מיון לממר"ם

rockbit

New member
מיון לממר"ם

אני יודע שכבר שאלתי...אבל אני ממש לחוץ בקשר לזה, ורציתי לשאול שוב האם מישהו יודע בפירוט (!!!) איזה נושאים יש במיון הזה? האם יש נושאים רק בתכנות? או האם יש גם נושאים במדעים כגון שאלות במתמטיקה או פיזיקה?.. האם יש איזה נושאים חשובים שצריך לחזור אליהם לפני המבחן? תודה רבה מראש על כל התשובות.

berrale

New member
ממר"מ

עשיתי זאת מזמן אבל עד כמה שאני זוכר אין מה ללמוד, מדובר במבחן שכולל הן שאלות חישובה דומות לאלו שבפסיכומטרי, כולל גם שאלות בעברית מושגים, כמו כן יש פרק שלם שבו ממציאים שפת תיכנות חדשה עם חוקים משלה, ואתה אמור לכתוב תוכנית/תוכניות בשפה החדשה. משהו כזה. מבחנים אינם קלים, אבל אין מה להתכונן אליהם. אישית כיוון שהיה לי פרופיל 97 והתעקשתי להגיע לממר"מ זימנו אותי לראיון בע"פ שכלל דבר אחד: לכתוב תוכנית הפותרת את מגדלי הנוי (כמעט וכתבתי מגדלי התאומים ...). הערה: חוסר עזר אסור ! בהצלחה אגב, לא התקבלתי ואני שמח על כך.

rockbit

New member
שאלה נוספת...

איזה שאלות תכנות הם יכולים לשאול? משהו ארוך כמו תוכנית שלמה (לפי מה שידוע לי הנוי זה חתיכת תוכנית...), או אלגוריתמים קצרים כמו מיונים או סידורים? בנוסף, על איזה דברים צריך לחזור בתכנות? (עשיתי כבר בגרות במדעי המחשב לפני שנה ואני לא זוכר כלום...) תודה מראש על התשובות

alvin

New member
לגבי מגדלי הנוי

האמת היא שזהו אלגוריתם נורא קצר אבל די קשה להבנה ובטח שקשה לחשוב על לכתוב אותו. לכל מי שעשה את הקורס מבוא למדעי המחשב בטכניון יש עותק של האלגוריתם

sa6

New member
תשובה

אני הייתי אתמול במבדקים ולא היה לי ראיון (כנראה בגלל שאני בת ולא מעניין אותם הפרופיל שלי...) בכל מקרה מבחינת אלגוריתמים היה לעקוב אחרי הערך שנמצא בתאים מסויימים עד שמגיעים לפקודה שאומרת להעביר את זה לדף התשובות... הרוב לא היה כל כך קשה אבל עם השניים האחרונים קצת הסתבכתי (טעויות חישוב למיניהן...) מבחינת כתיבת תוכניות - המציאו שפה עם כל מיני פקודות ונותנים לך מספר שורות מקסימלי שאתה צריך לבצע בו משהו עם הפקודות האלה. אצלנו היה חייל שדי הסביר לבנות יותר ממה שהוא היה צריך להסביר - אבל שוב זה לא אמור להיות לך מסובך כל כך... חוץ מזה יש מבחן של אנלוגיות, מבחן מתמטיקה (20 שאלות ב-10 דקות, אבל לא ברמה גבוהה פשוט צריך לעשות מהר. סתם דוגמא נתנו שנים וחודשים והיה צריך לחבר את הכל לשנים, או איזה אחוז 4 מ-9, שורש של 256 וכו..). היה מבחן של הסקת מסקנות ומבחן צורות - כמו בצו ראשון אבל יותר נחמד (לפחות לדעתי...) לא צריך לדעת כ-ל-ו-ם בפיזיקה. מחשבים עוזר, אבל במבחן של התכנות אל תנסה להתאים את השפה שהם המציאו לשפה שאתה מכיר אלא פשוט תשב 5 דקות ותבין מה זאת כל הוראה - אחר כך זה יעזור לך... זהו נראה לי... בהצלחה!

Ziv17

New member
זה היה מבחן אמריקאי?

אני אמור להיבחן ביום חמישי... נניח שאני לא אוכל להגיע ביום חמישי, ניתן לדחות את זה או שזה תאריך סופי?

sa6

New member
לזיו

אני לא יודעת באיזה ימים יש מיונים אז אני לא יכולה לענות לך על השאלה השנייה. בקשר לאם זה אמריקאי - מתמטיקה לא, תכנות לא, אלגוריתמים לא. באנלוגיות צריך לבחור אות ומספר. ז"א ______ הוא למשהו כמו משהו ל_______ את הראשון מסמנים באות והשני במספר(או להיפך - לא משנה). בצורות אמריקאי (מתוך 5 כמה שזכור לי) ובהסקת מסקנות זה לא בדיוק אמריקאי זה דירוג (נכון, מתקבל על הדעת כנכון, אין מספיק נתונים, מתקבל על הדעת כלא נכון, לא נכון או בחלק אחר - טיעון חזק או חלש).(סה"כ המבחן הזה(הסקת מסקנות) מחולק ל-5 חלקים ובכל אחד הדירוג שונה...) שיהיה לך בהצלחה!

למעלה