בעולם !!!!!!!!! הותקפה או עברה הטרדה מינית ( שליש מכלל הנשים) , ע``פ דעתי נתון זה היה גדול יותר אם באמת כל הנשים היו מדווחות על התקיפה .לצערי וכאן אולי אומר דבר לא פופולארי בימנו זה , אני מאשים את `` עולם הנשים `` . הנשים מהוות כ - 50% ואף יותר מכלל המצביעים במדינת ישראל . לצערי הן אינן יודעות לנצל את כוחן הפוליטי לקידום מטרותיהן . אילו התאחדו כלל הנשים הן היו מהוות כמחצית חברי הכנסת במדינה או לפחות מצליחות לחוקק חוקי עזר והגנה לנשים כגון : שיויון זכויות מלא בכל התחומים וכמובן מצליחות להעביר חוקי ענישה בכל הקשור לאנסים או לתקיפה על רקע מיטני ולא חשוב אם הנתקף הוא אישה או גבר למרות שישנם פחות גברים מותקפים . קראתי את הודעותכם ולצערי חלקכם מציעים שלא להתלונן , ע``מ לא לגרום לנזק קשה יותר למותקף , מעבר לכך שזו לא זכותו אלה חובתו המוסרית (כמובן ע``פ דעתי) של המותקף ליידע את הגורמים הנוגעים בדבר ע``מ למנוע הישנות המקרה ולראייה ראו הנתונים למעלה . לצערי שוב , אנו שאננים וחושבים תמיד כי לנו הדבר לא יקרה , דוגמא טובה לכך אנו מוצאים , כאשר ארגוני הנשים מנסות להקים קורסי הגנה עצמית לנשים , הנוכחות בקורסים שואפת לאפס וכבר קראתי את תגובתה של אוריאנה האומרת : `` זה לא עוזר `` , ע``פ הבנתי בתחום והיא לא מועטה , לא רק שהקורסים עוזרים הם גם נותנים מעט הבנה בכל הנוגע לדברים הפשוטים והחשובים כמו : עירנות , מודעות למצבי הסכנה ולבסוף מעט מוכנות פיזית ונפשית והכנה למקרי תקיפה . נכון קורסים אילו , הינם קצרים מאוד אך תמיד עדיף מעט מאשר כלום . מעט נקודות למחשבה : 1.עירנות - תמיד להיות ערניים ובמיוחד במקומות בהם אנו, לא בטוחים ( אל לנו לסמוך על אף אדם , אסור להיות תמימים וליפול בפח , זכרו תקיפות על רקע זה מאוד נפוצות גם מצד האנשים הקרובים ביותר לנו לצערי !!!!!!!!!! ) . 2. מודעות - מודעות למצבי סכנה , או למקומות מסוכנים תגרום לנו להיות מוכנים ודרוכים יותר בד``כ . כך לא נופתע ונוכל להיכנס למצב מוכנות מהר יותר . 3. ניתוח מצב - במידה וניקלענו למצבי סכנה עלינו מיד לבחון את המצב ולקבל החלטה בדבר הפעולה הנחוצה , ברוב המקרים אם פשוט נעלם מהמקום ייטב אך לא תמיד כך הוא , לעיתים עלינו ל `` היכנס לפעולה `` ואוליי ללחימה . אז ומתוך הבנה מלאה כי הדבר נעשה מתוך הגנה עצמית ( ולא תקיפה לשמה ) מותר לנו לעשות הכל כולל הכל ע``מ להינצל . עלינו רק לזכור כי במצבים אילו וגם האבסורדים ביותר יכולים אנו לעמוד בביה``מש ונצטרך להוכיח כי פעלנו מתוך הגנה עצמית בלבד !!! 4. ניתוק מגע ממקור הסכנה - עלינו ל``עוף`` מהר מהמקום וכמה שנמהר כך ייטב . 5. דיווח - עלינו למהר ולדווח לגורמים המוסמכים , ממספר סיבות , האחת והחשובה ביותר ע``מ שהתוקף יילכד והשניה ואוליי לא פחות חשובה כדי למנוע במקרים מסויימים תביעת נגד כלפינו . מקווה שעזרתי והכי חשוב מקווה שאף אחד מאיתנו לא יזדקק לכך הכותב בעל הסמכה בתחום ההגנה העצמי בעל רקע וניסיון רב שנים בתחום זה

יפעת*

New member
יניבוש

ראשית משום שללמוד הגנה עצמית זו לא משאת נפשם של כל האנשים בעולם, ומעבר לכך זה כמו להודות, שאני לא ממש שולט בחיי, היית רוצה לקום כל בוקר עם ההרגשה שיום אחד זה עלול לקרות לך? אני מניחה שרוב הנשים מעדיפות פשוט לחיות את חייהן ולא לחשוב יום יום שפעם הן עלולות להקלע למצב כזה, זה קצת קשה לחיות עם המחשבה שאתה לא בטוח. במקום זה אולי כדאי שהמערכת המשפטית תחמיר קצת יותר עם אנסים (אם תקרא קצת על עונשים של אנסים ואפילו של בני משפחה שמתעללים בילדים, העונשים הם בדיחה). כמעט כל אישה עוברת בחייה איזו שהיא הטרדה מינית, ואני לא מדברת על בוסים שאומרים למישהי מותק, אני מדברת על אנשים שמתיחסים לגוף האישה כאל דבר שאפשר להתיחס אליו כאל רכוש, וכמו שכבר כתבתי המערכת המשפטית לא ממש מקלה בעניין(ראה בנוסף את דבריה של נוי), לא אחת קרה לנשים ולנערות שמישהו עבר לידן ברחוב והעביר יד על ישבנן או נלחץ אליהן באוטובוס, חבל שאני לא יכולה להבהיר לך עד כמה זה מבחיל ומשפיל.... אנחנו חיים בחברה מתוקנת שאמורה להגן על חלשים ועל אזרחים מן השורה, אנחנו לא צריכות להיות רמבו בשביל לחיות את חיינו בשלווה, אנחנו צריכות וצריכים להיות מוגנים על ידי מערכת מישפטית הוגנת וחכמה שלא תתיר למעשים כאלה להעשות... סתם בשביל לסבר את האוזן (או את העיין) חוק להגנת קטינים וחסרי ישע מבטיח שלוש עד שש שנים מאסר למי שמתעלל בהם מינית נפשית או פיזית תגיד לי אתה זו לא בדיחה? יפעת

יניבוש

New member
יפעת

ונניח שאני נותן עונש מוות לאנסים, זה עדיין יהיה אחרי האונס..... סה``כ משקיעים כמה שנים במשהו, שאולי לא יהיה שיא התענוג, אבל לבטח יהיה שווה כל מחיר! בסיטואציות קשות. הפתרון הוא לא להתעלם, אלא להתכונן מבעוד מועד.

יפעת*

New member
יניבוש

הפתרון הוא לא להתעלם, הפתרון הוא לנסות לחיות בצורה שפויה ולא לחשוב כל רגע שמשהו רע עומד לקרות. ולעניין השני, נכון העונש יהיה לאחר המעשה אבל יהיה התרעה חמורה לכל מי שיחשוב אפילו לבצע דבר שכזה. אגב אני נגד עונש מוות. יפעת

יניבוש

New member
לתשומת ליבך...:

אומר הפתגם: ``איזהו גיבור הכובש את יצרו`` ובכן אם ניקח את קבוצת האנסים, רוצחים וסוטים, איש מהם איננו גיבור, וכולם ייכנעו ליצר הקטן שבהם. איך בדיוק אפשר ``להרתיע`` חיה כזו??

למעלה