מיואשת

אירה65

New member
מיואשת

הילד בכיתה ח'. לוקח את הריטלין LA 30. עשה צרות בלקיחת הכדור. היום חייבתי אותו לקחת או שלא ילך לבית הספר. לקח והלך. הבעיה היא בהכנת שעורי הבית. הכדור פגה השפעתו בעוד הילד מכין שעורי בית החל מהשעה 4 לערך. לא ניתן לפני עד שחוזר מבית הספר אוכל וכדומה. הכנת שעורי הבית הפכה לבלתי נסבלת עבורי (מבקש עזרה). זה מתמרח על שעות מלווה בחוסר סבלנות, צעקות מצידו והמון תסכול. אין לי כוח. ניסינו בעבר קונצרטה שלא עבדה. מה לעשות. ברור שהילד צריך חיזוק של כדור נוסף. תנו לי עצה בבקשה כי השבוע האחרון הוא סיוט מבחינתי.

אירה65

New member
ריטלין

הילד שוקל 50 ק"ג. בבית הספר המורה מדווחת שהוא נפלא מכל הבחינות. האם באמת כדור ריטלין רגיל יפתור הבעיה?

05 מיכל

New member
תראי, יש שתי אפשרויות:

אפשרות אחת היא שהוא זקוק לעוד כדור לאחה"צ, ואפשרות אחרת היא שבביה"ס הוא נפלא אבל במאמץ גדול (כי אולי המינון נמוך קצת בשבילו ) ולכן בבית הוא כבר תשוש. האפשרות הראשונה נראית יותר סבירה, ואני חושבת שכדאי להתחיל מזה (בהתייעצות עם הרופא כמובן) ולתת אחה"צ כדור רגיל (או כדור ורבע או כדור וחצי - LA 30 זה כמו כדור ורבע) ולראות אם זה מסתדר. אם לא - אז אולי זו בכל זאת בעיית מינון.

TikvaBonneh

New member
מינון

גם הבן שלי שוקל 50 ק"ג ולוקח ריטאלין LA30. במשך חודש נתתי לו ריטאלין LA40 אבל הפסיכיאטרית אמרה שזה מינון גבוה מידי. מה שאני עושה הוא להושיב אותו לעשות שיעורים מיד אחרי בית ספר, ופעם כשהיה לו פרויקט גדול , להכין עבודה אז הוספתי לו אחר הצהדיים ריטאלין רגיל 10 מ"ג. הפסיכיאטרית אמרה לי לתת לו אחה"צ רק חצי כדור, כי אסור לו לעבור 37 מ"ג ליום.

spidergirl

New member
מממ...

הפסיכיאטרית יודעת לחשב משקל הציפוי? LA 30 זה 24 מ"ג נטו גם אם את מוסיפה כדור שלם זה לא עובר את ה- 37 מ"ג, מגבלה תמוהה בפני עצמה. חצי כדור זה מינון אפסי ביותר ולא יודעת איך אפשר לצפות שיועיל. מה יש לה להגיד על מי שנוטל קונצרטה 54 מ"ג (מינון נורמלי במשקל זה)?

05 מיכל

New member
מדוע לא לתת עוד כדור אחה"צ?

כמובן, מדובר בכדור רטלין רגיל, קצר-טווח (ויש להניח שהוא יצטרך כדור וחצי).

את לא מיואשת !!!,

ראשית, את לא מיואשת אם את מחפשת עזרה. למילה יש המון כוח, נסי להשתמש שנימה חיובית. תתפלאי עד כמה זה יכול לעזור. אני נגד להכריח, נסי לברר מדוע הוא לא רוצה, ייתכן ומשהו מפריע לו בלקיחת הכדור או ביציאה מהשפעתו. אם הוא מסדר לקחת יום, למה שייקח אחה"צ ??. אחד הדברים שאני מייעץ לסטודנטים ותלמידי תיכון בהכנת שיעורים, הוא להבין הכל, גם אם אתה כותב רק חצי. להעביר את האחריות אליו, אולם לעזור בארגון הזמן. ייתכן ומערכת שעות שבועית שהוא יכין יכולה לעזור לו לארגן את הזמן לעבור על כל המקצועות, ולהכין חלק משיעורי הבית הכתובים. ייתכן, ובעצמו הוא יגיע לכך שכדאי לו לקחת כדור נוסף. ביננו, מה שחשוב שהוא ידע במה מדובר ולא שייכתוב במחברת. עדיף שילמד בכיף ויבין לעמנו תוך הכנת חלק משיעורי הבית ואת היתר לא ישלים או ישלים בכיתה (גם בדרכים םחות חינוכיות) מאשר שיעשה שיעורים ולא יפיק מכך תועלת בגלל לחץ הזמן וחוסר הקשב.

למעלה