מיואש!!

מיואש!!

שון כבר בן חמישה חודשים ועדיין הורס את הגינה בכל פעם מחדש.... חסמתי לו את הגישה לשם , ולאחר שהוא הצליח להגיע גידרתי סביב כל הגינה , אלא שהיום הוא הצליח לקפוץ על הגדר ולהכנס לגינה והחריב את כל הצמחים שהיו בה עד תום! (פעם חמישית ....) וכולו התמלא בוץ לאחר שקילחתי אותו לפני שלושה ימים... ההורים שלי רוצים למסור אותו כי נמאס להם שכל פעם הוא הורס משהו אחר וכבר אין לי תירוצים להגן עליו... מה לעשות? אין ברשותי אמצעים כלכליים כדי לממן אילוף (רוב המאלפים דורשים סכומים גבוהים ומינימום של שיעורים) אני על סף ייאוש , ואם המצב ימשך כך אאלץ למסור אותו...למישהו יש רעיון?

למה הוא לא בבית?

הוא גור והוא הורס, אם הוא יהיה בבית אפשר לחנך אותו... יכול להיות שהוא מאד מתסוכל ומשועמם. כמה טיולים ביום הוא מקבל? למשך כמה זמן? איזה גזע הוא?

הוא לא בבית כי

הוא הורס ה-כ-ל...עברנו לא מזמן לבית חדש ועד ששכנעתי את ההורים להביא כלב - הם הסכימו רק שהוא יהיה בחצר (מעיין מרפסת גדולה חצי מקורה.) הוא מסוג האסקי , וגם עפ"י המלצת הוטרינר הוא אמר שמאוד קשה לגדל האסקי בבית כי הם ידועים ביצר ההרסנות שלהם. העובדה שהוא מתוסכל \ משועמם לא תשתנה אם הוא יהיה בתוך הבית כי כשאני בבית אני נמצא איתו המון והוא כמעט ולא לבד יותר משעה , כך שגם ככה הוא יהיה לבד בבית... הוא מקבל בערך 5 (!!) טיולים אחד מהם ארוך בערך 20 דק'. הוא לא נמצא בבית כי ההורים לא מסכימים (ניסיתי להכניס לבית והוא הרס שולחן חדש כך שאין סיכוי שזה יקרה שוב...) העובדה שהוא מחוץ לבית לא צריכה לשנות , אני מכיר הרבה כלבים שחיים בחצר והם כלבים שמחים מאוד וחברותיים. אני נמצא איתו המון ומלמד אותו הרבה תרגילים כך שלא נראה לי שהוא מרגיש בודד או משועמם (יש לו איזה 20 משחקים שונים) מה לעשות???

20 דקות זה ממש לא ארוך

רבע שעה זה טיול סטנדרטי, טיול ארוך זה שעה. האסקי הוא לא הרסני, גור הוא הרסני, בעיקר כי הוא משועמם ומתוסכל. 20 משחקים - זה יותר מדי עדיף שיהיו לו 3...

מורן2345

New member
תשובה

הכי חשוב להציף אותו בגירויים שיעסיקו אותו כמו צעצועים וכול מיני משחקים מיוחדים שמעסיקים אותם שעות זה מאוד עוזר. לחבר שלי יש 2 כלבי אמסטף מאוד אנרגטיים (אך מקסימים:) והוא קנה להם צעצוע הנקרא "קונג" זה מגיע בגדלים לפי גודל הכלב ומעסיק אותם שעות. קצת יקר אבל שווה את זה- זה גומי חזק שהם אוהבים לנשוך ולשחק איתו. בנוסף אופציה פחות מומלצת אך עשוייה לשמור על הכלב בביתכם ו(וכך למנוע מצב שהוא ייזרק לאנשהו לא רצוי) היא כמובן סירוס. המון מתנגדים לכך אך לדעתי אם זה עשוי להציל את חייו זה עדיף. הם נרגעים לאחר מכן...

יש לו קונג...

כבר נמאס לו מזה חוץ מזה שאי אפשר לסרס כלב בן חמישה חודשים ..הוא קטן מידי לא? כל כך הרבה אנשים בפורום הזה ואף אחד לא מוכן לנסות לייעץ? לעזור ? משהו??

מורן2345

New member
אני לא יודעת יש להתייעץ עם ווטרינר לגבי הגיל-

לדעתי מגיל חצי שנה זה אפשרי. אבל כמובן שזו האופציה האחרונה ועדיף לנסות להעסיקו כמו שאמרתי בדסרים אחרים. זה גם עניין של גיל מה אומר הווטרינר? זה הגיל לחנך אין מה לעשות... זה קצת קשה אבל זה הזמן להציב לו גבולות. אל תוותר עליו מהר פשוט תיהיה קצת יותר קשוח :)

תודה על התגובה

מה שפשוט מעצבן אותי בפורום הזה שאף אחד לא טורח לענות אף פעם! עשרות אנשים ואף אחד לא יכול לתת תשובה או לפחות לנסות לעזור! בכל מקרה תודה מורן...

shima

New member
תגיד את חושב שיתנו לך פתרון פלא?

זה בעיה סבוכה, שדורשת אילוף ובעיקר סובלנות. מה חשבת שיענו לך פה, תמשוך לו שלוש פעמים באוזן וזה יעבור? ניסו לעזור לך מספר אנשים.

פתרונות מסויימים לבעיית החפירות

יש להבחין בין שני סוגי חפירות- א) חפירות יעודיות. ב) חפירות הנובעות מתיסכול ושעמום. א) חפירות יעודיות: חפירות לשם התקררות- ניתן לאבחן סוג כזה של חפירה בקלות, היות והכלב ירבץ במקום הנחפר. לא ניתן למנוע לגמרי, אך ניתן להפחית על ידי דאגה לקירור הכלב באמצעים אחרים, דבר מומלץ לכל הדעות. חפירות איתור וצייד- למשל אחר מכרסמים, חפרפרות וכיוצא בזה. לא ניתן למנוע זאת יען מדובר באינסטינקט הטבוע בכלבים רבים, אך זה יכול לשמש איתות לגבי מציאת אותם מכרסמים. כמו כן כלבים יחפרו במקום שחתולים עושים את צרכיהם, ואף יטו לאכול צרכים אלה. ב)חפירות מתסכול ושיעמום- יש לאתר את הגורמים לתסכול והשיעמום ולטפל בהם. לעקור או לצמצם את המניע ולא רק את הסימפטום. אחרת התסכול והשעמום יתפרצו בדרך אחרת. בנוסף ניתן כמובן למצוא לכלב תעסוקות ומשחקים שיעניינו אותו, קונג וכדומה ויסיטו את תשומת ליבו מהחפירות. כמו כן תרגילי משמעת, טיולים ארוכים (לא בשמש הקייצית) ופעילות פיזית (רק אחרי למעלה משעה לאחר האוכל) יעייפו את הכלב וינתבו את האנרגיה שלו לדברים חיובים יותר. אמצעים אחרים: יש הנוהגים להטמין את צורכי הכלב בבורות שחפר ולכסות חזרה, יש יעילות מסוימת בשיטה זו. אם הכלב חופר בנוכחותנו ניתן להשתמש בפחית רעש, אך כמובן ששיטה זו יעילה רק אם הכלב נתפש בזמן אמת, וכל עוד אנו נוכחים. לנשוך את הכלב בזנבו- הכוונה היא ללכת לקראת הכלב, ולתת לו מקום בו יוכל לחפור. רצוי להקצות מקום מיוחד לכך, אפשר לקנות גיגית גדולה, למלאה בחול נקי, ולהטמין בה חפצים שונים שיש בהם עניין לכלב.. הוא ילמד כי במקום הזה גדלים סיכוייו למצוא דברים מרתקים ויתרגל לחפור לשם. לסיכום: החפירות הינן איתות ברור למצבו הפיזי (חום) ו/או הנפשי/רגשי של הכלב, ו/או עדות למציאת חיים נוספים בחצר שלנו או בקירבתה.

טון טון1

New member
../images/Emo43.gif הוספתי לשאלות הנפוצות ../images/Emo13.gif

תודה סיימון 26 על התשובה המושקעת

למעלה