מיומנות תקשורת

מיומנות תקשורת

אני מרגיש שאני מפסיד בויכוחים גם כשיש לי קלפים טובים. אני מרגיש שאני נחקר בשיחותי עם אנשים מוכרים או חדשים ואני רוצה לדעת איך ליטול את רסן ההובלה של שיחות

האם יש דרך ללימוד עצמי של מיומנויות תקשורת? מי מעביר "קורס מסודר" שמשפר את המיומנויות הללו?

Edna Maimon

New member
מיומנות תקשורת

אתה מוכיח את מה שרבים טוענים:
גם כשיש לבן אדם קלפים טובים, זה לא אומר שבהכרח הוא ינצח בויכוחים.
הסיבה נמצאת בתת המודע שלך.
ישנו איזשהו אוטומט בתת המודע שלך שמוביל אותך בדרך מסוימת - ללא קשר לקלפים הטובים שלך.
טבעו של אוטומט הוא לחזור על אותו דבר שוב ושוב.
תשאל את עצמך: מה אתה מרוויח מהמצב הנוכחי?
מה זה בשבילך ויכוח?
מה זה בשבילך "להפסיד" בויכוח?
אני ממליצה לך אימון אישי בשיטת NLP.
באימון בשיטת NLP מבטלים את האוטומט הקיים ושמים במקומו אוטומט אחר.
זהו תהליך פשוט וקצר.

LiroNLP

New member
פיתוח מיומנות

ישנן כמה דרכים לפתח מיומנות תקשורת.
לדעתי דבר ראשון כדאי, כמו שכבר הציעו לך, לשנות את האוטומט שהפריע לך.
דבר נוסף יכול להיות לקחת קורס בנושא שישפר את כישורי התקשורת שלך.
וחשוב אפילו יותר הוא לתרגל את כישורי התקשורת שלך.

המלצות על קורסים אני לא יכול לתת בפורום, אם אתה מעוניין פנה אלי בפרטי.
אם תעשה את שלושם מובטחת לך הצלחה.

lali813

New member
האם יש כזה דבר "להפסיד בויכוח"?

מעולם לא נתקלתי בויכוח שנגמר בהפסד או ניצחון של מישהו.
בויכוח כל צד מתחפר בעמדתו ורק מחזק אותה עוד יותר.

האם האכזבה שלך מעצמך היא בגלל שאתה לא מצליח לכפות את דעתך על אחרים?
אתה משתמש במילים כמו "רסן ההובלה", "נחקר". מה דעתך להחליף את המושגים האלה ב: "דו שיח", "הקשבה"?

לדעתי זה לא נעים לדבר עם אדם שמעוניין להוביל אותך בשיחה, להראות לך שהוא צודק ואתה טועה, שהוא גדול ואתה קטן, שהוא חזק ואתה חלש. הרבה יותר נעים לדבר עם אדם שמקשיב לך, מעצים אותך, מרשה לך להחזיק בדעות שלך בלי להוכיח אותך ומציג בפניך את הדעות שלו בנועם.

מה דעתך על הגישה הזאת?

להפסיד בויכוח

בוודאי שיש ויכוחים שיצאנו מופסדים בהם. נגיד שאת/ה יושב/ת עם עוד אנשים ודן בשאלה אם ראש העיר או ראש הממשלה הוא טוב או רע ולבסוף עושים משאל ואתה מקבל תגובות מהקהל על כך שלא נשמעת משכנע/ת. זה לא הפסד?

השימוש בביטוי רסן ההובלה או דומיו לקוח מעולם השייוק והמכירות. מה שאני מבקש הוא ללמוד את החכמה של מי שהשיחה מתנהלת וזורמת לכיוונים שהוא רוצה, מי שלא "מחויב" להשיב על שאלות של הזולת, אדם שהזולת נותן לו תשובות כנות, מי שמסוגל לשלב הומור אישי במהלך השיחה (לא בדיחות קנויות). איך לומדים זאת? עם מי?

lali813

New member
לא עשיתי קורס כזה מעולם

אבל לא יזיק לי
, כך שאם אשמע על קורס מוצלח כזה גם אני ארצה להירשם.

בכל מקרה, יש קורסים של NLP שנקראים אמנות השכנוע, או לאו דווקא של NLP.

אפשר לשאול מישהו שאתה רואה ש"יש לו את זה" איפה הוא למד את זה. יש לך מישהו כזה?

אמנות השכנוע

יש למשל את יניב זייד שמלמד אנשים איך לשכנע.
האם יש עוד אנשים טובים שמלמדים אחרים איך לדבר בצורה רהוטה, ובעיקר איך להתמודד עם שאלות והערות של הזולת, בצורה מכובדת אבל גם בלי לאבד את "השליטה" בשיחה?
אשמח לשמוע

lali813

New member
אני לא מכירה

אבל מתחת להודעה שלך יש את ההודעה של Alexcoaching שנשמע כמו מישהו שמבין בתחום. כדאי לשאול אותו

AlexCoaching

New member
יש קורסים

אני מרגיש ממה שרשמת עד כאן.
שאתה מחפש משהו בכיוון של שכנוע, דיבור בפני קהל וכד.
לפי דעתי ועל סמך הניסיון שלי.
הרבה יותר קצר ואפקטיבי לקחת קורס.
ממישהו שכבר יש לו ניסיון רב בתחום.
מאשר להתחיל לקרוא ספרים ולנסות לפענח דברים בעצמך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בנוסף לכל הדברים הנכונים שנאמרו

רציתי להוסיף -
התחושה שעולה מתוך הכתיבה שלך היא שאתה במלחמה עם העולם. החוויה היא שיש מאבק, ויש מי שאוחז ברסן ומוביל ויש מי שנחקר ומפסיד. האמונות האילו לא שייכות דווקא לתקשורת אלא לחוויה שלך בעולם, שאולי שווה להתבונן בה. כאשר אתה משוחח ומחליף דעות עם חברים או סתם בקבוצה, אין צורך לנצח. רוב האנשים לא ישתכנעו שראש הממשלה טוב או לא טוב מתוך שיחה כזו. יש להם אמונה בסיסית שקשה לשנות אותה. במקרה הטוב יקשיבו לך ויענו לך עניינית. במקרה הרע השיחה תגלוש לצעקות.
חלק ממה שאתה רוצה שייך יותר למה שנקרא "אומנות הויכוח" - debate באנגלית. כאן מדובר באמת ביכולת להציג דיעה באופן משכנע מול קהל, יש קורסים שבהם לומדים ומתאמנים בדברים האילו. חפש את הנושא באינטרנט ותמצא מגוון אתרים.

למעלה