מיון למודיעין

nissanhason

New member
מיון למודיעין

הייתי מועמד לעתודה ועכשיו שלא התקבלתי אני מעוניין להתמיין לתפקיד טוב בצבא. בדקתי במודיעין וראיתי תפקיד שלפחות במבט ראשון נראה לי נחמד טכנאי אלקטרו אופטיקה. העניין הוא שכדי להתמיין אני חייב לדחות גיוס ליולי כדאי לי בכלל? מישהו פה מכיר את התפקיד הזה? הוא באמת טוב או שלא שווה לי לדחות גיוס בשביל זה?

Itamarro

New member
אני מתמיין אליו

אני נפלתי מהמבחנים הראשוניים, ואני נלחם עליו עכשיו חזק. לדעתי זה תפקיד מעולה, אי אפשר לדבר עליו הרבה וגם אין הרבה מידע עליו, אבל אם הנושא מעניין אותך אני חושב שזה תפקיד פשוט מעולה. זה אחד מהמקומות היחידים שלומדים מקצוע, לא עושים קד"צ, ולא חותמים קבע.

nissanhason

New member
ומה נותן לי המקצוע הזה אחרי הצבא?

ומה נותן לי המקצוע הזה אחרי הצבא?

Amazing18

New member
ללמוד זה לא מספיק..

אתה יוצא עם תעודה ? כי אם כן - זה בהחלט אחד השווים.

nissanhason

New member
ובתפקידים במחשבים כמו חמ"ן וכדומה

בתפקידים במחשבים כמו חמ"ן וכדומה יש קבע?

nissanhason

New member
והקטע שביולי אני כבר יהיה אחרי 19

שווה לי ללכת למשהו כשאני יתגייס אחרי גיל 19 רק?

Itamarro

New member
לדעתי-לא

גם אם תקבל את המיון הראשוני, הדרך משם עד הגיוס רחוק, ואתה לא במצב לקחת סיכונים. ואגב, מה המקצועות שעשית בהם בגרות?

Itamarro

New member
אז יש סיכוי

פיסיקה(5) זה חובה, מחשבים יכול לעזור לך. בעקרון אם תתקשר הם לא יספרו לך כלום על זה, אבל כדאי לך להתקשר ולבדוק האם תספיק להכנס למחזור מיון של יולי 07, לפני שתתחיל לקבוע תוכניות.

Itamarro

New member
לא

לא יוצאים עם תעודה, אין צורך להגזים, הצבא בחיים לא ילמד אותך משהו ותקבל עליו תעודה בלי לחתום. אבל אתה לומד תקופה ממושכת דרך שיעורים פרטיים שניתנים לך ע"י עתודאים, ואז עובד בהמשך לפי הרמה שלך. אמנם זה לא תעודה, אבל זה עדיין נסיון בעבודה על אמצעים מאוד מתקדמים בענף. מצטער שאני נשמע כמו פרוספקט :p

Amazing18

New member
חחחחחחח בהחלט פרוספקט!!!

גמני פה עשיתי פעם פרסומת לחי"ר יצא ממש מרגש .

2inaroad

New member
אתה יודע-מה שאמרת ממצה את כל העניין

לגבי מה הנוער של היום בישראל חושב על הצבא, הנה ציטוט שלך (לא נגעתי, "קופי-פסט"): "...אני חושב שזה תפקיד פשוט מעולה. זה אחד מהמקומות היחידים שלומדים מקצוע, לא עושים קד"צ, ולא חותמים קבע.", עכשיו, מזה אני מסיק בטווח הרחב והמוגזם משהו: 1. תפקיד טוב בצבא זה תפקיד של פז"ם הכי קצר שיש והעיקר שיהיה בתחום החובה, בלי הרבה בזבוז מזמנך האישי על קורסי קד"ץ. 2. המטרה שלי מבחינת הצבא זה להשיג כמה שיותר תעודות וציוני דרך לחיים הפרטיים אח"כ, בעיקר לרקורד העסקי-תעסוקתי. 3. אם כבר צבא, אז לפחות שתצא תועלת אמיתית... ומפה אפשר להגיד שמה שעובר בראש אצל אותו נער ישראלי זה- "מעניין איזה אפס אותו מלש"ב פשוט שהלך לתותחנים, לשריון... איזה מזל שהצלחתי להגיע לחמ"ן... מה יצא לי לחיים מזה ומה יצא לו... חחח..." *- לא מתקיף אישית את הכותב, העניין הוא ששמתי לב שהלך הרוח השולט היום בקרב הנוער הוא המתואר לעיל (ואני לא מוציא את עצמי ממנו! למרות שאני האידיוט שהולך עוד חודש להיות האפס בתותחנים- או משהו בסגנון שלשם ישלך אותי הקצין מיון...). מצחיק שלפני כמה שנים, הפורומים של מתגייסים היו המקום לכל המורעלים לשאול שאלות על הסיירות והכל, והיום זה המקום להתייעץ בקשר למיונים ולשאול שאלות על המיונים כאילו זה פורום שיעורי בית... אין דבר...

Kick SsS

New member
הלך הרוח של הנוער היום

הוא לשבת בשינקין.. אפילו בקריה זה מוגזם

Itamarro

New member
אתה צודק

ככה אנשים חושבים, שאם כבר עושים צבא, ויש סיכוי גם לעשות משהו שיעזור בחיים (הרי כל תפקיד עוזר למדינה), אז למה לא?

....

זה בלתי אפשרי כמעט לדחות את הגיוס ליולי זה כבר לא המחזור שלנו אז פשוט אל תפתח יותר מידי ציפיות גם שייתנו לך להתמיין לתפקיד הזה כי סבב המיונים של המחזור שלנו נגמר אבל בהצלחה בכל מקרה :)

2inaroad

New member
ככה, כנס

אני מבהיר לך חד משמעית- אין שום סיכוי שבעולם שתקבל דחיה ליולי כדי לעשות מיונים, אפילו אם זה לחמ"ן! ניסיתי (הייתי צריך דחיה ממרת ליולי כדי לקלב מיונים לחמ"ן טכנולוגי), דיברתי עם חבר שמשרת בלשכת גיוס והוא במקרה במדור שקשור לדחיות והוא אמר לי שלא מעבירים שנתונים אף פעם (אצלך זה מגיוס שנתון 88 לגיוס שנתון 89) בגלל סיבות כמו מיונים לחמ"ן. היוצאים מן הכלל זה בגלל בעיות בבית ובעיות פרט מה שנקרא. לקבל מיון לאלקטרו אופטיקה מסווג בקבוצה אחרת. קיצר- נפלת מעתודה, אתה במרץ, או כל"ץ ג'ובניקי או קרבי ע"פ היח"ש...

למעלה