מיואשת

מיואשת

שלום לכולם ונעים לי מאד להכיר ולדעת שיש פורום כ"כ מבורך וחשוב. אז ראשית ישר כח על האכפתיות ועל הנכונות לעזור לזולת. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לכתוב את דבריי משום שאני לא שוקלת א המוות חלילה. האמת שלא פעם שאלתי את עצמי ואת אלוהים בשביל מה נולדתי בכלל אבל חלילה לא אשלח יד בנפשי לא עכשיו. כשהייתי צעירה יותר (בגיל ההתבגרות זה עלה לא מעט פעמים אבל מעולם לא העזתי). אני בת עשרים ושמונה, נשואה + שניים ולא טוב לי. האמת, תמיד לא היה לי טוב. היו תקופות שהיה לי טוב יותר אני מודה אבל לרוב אני פשוט לא מאושרת. ואני לא יודעת מדוע זה כ"כ קיצוני אצלי. בתור ילדה ומתבגרת הייתי די דכאונית. אחת כזו שלוקחת הכל ללב, מתמרדת ולוקחת הכל קשה. כי האמת, היה לי קשה. למרות זאת, הייתי די מקובלת והיו לי חברים לרוב. הנקודה שרציתי לדבר עליה היא שהסיבה שאני לא מאושרת כי כמעט כל הדברים שאני רוצה בחיי לא מתממשים. ההתמודדיות בחיי הן קשות. ואם אני בוחרת בדרך מסויימת אז היא בד"כ רצופה מכשולים רבים וקשיים לרוב. היום אני שוב לא מוצאת את עצמי. אני לא עובדת ובבית עם שני המלאכים הקטנים שלי. גרה אצל ההורים שלי מחוסר ברירה כי המצב הכלכלי שלי ושל בעלי בכי רע כבר שנים. עברתי בארבע שנים 9 (!) פעמים דירה.אני לא יכולה להכניס את ילדיי לגן כי אין לי את האמצעים כרגע והם כבר בני שנתיים. אני יודעת שאני כותבת כאן על קצה המזלג אבל אני רוצה להאריך יותר מידי. אשמח לשמוע תגובות והכוונה לשאלות שאשמח לענות ויותר אשמח אם מישהו או מישהי מכן יוכלו לתת לי עצות וטיפים שיגרמו לי להיות מאושרת יותר ולא במעט. תודה מראש.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

האמת שאני לא יודעת מאיפה להתחיל אבל אנסה להתחיל דווקא מהסוף. את אומרת שיש לך שני ילדים ושאת איתם בבית, את גרה אצל ההורים כי המצב הכלכלי שלך לא מי יודע מה. השאלה שלי היא כזאת, את אינך עובדת? בן זוגך עובד? אם את לא עובדת למה שלא תבקשי עזרה מהורייך לשמור על הילדים ותצאי לעבוד כדי לשפר את המצב הכלכלי? לגור עם הורים זה לא צעד כ"כ חכם לזוג נשוי, ככה שאם תשפרי את מצבך הכלכלי תוכלי לעבור משם. אני אם חד הורית לשלושה ילדים ומשכירה דירה ולא ממש מקבלת עזרה מהאקס או מההורים ומצליחה לחיות בכבוד עם המשכורת שלי, נכון שלא תמיד קל וההוצאה הכספית על גנים לא זולה בכלל אבל אין ברירה ומי שרוצה להצליח, חייב לעזור לעצמו. לגביי זה שאת אומרת שכלום לא הולך לך ושתמיד הרגשת ככה, הגיע הזמן לעשות סוויץ' במוח, לשנן לעצמך חזור ושנן כמו מנטרה "אני מוצלחת, אני יפה, אני חכמה, הכל אני יכולה" מבטיחה לך שבסוף תתחילי להאמין לעצמך. מה שלא יהיה, מאחלת לך המון בהצלחה, ואת מוזמנת להשאר כאן ולהמשיך לכתוב והלוואי שבעוד כמה חודשים תיכנסי לארכיון לקרוא את ההודעות שלך ותראי שמהודעה להודעה המצב משתפר... בהצלחה

אז ככה

ראשית, תודה על תגובתך. ושנית, אני כרגע לא עובדת. למעשה איני עובדת כבר שלוש שנים. לפני כן הייתי מזכירה וגם בתחום זה הלך לי על הפנים. אני ממש לא רוצה לחזור לתחום הזה. אין מי שישמור לי על הילדים כי כולם עובדים. אני רוצה וצריכה כבר להכניס את ילדיי למסגרת אך צריכה לעבוד בשביל שיהיה לי כסף לכך. בקיצור, אני "די" תקועה. לגור אצל ההורים זה אכן לא חכם ובריא אך אין ברירה. מה לעשות כשגרים בדירה שכורה והציקים חוזרים? בעיה.

hayapollak

New member
שירת הלל

היו תקופות שהיה לך טוב - את בוודאי יודעת להגיד לעצמך מהן הסיבות שהיה לך אז טוב את כעת נשואה ואם לשניים - קודם כל את לא לבד יש לך משפחה ואת צריכה להיות חזקה בעיקר עבור הילדים. בטוח שהילדים (אפילו שהם קטנים) מרגישים שאת עצובה ולא מאושרת וזה מקרין גם עליהם. את כותבת שכל הדברים שאת רוצה בחייך לא מתממשים, ההתמודדויות בחייך רצופות מכשולים וקשיים - השאלה היא באמת מה את רוצה שיקרה בחייך ומה את יכולה לעשות כדי להגשים את רצונותייך. אני מבינה שמצבכם הכלכלי קשה, היו תקופות שעבדת? מה את יודעת לעשות? הכי חשוב שתתחילי לחשוב עם עצמך מה את יכולה לעשות לשיפור המצב. למצוא עבודה למספר שעות ביום רק כדי לצאת מהבית, לפגוש אנשים אחרים ולא להיות כל הזמן רק עם עצמך, הילדים והבעיות? עצות וטיפים שיגרמו לך להיות מאושרת יותר - תחיי את חייך כרגע ותנסי מדי יום לעשות דברים שיקדמו אותך ויסייעו לך לצאת מהמצב בו את נמצאת.צעדים קטנים לשינוי יכולים להראות לך שאת מסוגלת לשנות דברים בחייך ואת יכולה להתמודד.

שלום לך

ברור שהיו לי תקופות שהיה לי טוב. אני אומר לך מה הבעיה. אני לא ניצלתי כל תקופה כמו שצריך. למשל, כשהייתי רווקה, שזו תקופה שמן הסתם לא נמשכת לנצח, הייתי צריכה יותר לנצל את החופש שלי כמו לסיים את הלימודים האקדמאים, לעשות טיול גדול בחו"ל ועוד. וזאת לא עשיתי. כיום שאני נשואה + (לא שאני חלילה מתלוננת) קשה יותר ליישם זאת ואם בכלל. נכון שניתן ללמוד גם כשיש ילדים אך זה יותר קשה. מה אני יכולה לעשות על מנת לשפר את המצב? ממש לא יודעת. אני כבר מיואשת לגמרי כמו שציינתי בהודעה הראשונה שלי.

hayapollak

New member
שירת הלל -

תחשבי מה הדבר שהכי חשוב לך לשנות - לעכשיו. היאוש לא ממש עוזר לקידום ושיפור ההרגשה.

תגובה

ביקשת עצות וטיפים? תדעי לך שלא רק את "לא מאושרת" וזה גם לא קשור למצב כלכלי. ראיה לכך היא שעשירים מופלגים הם גם מדוכאים. אני יודע שלא אוהבים לשמוע את זה, אך אני אגיד לך בדיוק מה הבעיה: צריך שתהיה לך אמונה בבורא. כל עוד אין לך אמונה וקשר עם הבורא לא תוכלי להגיע לשמחה אמיתית. וכאשר בוחנים את זה אז זה ממש ברור: כי אם נוצרת ע"י הבורא, נתק ממנו יגרום לך חסר ועצבות. לדעתי הכפירה זה האסון הגדול ביותר שאדם יכול לגרום לעצמו, כי אז הוא מנתק את עצמו ממקור הטוב- הבורא.

מה אתה אומר...

לפני שתקבע למי יש או אין קשר עם הבורא... כדאי שיהיה לך "קצת" רקע עליו ולו מעט פרטים. כמובן שאתה ממש לא בכיוון ולא מכיר אותי בכלל. יומטוב

adam33

New member
אכן לא קל

אבל גם לא נורא.. כולנו מביטים על העולם בדרך משלנו..ולגבי הכשלונות והדכאונות זה גם עובר עלנו מי יותר מי פחות.. רק שיש מי שמדבר על זה ויש מי ששומר את זה בתוכו.. קודם כל תחייכי שיש לך שני ילדים ובעל ...זאת אומרת שהספקת המון בחיים.. התבגרת..ויש בתוכך בגרות נפשית כי את רואה ורוצה להביט כעת לרחוק .. לראות מה יהיה ולכן את בדכאון.. אבל אל תעשי את זה.. אנחנו לא אמורים להביט מה יהיה בעתיד כאילו הכל נהיר לנו.. אנחנו בנושאים הללו יכולים להביע משאלה אבל בפועל צריך לחשוב מה יש לנו ואיך חיים עד למחר.. את מיוחדת ולכן את גם רואה את עצמך ככזו והלואי אם הוא היה יודע את זה לגבי מה שיש לו ביד.. קומי כל בוקר בחיוך וכך תשדרי לילדים שלך.. תנסי למצא גנים מסובסדים כי יש כאלה כמעט בכל מקום.. וגם תנסי לראות באיזה תחום את טובה בו ויכולה לעבוד מהבית או מספר שעות במקביל.. ילד בגיל שנתיים שהוא בבית זה עדיין בגדר הסביר כך שאל תחשבי שזה סוף העולם.. ושוב.. תשקיעי במה שאת טובה.. גם בחיוך..להרגשה הטובה שהיא חלק נכבד מחיי היום יום..

תודה רבה על העידוד

באמת עודדת אותי ולו במעט... אני יצאתי מהדיכאון תודה לאל ושמחה שזה מאחורי. אני באמת מעודדת יותר ושמחה יותר. אני יודעת שזה לא כ"כ נורא שילדיי בני השנתיים עדיין איתי. פשוט הם צריכים את המסגרת אני מרגישה את זה בימים האחרונים בעיקר ולכן איני רוצה למנוע מהם מסגרת מהנה שכזו ורוצה לעשות הכל על מנת לתת להם מה שאני יכולה ויותר. כי בעיני, זה קודם כל הילדים שלי. אנחנו כנראה נעבור דירה בע"ה באוגוסט השנה. מקווה שיהיה בסדר לכולנו ושוב תודה על התגובה שלך.

למעלה