מיואשת

xxxNothing

New member
שלום רונית.

אני מרגישה לא רחוק ממה שתארת כאן.. אשמח לקבל המלצה על הפסיכולוגית שלך..האימייל שלי: [email protected] ובקשר לייעוץ..נראה לי שיש לזה קשר בכלל לחיי היום יום שלנו..איכשהו חשבתי שצריך פסיכולוג רגיל שיעזור במכלול כולו? זה לא עובד ככה?

Catty

New member
גם אני אשמח לקבל פרטים לגבי פסיכולו

פסיכולוגית זו, כי גם אני דיי בבעיה דומה.

adiddush

New member
מיואשת

אני כבר בת 24 וחצי ואני עדיין לא יודעת מה שאני "רוצה להיות שאיהיה גדולה ". התחלתי ללמוד תואר בביוטכנולוגיה והפסקתי אחרי שנה .התחלתי ללמוד הנדסאי מחשבים (סיימתי שנה שניה אך יש לי שני קורסים להשלים ופרוייקט) ואני מתעבת את זה. אין לי כסף לבזבז על ניסיונות שב .אני כבר לא יודעת מה אני רוצה ללמוד חשבתי על מנהל עסקים,אסטרונומיה ,חקירות וכו´ אני כל שני וחמישי משנה דעה .מישהו יכול לעזור לי שעוני הביולוגי מתקתק ואני לא נהיית צעירה

להדליק את האור בעבודה

אם מאחורי ההתלבטויות שלך יש רצון ונחישות למצוא משהו שבאמת יהיה קרוב אל ליבך,את מוזמנת להכיר תהליך שיוכל להיות לך לעזר באתר www.amirdror.com יש סדנה שנקראת "להדליק את האור בעבודה". הקליקי.

אל דופא

New member
סורי, אבל גם עכשיו את כבר לא...

כל כך צעירה... באירופה גיל של "עוד מעט 25" נחשב מאוד מבוגר, היות ושם (וגם בארה"ב) מתחילים ללמוד ישר אחרי תיכון. נכון שיש לישראלים את הפרווילגיה (המפוקפקת) להגיד ש"הייתי בצבא\טיול של אחרי צבא" אבל - גיל 24 ++ זה כבר מספיק מבוגר כדי להחיט על העתיד... את כבר לא בת 16. עזבי את המחשב, כבי את האנטרנט, ושבי ברצינות לחשוב מה את רוצה מעצמך... גיל 30 כבר באופק...

israelic

New member
פתרון

בעצם את רוצה שמישהוא יחליט בשבילך או יתן לך עצה בפורום מה לעשות. ובפורום יש אנשים עם הרבה עצות ואינטרסים דפוקים (לדוגמא אני) אנשי הפורום לא מכירים אותך יותר טוב ממך. רק את יכולה להחליט אחרי שתורידי את כל המסכות ששמת על עצמך בשביל למצוא חן בעיניי אחרים. תשאלי את עצמך מי אני עד שתמצאי אל תסתפקי בתשובות כמו: הבת של חברה של סטודנתית שרמוטה חיילת ישראלית פשוט תמשיכי לשאול ולהוריד מסכות ושתדעי מי זאת את תוכלי לדעת מה את רוצה

למיואשת...

אני ממש לא במקום שאני יכולה לייעץ לך על סמך נסיון, משום שאני צעירה ממך וגם לי אין שום מושג קלוש... אבל אם הייתי במקומך הייתי קודם כל מנסה לסווג את עצמי ואת המקצועות המתאימים לי: האם את מעוניינת בהצלחה כלכלית מעל הכל או באושר פנימי? יש הרבה לחץ מבחוץ להצטיין, להרוויח הרבה, להראות "כמה את שווה", מה שעלול לדחוף אנשים מסויימים למקצועות שלא מתאימים להם בכלל רק כי הם מקצועות "נחשבים". אולי יש לך מזל ומקצוע שמתאים לך הוא אחד מהמקצועות הנחשבים האלה? אני למשל, מתה על תיאטרון וזה מה שעשיתי ברוב השנים האחרונות בכל מיני מסגרות חובבניות, אבל אני יודעת שאין לי סיכוי להשתלב בתחום באופן מקצועי- אני אצטרך לבחור בין מה שאני אוהבת לעשות לבין הצורך בפרנסה סבירה... (היום הולך ומתקרב במהירות רבה יותר משנראה לי... אמא´לה!!) לדעתי האישית- אל תשימי לב למה שאמרו לך על זה שאת כבר מבוגרת... שמעתי על אנשים שהתחילו קריירות חדשות בגיל 40! אין לי מושג אם מה שכתבתי עוזר, אבל כמו שאמרתי... מי אני שאדבר בכלל?? בהצלחה... נעמה

בוצה

New member
כדאי שפשוט

תבחרי במקצוע אחד שנסבל מבחינת עניין זה לא חייב להיות חלום חייך אבל תדאגי שזה מקצוע שעוד איכשהו אפשר לסבול. תסיימי את התואר כמו ילדה גדולה תתמקצעי ותצברי קצת ניסיון ואת כל הג´וקים שאת מתארת שנכנסים לך לראש תהפכי לתחביבים שתעסקי בהם בשעות הפנאי ועם הזמן צוכלי להפוך גם למקצוע, אחרי שיהיה לך בטחון כלכלי כי עם כל חוסר הוודאות את צריכה לקבל את העובדה שאת כבר ילדה גדולה שבשלב מסויים תצטרך לדאוג לעצמה ובשלב מאוחר יותר גם למשפחה , מה שהצעתי נשמעת כנקודת התחלה טובה. בהצלחה.

adiddush

New member
אתה מוזמן לפרט את העצות בפורום

יש פה הרבה שמרגישים כמוני

יעוץ

את כותבת "חשבתי על מנהל עסקים,אסטרונומיה ,חקירות וכו´ ". רשימה זו כוללת מקצועות בעלי מאפיינים שונים מאד זה מזה, מובילים לסגנון חיים שונה ליחלוטין, ועונים על צרכים שונים. נראה לי שכדאי היה מאד במקום לנסות שוב תחום חדש, לפנות קודם ליעוץ בבחירת מקצוע במכון העוסק בכך. יעוץ כזה עשוי לעזור לך להגדיר את צרכייך ושאיפותיך, ולבחור בדרך שקולה ומבוססת את מקצועך. גיל 24 אינו גיל כה מופלג
תוכלי לבחור תחום, להתמקד בו ולמצוא את דרכך.

למעלה