מיון מחסניות

uvdude

New member
מיון מחסניות

אני עובר פה על מבחנים לקראת מבחן מחר במבוא למדעי המחשב וג'אווה בפתוחה נתקעתי באיזהשהי שאלה. איך ממיינים מחסנית, בעזרת הפעולות הבסיסיות בלבד (Push, pop, וכד'...), ובעזרת שתי מחסניות עזר בלבד? אין צורך למצוא אלגוריתם בסיבוכיות O(NlogN) רעיונות?

מתכNET

New member
אולי ככה?

1.קח את האיבר הבא ממחסנית S 2.אם הוא קטן מהאיבר ה TOP של מחסנית S1 אז דחוף אותו ל S1 אחרת עשה את זה 2.1 הוצא את כל האיברים קטנים ממנו והכנס אותם ל S2 2.2 דחוף את האיבר ל S1 2.3 העבר את כל האיברים מ S2 ל S1

מיקי256

New member
יפה מאוד, אך אפשר לשפר :p

ניתן להשתמש בS כמחסנית עזר במקום S2, בתנאי שזוכרים כמה איברים הוצאנו ודואגים להחזיר אותם. סה"כ פתרון יפה ואלגנטי.

מתכNET

New member
כן חשבתי על זה אבל...

כתוב שצריך למיין בעזרת 2 מחסניות נוספות..עשיתי מה שביקשו בדיוק :) מ

danby

New member
מזכיר לי קצת את "מגדלי הנוי"

אם אתה מכיר את הבעיה: יש לך שלושה עמודים(לצורך העניין מחסניות) כשעל אחד מהם יש סדרה של טבעות. צריך להעביר את הטבעות אחת אחת (PUSH ו POP) לעמוד שלישי כך שלא יהיה מצב שבו טבעת גדולה מונחת על טבעת קטנה.... יש אלגוריתם רקורסיבי שפותר את זה.

tamarhp

New member
הרקורסיה של הנוי זה

2f(x) + 1 אם אני זוכרת נכון..

עדין ר

New member
אולי משהו כמו merge sort

כדי למיין n איברים שנמצאים ב-S בעזרת S1 ו-S2 בכיוון מסויים: 1. אם n>1 1.1. הוצא מ-S איבר ודחוף אותו ל-S1, עשה זאת n/2 פעמים (מעוגל כלפי מעלה) 1.2. מיין (באופן רקורסיבי) n/2 (מעוגל כלפי מעלה) איברים ב-S1 בעזרת S ו-S2 בכיוון ההפוך 1.3. הוצא מ-S איבר ודחוף אותו ל-S2, עשה זאת n/2 פעמים (מעוגל כלפי מטה) 1.4. מיין (באופן רקורסיבי) n/2 (מעוגל כלפי מטה) איברים ב-S2 בעזרת S ו-S1 בכיוון ההפוך 1.5. מזג את שתי המחסניות הממוינות בסדר הפוך S1 ו-S2 לתוך S

למעלה