מיואש כבר

super pippo07

New member
מיואש כבר

מרוב ייאוש אינני יודע כבר לאן לפנות.סיפורי כבר דיי ידוע ברחבי הפורומים השונים שניסיתי להיעזר בהם,אך אני חייב עצה כיצד לפעול.אני בן 25,מעולם לא עברתי הכשרה מקצועית כלשהי,למרות שבשנותיי בתיכון למדתי במגמת תיירות ובזמנו הלימודים היו דיי מעניינים ויצאתי עם תעודה מגמה של פקיד מורשה.יש לי 12 שנות לימוד+תעודת בגרות חלקית:(,דבר שאינני מתגאה בו ממש,ואני מרגיש פשוט חסר יכולות כלשהן אצלי. במהלך שירותי הצבאי נחשפתי למסמכים היסטוריים ובעיקר העבודה הייתה עבודת ניירת.גם כשהייתי לקראת השיחרור ניסיתי לחשוב מה ללמוד לאחר מכן וחשבתי על פסיכולוגיה.בסוף לאחר אבחון שעשיתי במכון תעסוקתי,נאמר לי שהתכונות החזקות אצלי על פי המבחנים שעשיתי הן שאני טוב באנגלית,בעל יכולת לשים לב לפרטים,ובעל כבוד לסמכות.התכונות הפחות חזקות אצלי היו שאני חלש במקצועות המתמטיים,בעל ביטחון עצמי נמוך,בעל נטייה לוותר בקלות.המקצועות שעל פי האיבחון הומלצו לי הם מקצועות התרגום,תקשורת,בלשנות ומידענות.חשוב לציין שלמדתי תקשורת במסגרת האוניברסיטה הפתוחה אך עקב כלשונות פרשתי מהמשך לימודיי. חשבתי לאחר הצבא על המון תחומים עקב תוכניות שראיתי או דברים שקראתי עליהם,תחומים כמו:פסיכולוגיה,סוציולוגיה,ארכיאולוגיה,אדריכלות,היסטוריה,לשון עברית,בלשנות והרשימה עוד ארוכה.ממה שאני מכיר בעצמי כאדם אני אחד שאוהב לשים צומת לב לכל דבר שאני עושה,בודק כל פעולה כל שניה,אוהב לשים לב לפרטים,אוהב לנבור ולחקור דברים לעומק.יש לי המון ספרי היסטוריה בבית וזה אחד הדברים שהכי מרגיעים אותי לקרוא על התחום הזה.אני גם אוהב לכתוב פעם בכמה זמן שיש לי השראה. אינני יודע לאן לפנות שוב,מה לעשות,ומה ללמוד בעתיד או מקצוע לבינתיים עד שאתגבש על עצמי.אשמח לתגובות

עוז ozc

New member
תגובה

שלום, כתבת שאתה בעל בטחון עצמי נמוך, בעל נטייה לוותר בקלות וחלש במקצועות המתמטיים. קצת קשה לנסח תגובה כיוון שאתה אף מעיד שאתה מוותר בקלות ובעל בטחון עצמי נמוך, כך שקודם כל לעבוד על זה ועל הבטחון יכול לספק לך את הפתרון
בהצלחה!

super pippo07

New member
אוקיי אבל...

אולי אם אשפר את מקצוע המתמטיקה אז הביטחון שלי יעלה ואז יוכיח לי שאוכל גם להשתלב במקצועות המתמטיים:),אולי זה חלק מהפיתרון,למרות שהכל בראשי והכל עניין של גישה לא?..פשוט אני מחפש תחום שבו אוכל להפיק את המיטב מעצמי,לא לחוץ מדי,שיהיה מגוון גם.אני בנאדם שלא אוהב לשבת רוב הזמן אלא פה ושם להתרוצץ ולבדוק דברים,לא משנה אם זה בקטע מתמטי,או כלכלי,זה לא ממש משנה לי.פשוט יש לי כל מיני מחשבות בראשי,אבל זה בעיקר לבדוק דברים,באופן מדוקדק,אולי אפילו לכתוב,אני בנאדם אדיב,שבמצב רוח המסויים אוהב לעזור לאנשים,אוהב לחקור,לבדוק דברים לעומק ולהסיק מסקנות עד שאני מגיע לפיתרון.פשוט הביטחון שלי קצת נמוך...פשוט לי אמרו שאני מתאים לתחומי הבלשנות והתרגום והמידענות וזה ממש מצד אחד קסם לי וגם איכזב אותי קצת כי אולי הייתי רוצה לעסוק באחד המקצועות החברתיים רק שאני לא ממש יודע במה.חשבתי גם על כל כך הרבה תחומים כמו פסיכולוגיה,ארכיאולוגיה,סוציולוגיה,מדעי ההתנהגות,היסטוריה,לשון עברית,בלשנות,ועוד המון אחרים.אני בנאדם שאוהב לשים לב לפרטים,להביע את עצמי בכתב,לעזור,להסיק מסקנות,לחשב..למרות שיכולת המתמטית שלי לא בשמיים.אני שם לב לכל סדק,חור או כל דבר אחר בסביבה שלי.אני לא מסוגל להתעלם מכך.האם יש תחומים מסויימים שיכולים להתאים לי על פי מה שכתבתי כאן? וגם לפעמים אני חושב לתכנן דברים כמו מבנים או לעצב או לשמר מבנים מבחינה היסטורית.אני אוהב גם מאוד היסטוריה:).

עוז ozc

New member
לצערי...

היי, לצערי אני לא יכול לעזור לך, אתה כותב שאתה אוהב להתרוצץ אבל מצד שני לנתח דברים לעומק... זה דורש ישיבה ממושכת מאוד- המון סבלנות. לגביי שאתה אוהב היסטוריה או בלשנות, אתה יכול ללכת ללמוד את זה, אבל לא בטוח שאתה באמת תאהב את זה בסוף היום.. אולי אדריכלות או עיצוב מוצר יכול לעניין אותך. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

super pippo07

New member
:(

אי אפשר לדעת עד שלא אנסה ללמוד את אחד מהתחומים הללו.לא ויתרתי על שום תחום,לא על היסטוריה ולא על בלשנות שאולי הייתי לומד אותו.פשוט היסטוריה הרבה יותר מושך אותי,למרות שבאבחון התעסוקתי שעשיתי אמרו שמתאים לי ללמוד בלשנות.לגביי אדריכלות..זה מקצוע שגם הייתי רוצה ללמוד אך הוא דורש חשיבה מתמטית ויכולת רחבה לראות דברים מבחינות מסויימות.אני פשוט לא בטוח בעצמי זה הכל...זה עניין של ביטחון.

super pippo07

New member
נ.ב אני רוצה להוסיף

למען האמת אני מאוד מאוד אבל מאוד מבולבל ביני לבין עצמי לגביי מה שארצה לעשות בעתיד.אני בן 25 כבר ואני מרגיש תקוע לחלוטין בקטעים מסויימים בחיי.אין לי רישיון נהיגה,חסרה לי בגרות מלאה,פשוט באיזשהו שלב בחיי נעצרתי..פשוט נעצרתי.גם התחלתי תואר ראשון בתקשורת בפתוחה והפסקתי אותו בגלל שנכשלתי בשניים שלושה קורסים,ולמען האמת לא ממש למדתי כמו שצריך,רק אחרי שפרשתי מהלימודים מקצוע התקשורת חדר אליי במידה מסוימת.פשוט חשבתי לעצמי מה אעשה עם תואר בתקשורת?!ואני לפעמים דיי מצטער שהפסקתי אותו או על המון המון דברים כמו שלא ניסיתי ללמוד היסטוריה או אולי כלכלה.פשוט יש לי כבר כאב ראש ענקי מזה!אני כל כך מתוסכל מהאבחון שעשיתי!הוא כל כך בילבל אותי וגרם לי לפזול לכל כיוון אפשרי:(.אני יודע דבר אחד או שניים,אולי הייתי רוצה ללמוד היסטוריה או לחזור להשלים את התואר שלי בתקשורת,אולי לשלב כלכלה או משהו אחר כתואר דו חוגי,או אולי אדרכילות מי יודע. פשוט הסקתי כמה דברים מעצמי: 1.האבחון אולי קצת תרם לי לגבי ידיעת חלק מהיכולות האישיות שלי אבל הוא לא ממש מיקד אותי בתחום מסויים וזה רק בילבל אותי לגמריי. 2.אני אוהב לראות ערוץ ההיסטוריה,בעיקר דברים על מלחמות וסרטים על היסטוריה בעיקר או לפעמים תוכניות שקשורות לעיתונאות. 3.אני מודה שרציתי בעברי להיות עיתונאי גם אבל פשוט הביישנות שלי עצרה אותי וממחשבה מפוכחת מצידי הבנתי שאני צריך משהו רגוע ולא רועש מדי.פשוט אני בנאדם שאוהב לכתוב ולהביע את עצמו בכתב. 4.אני אוהב מאוד מאוד לשים לב לכל פרט קטן,ואני יכול לשבת במקום אחד אך אני חייב תמיד להרגיש שאני עושה דברים בו זמנית בעבודה שלי. 5.לגביי הכיוון של כלכלה...פשוט אני רואה איך העולם היום מתנהל ואולי לא היה רע כל כך אם היה לי תואר בכלכלה או שמשולב יחד עם המקצוע הזה,למרות שמתמטיקה ואני לא מסתדרים יחדיו,אולי בגלל שכבר המון זמן לא נגעתי במקצוע הזה. 6.אני גם מחפש מקצוע שבו אפיק את המיטב מעצמי,שמשלב היסטוריה,חברה,ואולי הבעה בכתב או חשיבה מסויימת לעומק,הסקת מסקנות או משהו שאני ארגיש שאני עוזר לאחר ושממש יספק אותי וגם אני אחד שיודע להקשיב.זה בערך מה שאני מחפש. מקווה שזה אולי יעזור במשהו...

super pippo07

New member
ועוד משהו...

עיצוב מוצר-הכוונה ללימודי עיצוב תעשייתי?אבדוק את העניין תודה:)

עוז ozc

New member
אבחון

אור שלום, חשוב לי להדגיש שהאבחון לא מגדיר לך את החיים, את העתיד או את מי שאתה. הוא רק נותן לך מבט איפה אתה חזק ואיפה זה יכול לידי ביטוי. אתה מצטער שהפסקת ללמוד תקשורת אבל אתה גם רוצה ללמוד היסטוריה. יש באוניברסיטה הפתוחה תואר כללי במדעי הרוח והחברה - לא כולל מתמטיקה כל- והמון קורסי בחירה, כך תוכל ללמוד מה שאתה אוהב ולעשות תואר. אבל, לגביי מה אפשר לעשות עם התואר הזה באמת שאין לי מושג אבל זה תואר שמעשיר ידע ללא ספק. אגב, כמו שהצעתי פה כבר למישהו - אולי קודם לעבוד על הבטחון העצמי ועל הדרך ואז להתחיל לצעוד (נקודה למחשבה). בהצלחה!

למעלה