מיואשת

shira11114

New member
מיואשת

היי בנות... צריכה קצת תמיכה
פוליציסטית, על פניו זאת הבעיה היחידה, פשוט נכון??
ב28.9 היתה לי שאיבה, שאבו לי 50 ביציות. כן כן. 50.
הפרופסור שלי (ידוע מאוד בתחום) טוען ששברתי שיא, האחיות במחלקה באסותא היו בשוק... תוך כדי שאני שוכבת שם במיטה ומנסה להתאושש בנות באות והולכות. היתה לי החלמה נוראית.
14 הפריות נכון ליום ההחזרה, לאחר 5 ימים, הוחזר לי בלטוציסט. זה היה ב3.10.
לפני כמה ימים האחות מאסותא מתקשרת לבשר לי שאין מוקפאים, כלום לא שרד... עצובה ובוכייה קיוויתי לפחות שהבטא תהיה חיובית, אני אמורה לעשות מחר.
עשיתי עכשיו בדיקה ביתית ויצא שלילי מוחץ, אין שום סיכוי שהבדיקה מחר תהיה חיובית... אין לי סימנים ואין לי כלום והבדיקה הביתית כבר היתה אמורה להראות משהו.
אני פשוט לא מעכלת שאני הולכת לעבור את זה שוב, זה ממש קשה לי.

טוליתי

New member
כן יש סיכוי. בדיקות ביתיות אינן מזהות הריונות צעירים.

אחרי כל מה שעברת, באמת מאחלת לך בטא חיובית.
ולילד הבא, תבקשי גירוי עדין יותר של הורמונים, והקפאה של חלק מהעוברים ביום 2 או 3.
&nbsp
בהצלחה

shira11114

New member
הגירוי של ההורמונים היה מאוד עדין ומתון..

פשוט יש לי שחלות קצת מוזרות כנראה :)
שאלתי 20 פעם את השאלה, האם לא היה כדאי להקפיא ביום השלישי, האחות מאסותא אומרת לי שלא כי זה לא היה שורד את ההפשרה אם גם ככה הם לא שרדו עד יום 5...אני מסכימה איתך שלפחות את חלקם היה כדאי לנסות להקפיא.

פשוט כ"כ קשה לי המחשבה של לעבור שאיבה עוד פעם... נכנסתי לחדר הניתוח בוכה בקטע היסטרי... היה לי ממש קשה כל המעמד הזה, מהרגע ששמו לי את המחט של האינפוזיה לא הפסקתי לייבב.

טוליתי

New member

האחות טועה ומטעה
. ותבקשי לקבל דו"ח מעבדה.
&nbsp
נשמע שהיה לך קשה
.
איזה הורמונים קיבלת ומה היה המינון?

sherri16

New member
החזרת אותי 4.5 שנים אחורה...

ממש דז'ה וו.
עברתי אז שאיבה של 51 ביציות, גם הן תוצאה של מינונים מאוד מתונים של הורמונים .... (שבוע של פיורגון 75 ועוד 3 או 4 ימים של 113.5). גם אני פוליציסטית...
ההבדל לעומת המצב שלך היה שהרופאה לי התעקשה מול אסותא על הקפאת העוברים ביום 1. לא יודעת איך עשתה זאת, אבל זה קרה.
הוקפאו לי 29 עוברים.
בהחזרת המוקפאים כחודש לאחר מכן נקלטתי להריון תקין.
כשהתחלנו סבב לילד נוסף, כמובן השתמשנו במוקפאים של אותה השאיבה.
בהחזרת המוקפאים הראשונה היה הריון כימי, ובהחזרה השניה נקלט הריון (כרגע מסיימת חודש שביעי).

עד אותה השאיבה אף פעם לא היו לי מוקפאים, וההחזרות היו ביום 3. כנראה שעוברים שלי לא מצליחים לגדול במעבדה,אבל ברחם כן.

מקווה שהבטא הקרובה שלך תהיה חיובית, ואת המידע הזה תוכלי אולי לנצל בסבב לילד נוסף.
אמן.

בר 84

New member
גם אני פוליציסטית

היי
גם לי בשאיבה הראשונה שאבו 43 ביציוח, זה כאבי מוות לפני וכאבי מוות אחרי והתאוששות של כמעט שבוע..
וכמו אצלך ללא מוקפאים ואצלי היה גם שלילי..
הצד החיובי בסיפור הזה הוא שמשאיבה לשאיבה הרופא לומד אותך ואת התגובות של הגוף שלך.
אצלי בשאיבה ה3 הגענו לרמות ממש נמוכות של הורמונים, התחלנו בגונאל 75 וירדנו לגונאל22.5 כדי להגיע לכמות ביציות קטנה יחסית, ואכן נשאבו 7 ביציות ומהשאיבה הזאת נוצר הריון ותינוק מקסים.

אני הכי מבינה את עומק הכאב כי אני הכי יודעת מה את עוברת וכמה קשה לחשוב על לעבור את זה שוב, גם מהצד הנפשי וגם מהצד הפיזי...

ואגב ל תסתמכי על בדיקות ביתיות, הן לא תמיד אמינות ) לפחות לא מהניסיון האישי שלי)..

שהיה בהצלחה מחר ובשורות טובות!!!

shira11114

New member
תודה לשתיכן :)

התחלתי מגונל 75, לאחר תגובה איטית מאוד.. עליתי ל- 112+ צטרוטייד

בר 84

New member
תוספת קטנה

לפי מה שהבנתי נשים עם שחלות פוליציסטיות זה אכן כך אצלן..
גם אצלי הטיפול האחרון שההצליח התחיל עם גונאל 75 והיתה תגובה איטית מאוד ולאט לאט התפתחו הזקיקים, הרופא שלי לא הוסיף לי מינונים כי כבר הכיר איך אני מגיבה מ2 השאיבות הקודמות.
מרגע תחילת הסבב ועד השאיבה עברו 3 שבועות בערך.. זה היה העיפול הכי ארוך שהיה לי..
זה החיסרון של השחלות שלנו...

רופא מומלץ לשחלות פוליציסטיות?

למי מומלץ לפנות שמתמחה בשחלות פוליציסטיות?
היום עברתי שאיבה נוספת, חצי מהזקיקים היו ריקים. זה בגלל הפוליציסטיות או הפרוטוקול? (גונאל 150, אח"כ ירד ל- 75 ובסוף ל- 0 כדי לא להגיע לגירוי יתר כמו פעמים קודמות. מונפור כל הזמן)

סיכוי גבוה שבשל קוסטינג!

בהרבה מקרים, אולי אפילו ברובם, קוסטינג (הפסקת ההורמונים כגון גונל כמה ימים לפני הזאקת מבייץ) פוגעת באיכות הביציות משמעותית.
לא ניתן מזה ללמוד לגבי הביציות שלך.. רק שצריך לתת פרוטוקול יותר מתאים (להתחיל מראש במינון יותר נמוך, ולא להפסיק!).
&nbsp
מי מומלץ? תלוי מה את מחפשת. לי הייתה התלבטות בזמנו אם ללכת לזידמן או בר חוה. הראשון עם הרבה נסיון עם פולציסטיות, ולפחות בזמנו כשהתלבטתי נחשב למישהו שמנסה לא סתם לדחוף מלא הורמונים אלא מינונים נמוכים יותר. בר חוה לעומת זאת.. כשאין היסטוריה של ריבוי ביציות שרובן לא תקינות, מנסה ל"נצל את הפוטנציאל השחלייתי" הוא פחות חושש מגירוי יתר (אצלי למשל הוא רק הוריד מינון ולא עשה קוסטינג מלא, גם כשה e2 עבר את החמישים אלף!). אצל בנות שזה נכשל כי ריבוי ביציות פוגע באיכות אצלהן, הוא עושה שאיבה על בסיס טבעי או חצי טבעי, ועדיין אצל פולציסטיות מגיע למספרים יפים בדכ.. אבל כנראה לא מנצל את כל "הפוטנציאל השחליתי" בטיפול כזה. ולכן אצל מי שניתן, הוא כנראה ממליץ על הגישה הראשונה.. שזה הרבה הורמונים (יחסית לאותה אישה).

אפרט..

פעם אחת ביום 10 מההחזרה יצא לי בדיקה ביתית חיובית (אך חלשה).
בדקתי למחרת, יצא שלילי לגמרי !! בדיקה שאמורה להיות רגישה החל מבטא 20. נבהלתי אז הלכתי באותו רגע לעשות בדיקת דם ויצא בטא יפה (והרבה יותר מ 20...). אכ לא המשיך אבל זה עניין אחר.
במועד אחר.. אחרי הפלה בשבוע 6, הרופא אמר לבדוק בטא עד התאפסות. התעצלתי לעשות בדיקת דם כל פעם אז בדקתי בדיקות ביתיות כל כמה ימים. ואכן הבדיקות היו חיוביות בהתחלה עד פעם אחת שהייתה בדיקה שלילית לגמרי. הלכתי לבדוק בבדיקת דם ויצאה עדיין בטא מעל 100..
&nbsp
בקיצור. הבדיקות האלה בעיתיות.

למעלה