מיואש בפשטידות...

comm2

New member
מיואש בפשטידות...

שלום, אני לא יודע אם השאלה הקשורה, אבל אשמח לקבל עצות. בגדול - אני סטודנט צמחוני שלא יודע לבשל
לאחרונה אני מנסה להכין פשטידות, כי זה בריא, טעים ויחסית פשוט. משום מה - אני לא מצליח. הן תמיד יוצאות לא מספיק "עשויות". כלומר, מרגישים שזה לא ממש מבושל, הביצים עדיין קצת נוזליות, וזאת למרות שאני משאיר אותן כמעט שעה וחצי בתנור והן משחימות רק מלמעלה. במתכון הבא לא כתוב שצריך קמח, על אף שברוב המקומות כן כתוב שצריך קמח תופח. גם אמא שלי לא משתמשת בקמח כלל ועדיין זה יוצא לה מאוד טוב. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שאני משתמש בטוסטר אובן, ולא בתנור. 170-180 מעלות, למשך שעה או יותר... זה המתכון שאימצתי: http://www.matkon.net/recipe.asp?rId=138 אשמח לפתרונות אפשריים...

nowonder

New member
כשאופים בתנור קטן ופחות איכותי

יש שלושה גורמים שמשפיעים על איכות האפיה: גודל ומבנה התבנית: בעקרון עדיף תבניות עגולות כי החום מתפזר באופן שווה. בתבנית רבועה נוצרות פינות יבשות-עד שרופות, בעוד מרכז התבנית לא נאפה. כמות הבלילה. עדיף להשתמש בתבניות קטנות יותר, ולצמצם את כמות הבלילה. פיזור החום. כדאי במהלך האפיה לסובב את התבנית, ואפילו עדיף לשנות את מקור החום (אם אפשר) מחום תחתי לעילי, ובחזרה.

comm2

New member
בנוגע למקור החום

לא אמורים לחמם במקביל גם מלמעלה וגם מלמטה? תודה.

חום תחתון

בגדול כן, מחממים מלמעלה וגם מלמטה... אבל אם הפשטידה לא נעשית מספיק באמצע, ומלמעלה היא כבר עומדת להחרך, כדאי להנמיך את החום אפילו ל-150 מעלות ולתת עוד זמן עם חימום תחתון בלבד. כמובן אם זה אפשרי בטוסטר-אובן שלך. מהנסיון שלי לא מצאתי הבדלים גדולים בין קמח תופח לקמח רגיל בפשטידה... היא לא אמורה לתפוח כך או כך. אבל אולי זה מתכונים שאני לא מכירה. עוד דבר - באופן כללי תבניות פיירקס עדיפות על תבניות אלומיניום או טפלון. יותר קשה לנקות אותן, אבל התוצאה באוכל יותר מתגמלת.

comm2

New member
כלומר -

פיירקס זו התבנית של הטוסטר אובן, בניגוד לתבנית חד פעמית?\ תודה על התשובה.

לא - פיירקס נראה כמו זכוכית

אפשר לחלק את התבניות מבחינת חומרים לשלושה סוגים: תבניות חד פעמיות - העשויות אלומיניום דק; תבניות מתכת - שיכולות להיות עם ציפוי טפלון או בלעדיו; תבניות פיירקס - חומר שקוף שנראה כמו זכוכית, אבל עבה וכבד יותר וכמובן לא מתפצפץ בחום של אפיה. עם תנורים וטוסטר-אובן שונים מגיעות תבניות מתכת לסוגיהן. תבניות פיירקס אפשר לקנות בחנות לכלי בית וגם בהרבה סוּפּרים גדולים מספיק. המחירים משתנים אבל אפשר למצוא גם ב-50-60 ש"ח. אמא שלי ממליצה מנסיונה על תבניות של חברת PYREX עצמה, לטענתה הן טובות יותר מהזולות ממנה.

קראתי את המתכון שלך והדבר היחיד

שמשך לי את התשומת לב זה שמן זית לטיגון, למיטב הבנתי שמן זית טוב להרבה שימושים חוץ מטיגון בררתי את הנתון הזה מול דיאטנית קלינית.

פשטדה

יכול להיות שהטוסטר שלך מכוון רק לחום עליון???? הנה מתכון מנצח לפשטידת פטריות. אם הטוסטר שלך קטן ממליצה לחלק את כמות המתכון ל- 2. לטגן 1 בצל גדול עם 1 חבילת פטריות. לקרר ולהוסיף: 4 ביצים, 2 גבינת קוטג, 1 שמנת חמוצה, 100 גרם גבינה צהובה, 50 גרם גבינה מלוחה (אפשר לוותר אם לא רוצים) מלח,פלפל שחור, 4 כפות קמח או קורנפלור. הכמות מספיקה לתבנית ביתית עגולה בקוטר 26. הצעה נוספת היא לאפות בכלים חד פעמיים אישיים ולהקפיא. להוציא מהקפיא בבוקר לפני שהולכים ללמוד. אשמח לעזור שוב במידת הצורך. ברוריה קטלב

comm2

New member
תגובה

תודה על התשובה. הטוסטר אובן שלי מכוון על חום עליון ותחתון יחד. האמת היא שהסיבה שאני אוהב את המתכון שנתתי היא שהוא לא כולל מרכיבים לא בריאים (אני לא מוסיף גבינה צהובה, או שאני שם גבינה דלת שומן). כאמור, אני אישית שמתי 2 כפות קמח אבל אמא שלי אמרה שהיא בכלל לא שמה קמח וזה עדיין ממש יוצא קשה וטוב. שוב תודה.

למעלה